Гешев за Божков: Прокуратурата знае какво трябва да свърши

Той призова политиците "да не си правят вятър на устата"
17 фев 2020 09:00,
219
Гешев за Божков: Прокуратурата знае какво трябва да свърши
Снимка: БГНЕС

Нямаме официална информация дали Васил Божков е освободен. В тези страни няма практика да се задържат милиардери. Вземат им се паспортите. Учудващо е, ако е бил задържан, но това не влияе на екстрадицията, заяви главният прокурор на страната Иван Гешев пред "Нова тв".

Главният прокурор е в Чирпан заедно с главния секретар на МВР Ивайло Иванов, където рано сутринта започна акция срещу битовата престъпност.

Още по темата

"Прокуратурата и аз знаем какво трябва да свършим. Знаем , че срещу нас се обединяват политици и дребни крадци. Искаме да дадем на българските граждани, това което очакват. Нямаме нужда да бъдем съветвани.", обърна се Гешев към бизнесмени и политици.

Иван Гешев добави, че е важно да има наказателна отговорност.

Той призова "политиците да не си правят вятър на устата" и да направят необходимите промени в закона, така че да има наказани за приватизицята, категоричен бе главният прокурор.

Днес документите за екстрадицията на Васил Божков ще бъдат изпратени към властите в Обединените арабски емирства. Документът, дълъг 200 страници, ще бъде предаден на Министерството на правосъдието

Бизнесменът Васил Божков беше задържан вечерта на 31 януари в Абу Даби, но официално потвърждение към българската страна дойде едва на 2 февруари. От тогава той е в ареста в ОАЕ.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


219
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
135
3
 
23
 
! Отговори
БАБА СТОЙНА преди 4 години
Бяха комунисти,сега са капиталисти.Някога здравеопазването беше безплатно.При капитализма болниците са търговски дружества,тоест-магазини.Писна ми от капитализъм,бедност и алчните политици като бибитковците!
134
21
 
7
 
! Отговори
Koko преди 4 години
Всеки, който пише тук против Гешев ще бъде разледван за подронване на авторитета на прокуратурата, заплаха и закана по смисъла на НК. Опичайте си акъла, всичко се протоколира !!!
133
2
 
13
 
! Отговори
Бухал преди 4 години
Както казва ПРЕЗИДЕНТА връзката Премиер .....Прокурор е дълбока.... обслужваща бухалка....До доказване на обратното и противното!!!!!https://segabg/sites/default/files/_sega/styles/sega-max960-nocrop-watermark-conditional/public/comix/02-16-2020.jpg?itok=GGNGwEPc
132
5
 
11
 
! Отговори
Безкомпромисен преди 4 години
До кога ще ни управляват отрочетата на комунистите?
131
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоя с каскета защо не се избръсне?
130
1
 
18
 
! Отговори
до 129 преди 4 години
Имали сме, имали сме - Борисов си остава ненадминат и Клоун 1
129
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този Главен Прокурор, се оказа по голямо "перде" от Премиера Борисов! Прокурора Гешев е затънал до ушите в политика и тепърва започва да изпълнява колосална политическа поръчка с помощта на ДАНС, за проверка на всички приватизационни договори.Всеки мислещ човек, му е ясно, че това е мисия невъзможна, та, дори и да се впрегне, целият състав на Прокуратурата и ДАНс да работят само по тази задача, ще им отнеме десетилетия!Институциите ще работят селективно по договори свързани със сега известни лица от БСП, някои неудобни и на ДПС, и такива от извън парламентарната Дясна опозиция!Със сигурн
128
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
При Орешарски нямахме такива заеми,каквито натрупаха ГЕРБ и няма нищо насреща, сега ще направят като в Гърция - ще дойдат чужденците и ще кажат давайте ни всичко в държавата ви,заради заема и ще ни вземат държавата,а ние ще останем само слуги и роби в собствената си държава и нищо повече.Не само това,но и ще качат цените,а заплати и пенсии ще си стоят мизерни и ще загубим още население,което ще емигрира.Такава е схемата за ограбване на държавите - чрез заеми,а след това грабеж на цялата държава
127
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По-голям клоун от този никога не сме имали
126
2
 
8
 
! Отговори
F5 преди 4 години
Но кучето лае само срещу враговете на този който пази , от църквата защо ги замесвате в простотиите си?
125
1
 
17
 
! Отговори
Какво следва? преди 4 години
Винаги когато се вдига толкова много шум покрай нещо, ни готвят някакъв друг "подарък-изненада" ... я някой милиард заем, я пореден удар по малкия и сребния бизнес.
124
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименАми тогава защо сложиха американец да ни командва съда,бе?Че искт дори и да ни сменят конституцията.Защо не сложиха руснак?Защо не сложиха българин да командва американския съд,а обратното?Ние сме в ЕС и би трябвало да се консултираме с европейските държави,а не с американските.
123
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Искаме да дадем на българските граждани, това което очакват. Нищо подобно няма да се случи .Само се бунтуваме и мърморим и няма измъкване от този жесток режисьор животът.
122
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хич не ни пробутвай лъжите си,партии директно подчинени на щатите са нашите партииАбе така е бе, няма как да е иначе :)
121
7
 
18
 
! Отговори
СМЕХ преди 4 години
НЕЗАКОННО ИЗБРАНИЯТ ПРОКУРОР ДАВА ПРАВНИ СЪВЕТИ ХОДИ И ЦЕЛУВАИ КРАКАТА НА ВОЖДА ТИ ОТ БАНКЯ
120
1
 
14
 
! Отговори
бибитко преди 4 години
Аз съм ***.
119
13
 
8
 
! Отговори
www преди 4 години
Е не Ви разбирам! Като нищо не правят прокурорите, като Ви тормози контингента от махалите, лошо, трагедия! Като тръгнат да ги проверяват, дали работят, от какво живеят, законни ли са им доходите или крадат, това пак е лошо, пиар било! А как да стане тогава? Битовата престъпност е най-страшния вид торзом в тази държава, няма как за кратко време да се ликвидира, поне дано намалее....
118
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
При Орешарски и Станишев направиха пътища и много по-качествени от Бойковите и нямаха големи заеми като Цецоувите,това че не помниш,не е -----------И къде са тези пътища?
117
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не бих се изненадал накрая на Гешев да му писне и иде в ОАЕ и да докара Божков за ушите.
116
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
" десни партии" с ДС руски шпиони за босове, а в " приватизацията" пак същите " десно- леви" руски шпиони- Импексова, костов, черепа, р петков, р. ОвчАров, доган, пеевски, банев и, маневри и още цел болюк все руски възпитаници- милиардер- комунисти! Тия ли се " съветват" в Сащ бе х ахаха или в москвето?