Радев заряза лозята, чака отговори от Борисов и Гешев

Зададох ясни и конкретни въпроси, отсече той
391
Радев заряза лозята, чака отговори от Борисов и Гешев
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Зададох ясни и конкретни въпроси, чакам някакъв отговор. Така президентът Румен Радев отговори на журналистически въпрос дали питанията му към премиера Борисов и главния прокурор Иван Гешев са били чути.

Питайте ги, вие сте затова - да питате, да задавате истинските въпроси, истинския дневен ред, призова журналистите държавният глава.

Днес той е гост в Ивайловград за Деня на града и участва в тържеството на централния градски площад "Тракия" и ритуала по зарязване на лозята на днешния празник на лозаря и винаря Трифон Зарезан.

Още по темата
Сред официалните лица бяха депутати, областният управител на Хасково д-р Стефка Здравкова, кметове от областта, чуждестранни гости. Знеполският митрополит Арсений отслужи молебен преди официалните обръщения.

Хилядолетната българска земя е богата и плодородна. И сред това природно богатство Ивайловград заема своето особено място, каза президентът Радев в приветствието си. Вие сте известни с качествените си вина, но аз съм дълбоко убеден, че за вас, ивайловградчани и хората от района, лозарството и винопроизводството не са просто бизнес и начин на съществуване, а имат много по-дълбок духовен смисъл и емоционален заряд, добави той.

И поясни, че те са живата връзка с нашите предци, с мъдростта, предавана от поколение на поколение, предаде БТА.

Той изрази убеждение, че Ивайловград ще продължи да се развива, и доказва, че в България няма големи и малки общини, а такива, които имат амбицията и сплотеността да успяват.

Кметът на Ивайловград Диана Овчарова информира, че съвсем скоро общината е спечелила проект и предстои да сключи договор, свързан с античната вила "Армира", по който общината ще усвои средства почти колкото целия си годишен бюджет.

След празника в Ивайловград президентът Румен Радев посети и близкото село Свирачи, където също уважи ритуала по зарязването на лозята.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


391
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
269
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тия поддръжниците на резидента май им трябва психологични помощ.
268
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Неприятен ми е тоз шмекер.
267
3
 
11
 
! Отговори
пРезидентът преди 4 години
търси как да създаде безредие в България и да и навреди. Всеки нормален човек може да види това.
266
3
 
9
 
! Отговори
Тоя преди 4 години
ще се издъни.
265
4
 
11
 
! Отговори
орел - рак и щука преди 4 години
Бойко има работа. Викат го на срещи с делегации. Няма време да слуша президента.Президента просто скучае и се опитва да предизвика вниманието върху себе си като ощипана госпожица.Добре че Бойко не се занимава с подслушване, защото ако и той започне да лентяйства като президента няма да има кой да върши работата в държавата.
264
5
 
12
 
! Отговори
наблюдател преди 4 години
Гузен е. Сън не го хваща. Много е ползвал телефона и сега се надява да му кажат че не са го слушали. Ама като общува с престъпници, рано или късно ще има нови записи.
263
0
 
5
 
! Отговори
запознат преди 4 години
само училището, което е отдавна не е политехническо, а е общообразователно! В градчето има три основни местоработи за добри доходи- гранична полиция и полиция, учител и търговец, чийто клиенти са основно гърци! Живота на хората, на който земеделието се явява единствен доход- изобщо не е за завиждане!
262
2
 
6
 
! Отговори
ББ преди 4 години
основният проблем е в това,че опитвате да продадете и дома на децата ни за сребърници...дом изграден от кръвта и саможертвата на Велики Българи отдали живота си за да ни има,Децата на България ще имат Дом и ако е нужно ще го изградим с кръвта и костите си...земята на дедите ми...моята земя...е Дом на моите и твоите деца...тук са у дома...политика...фили и фоби...чежди интереси за сребърници...времето ви свършва...Бог да пази България
261
7
 
4
 
! Отговори
запознат преди 4 години
Странно, много странно е това! Гербаджийската кметица на Ивайловград кани президента на празника на градчето, същия този, за когото се твърди, че е назначен от Москва, а не избран от българите, че е проводник на руските интереси в България! Относно Ивайловград- по времето на "лошия" комунизъм (80-те) в градчето живееха около 7хил. души, имаше работещи предприятия, мандра, кланица, дори и заводи, болница, политехническо училище т.н. Сега, по времето на ГЕРБ, от всички гореизброени е останало
260
7
 
5
 
! Отговори
ББ преди 4 години
дааа.ама шефа ти купи замък в Испания на неговата с кражби...та вие петните името на Апостола и няма да ви го позволим...КТБ...Божков...Кремиковци...БГА Балкан...Радомир...Българската Армия,земеделието в Родината ни...продавате на скрап животите на братята ми и си купувате замъци.....Анатема
259
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Апостола не давал революционни пари за къщи на любовници. Та спрете да му петните името.
258
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Радев не е проблем.Проблем е че има българи, които го харесват!
257
5
 
11
 
! Отговори
Чудесна преди 4 години
Още една възможност на Радев да използва появяването си за да изръси обичайните по-мии
256
7
 
6
 
! Отговори
Прост, по-прост, най преди 4 години
*** простата опорка!!! Но това е нормално за гербаджий. " Аз съм *** и вие сте прости" Все пак за хора, които не се чели и една книга в живота ( има и почтенни хора в ГЕРБ) си е нормално да се връзват на такива опорки но за 2 000 000 нормални българи ( 200 000 от ГЕРБ са гласували за Радев) Вожд със средно образование и доскоро зам. Вожд с физкултурно образование може да са идоли само на глупави хора.Пишете си *** глави и се опитай те да прочетете поне цялата книга Винету
255
10
 
8
 
! Отговори
ББ преди 4 години
долу мръсните ви ръце от Моят Президент символ на Държавността на моят Народ,легитимиращ Народа ми пред света,достоен и почтен Българин рискувал безброй пъти живота си в служба на България...долу предателите и платените антибългари...Анатема за чуждопоклонниците и отричащите се от заветите на Апостола жертвал живота си за да ни има като Народ...Бог да пази България...за Чиста и Свята Република Апостоле...няма да те предадем
254
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А и още имаше във власт и падение.
253
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сигурно се е клел и на жена си , като се е женил. В добро и лошо, в бедност и богатство.
252
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не може да си представител на народа, а да се кланяш на Москва.
251
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И за царя гласуваха, къде е сега царя? В парламента? Радев?
250
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Радев, Радев, те и за бюрека гласуваха, *** се усетиха. И тук ще се усетят.