Борисов и Ердоган на "четири очи" за бежанците и стабилността в региона

След това двамата лидери ще участват в работна вечеря
281
Борисов и Ердоган на "четири очи" за бежанците и стабилността в региона
Снимка: Правителствена пресслужба

Премиерът Бойко Борисов и президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган разговарят на четири очи в президентския дворец "Бештепе" в Анкара. Премиерът Борисов беше посрещнат от вицепрезидента Фуат Октай.
 
Българският министър-председател и турският държавен глава ще обсъдят възможните двустранни действия за намаляването на мигрантския натиск, както в района на съвместната ни граница, така и в целия регион.

Още по темата
Борисов и Ердоган ще дискутират мерките в региона, които ще допринесат за установяването на сигурност и стабилност.
 
Разговорът се провежда в контекста на българо-турските отношения, основани на принципите на добросъседство, равнопоставеност и взаимна изгода, съобщиха от правителствената пресслужба.

Срещата в Анкара между министър-председателя Бойко Борисов и президента Реджеп Тайип Ердоган е още едно потвърждение за интензивните връзки между двете страни, които освен съседи, са съюзници в НАТО и регионални партньори.
 
За България Турция е важен партньор на ЕС за справяне с редица предизвикателства като миграционния натиск върху Европа, борбата срещу тероризма, енергийните доставки и енергийната сигурност, инфраструктурата, търговията, икономиката.
 
След срещата на четири очи между премиера Борисов и президента Ердоган, ще се проведе работната вечеря между двамата лидери и водените от тях делегации.

От българска страна участват още министърът на вътрешните работи Младен Маринов и председателят на Комисията по културата и медиите в Народното събрание Вежди Рашидов, а от домакините ще присъстват също вицепрезидентът Фуат Октай, министърът на външните работи Мевлют Чавушоглу и министърът на вътрешните работи Сюлейман Сойлу.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


281
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
121
5
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Отмени празненствата за 3 март и замина да вечеря със султана. ОСТАВКА!
120
2
 
42
 
! Отговори
96 преди 4 години
След вечерята...В баня.. Ердо..Боко и.....какаКаката...обслужва..домакинаНашият..слюняви...и казва..- Ер...ай да се сменим..Ер маха с ръка..великодушно- амиии сменете се де
119
14
 
32
 
! Отговори
toto преди 4 години
До Освободителни ВойскиПак да питам... ако баш на трети март "мигрантите" нахлуят при жена ти или ***, понеже властта празнува, визирам президента утре, какви ще ги говориш? Тогава пък ще са ти виновни извънземните, сигурно.Тоя корона вирус няма ли да дойде да си прибере вересийте накрая, че да изхвърчи от парламента *** БеКаПе?
118
5
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не те ли е срам Борисов, в навечерието на 3 март в Турция, такъв безродник начело на държавата никога ане сме имали!
117
4
 
47
 
! Отговори
Бойкооо Връщай се бе преди 4 години
Утре е Трети Март бе безсрамник. Ти малoyмен ли си, къв си, да седиш там?!
116
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гражданите за турско развитие на РБ имат ли нещо да кажат?
115
1
 
51
 
! Отговори
Освободителни Войски преди 4 години
Със султана на Османската империя ли ще посрещне Трети Март - Освобождението на България от Османско влияние/владичество/робство?!
114
3
 
39
 
! Отговори
men преди 4 години
Основния проблем в България е , че бивши вонени от време на ДС, взимат пенсия и заплата!!!!Същите са научени на кражби и лъжи! Кражбите им са свързани с нищо правене на нищо и голяма пенси и последваща заплта!!!Пребройте пенсионирете с голяма пенсия и ще разберете защо сме в КОЛАПС!!!Радев направи 20 коремни възлизвания и ще си като мен пич!
113
6
 
32
 
! Отговори
toto преди 4 години
До ПрокурорА на теб, "прокуроре", ясно ли ти е, че БКП повече власт няма да види? Особено след като изпадат в нелегалност при всеки проблем. Снишили са се като жаби в тръстиката, подават от време на време по някое оченце да се ориентират къде е щърлела о после пак обратно.
112
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От всичките пинизи и стойки останах с впечатлението, че нещо не е наред.
111
6
 
33
 
! Отговори
Тонката преди 4 години
Другари нема спите и тази нощ:):):):)Тегави времена а?:)):):)
110
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До година за изборите Бойко ще циментира властта си с гласове от Турция.
109
0
 
50
 
! Отговори
Защо ББ е Буда? преди 4 години
Буда не идва от турското "будала", а от качеството на Бойко да е балансьор - не прекалява с емоциите, много е обран и с това си смирение наподобява източните монаси, от там идва и ДС псевдонима "Буда""Сокола", например пък, е прякор за човек, който вижда всичко от далече и с това си качество може да планира атаката си много преди тя да се случи.АГЕНТ ПЕТКОВ, ДС
108
3
 
43
 
! Отговори
Прокурор преди 4 години
Какви избори печели Винету? Купува като луд и после вряка на 3 гласа: Спечелих изборите! Пак бих Корнелка! Айде тоя път ще го дебнем и ще го хванем как търгува!
107
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Премиерът изглежда много щастлив в Ориента.
106
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ТонкатаСхванах, чак не вярвам че имаш сарказъм....:)
105
2
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Веждата,Тиквата и Султана ще си равят тройка Анкара кебап.
104
5
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 106Копейкин, ти ли се криеш като анонимен, маймунко малка? 300 пъти ви казаха, че това е претоплена манджа и пак си знаете вашето. Дано да си заслужава сребърниците. Свещи да си купиш с тях.
103
3
 
43
 
! Отговори
K2 преди 4 години
Баце, утре на "четири очи" вземи го попитай твоя "приятел" Тайпи какво прави войската му в Сирия.Сирия е автономна страна с ясни граници, само че на Тайпи му скимна че видите ли иска едни 35 километра буферна зона на територията на Сирия. И не за да изтласка бежанци натам както приказва, а за да контролира основните пътни артерии за транспорт на петрол от Северен Ирак. Та всичката тази дандания е само заради икономическите интереси на твоят "приятел" Тайпи...Неговата попара сърбаме сега.
102
7
 
44
 
! Отговори
Тонката преди 4 години
Бойко е като Батман.Помага на хората в България и по цял Свят:):):):)Е как нема го избираме вече 10 години:):):):)2021 помнете ми думата,на парламентарните взимаме и Перник:):):):):)