Борисов и Ердоган на "четири очи" за бежанците и стабилността в региона

След това двамата лидери ще участват в работна вечеря
281
Борисов и Ердоган на "четири очи" за бежанците и стабилността в региона
Снимка: Правителствена пресслужба

Премиерът Бойко Борисов и президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган разговарят на четири очи в президентския дворец "Бештепе" в Анкара. Премиерът Борисов беше посрещнат от вицепрезидента Фуат Октай.
 
Българският министър-председател и турският държавен глава ще обсъдят възможните двустранни действия за намаляването на мигрантския натиск, както в района на съвместната ни граница, така и в целия регион.

Още по темата
Борисов и Ердоган ще дискутират мерките в региона, които ще допринесат за установяването на сигурност и стабилност.
 
Разговорът се провежда в контекста на българо-турските отношения, основани на принципите на добросъседство, равнопоставеност и взаимна изгода, съобщиха от правителствената пресслужба.

Срещата в Анкара между министър-председателя Бойко Борисов и президента Реджеп Тайип Ердоган е още едно потвърждение за интензивните връзки между двете страни, които освен съседи, са съюзници в НАТО и регионални партньори.
 
За България Турция е важен партньор на ЕС за справяне с редица предизвикателства като миграционния натиск върху Европа, борбата срещу тероризма, енергийните доставки и енергийната сигурност, инфраструктурата, търговията, икономиката.
 
След срещата на четири очи между премиера Борисов и президента Ердоган, ще се проведе работната вечеря между двамата лидери и водените от тях делегации.

От българска страна участват още министърът на вътрешните работи Младен Маринов и председателят на Комисията по културата и медиите в Народното събрание Вежди Рашидов, а от домакините ще присъстват също вицепрезидентът Фуат Октай, министърът на външните работи Мевлют Чавушоглу и министърът на вътрешните работи Сюлейман Сойлу.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


281
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
101
4
 
38
 
! Отговори
men преди 4 години
Старите кучета от "кашимерията" ще си защитят Родината, но сегашните зелени Чорапи, ще си чакат пенсията и заплатата и нищо няма да направят!!!
100
4
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ТонкатаЗа Румен жена му го тегли надолу, но какво да кажем за Барселона.Пример : Имаш една изпечена мутра и един *** военен, според мисленето ти.Кой е по простия според теб, военния с два езика или тариката с нито един но разбира се с прегръдки.
99
1
 
43
 
! Отговори
. преди 4 години
Борисов: Гулю-гулю-гулю... :D
98
1
 
36
 
! Отговори
toto преди 4 години
дори и да съм аполитичен, само като ви чета глупостите, започвам да мразя безидейните, глупавите, безродните крeтeни.
97
8
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Щастлив като тяхБойко не е никакъв държавник нито политик.
96
4
 
38
 
! Отговори
Сотеро преди 4 години
Тоз нашия е голям майтап,дали не е син на Правешкия
95
13
 
45
 
! Отговори
Щастлив като тях преди 4 години
Много са ми благи и хубави! Да са живи и здрави и двамата големи лидери!Браво на Бойко! Голям държавник и политик! Браво!
94
4
 
40
 
! Отговори
toto преди 4 години
Много ми е интересно, баш на трети март ако "мигрантите" нахлуят в БГ, ако никой нищо не направи, какви ще са ви жалбите? Нойко, колкото и да ви е трън в очите, поне малко от малко ви пази нaсрaните ***. Жалко, че е само той. Другите мишоци се покриха.
93
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ердоган сега е момента да изравниш юго източна Турция с името аз се паза от терорусти както Европа те избиват не винни бежанци
92
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Турците обичат такива дълбоки поклони но ще искат нещо в замяна. Какво могат да предложат нашите?!?
91
10
 
32
 
! Отговори
men преди 4 години
Помогнете на Българските деца- бъдещето на България."Зеления чорап" нищо не е казал за тях, но се прави на Президент?! На кой, или кои?
90
11
 
38
 
! Отговори
Тонката преди 4 години
Другарите видеха,че с Нинова никога няма да станат нещата и са се хванали като удавник за сламка за "независимият" Румбата Радев:):):):):)Не знам дали ни мислят за глупави,но така ше ги наиграем пак на парламентарните 2021,че свят ше им се извие:):):):)София,Пловдив,варна,бургас,стара загора да продължавам лииииии:):):):)
89
0
 
31
 
! Отговори
LOL преди 4 години
До Anonimno GOOD
88
4
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дори турците от ДПС уважават Трети март, но не и Боко.
87
0
 
33
 
! Отговори
toto преди 4 години
До АнонименИ какво по-точно? Любовта народна? Уважението? Какво по-точно печели? Уважение от премиери и президенти ли? Какво печели, освен спонтанни опити за повръщане като се спомене именцето й?
86
0
 
31
 
! Отговори
небесен скункс преди 4 години
УЗА-КОНЕТЕ,ЕВРОШАНСА ЧЕ НЕ МОГА ДА ПЕЧЕЛЯ Бойкооооо ,ПЕЧЕЛЯ АЗ ПЕЧЕЛИ И ДЪРЖАВАТА,Чулиииииии
85
4
 
35
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 4 години
БАТЕ БОЙКО ЩЕ НАПРАВИ БЪЛГАРИЯ И ТУРСКИ ВИЛАЕТ В ИМЕТО НА НЕЗАВИСИМОСТТА РОДОЛЮБИЕТО.
84
2
 
53
 
! Отговори
Бойко ибрик Ага преди 4 години
Обесването на Левски - празникОсвобождението - ден за визита на Османската империяТова са думи и дела на лицето Бойко Методиев Борисов, "държавен" СЛУЖИТЕЛ, назначен от народа на позиция Министър Председател... неам думи аз.
83
14
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
гърците избиват цивилни бежанци!Кво ще кажете за между народното право на човешките права?
82
1
 
38
 
! Отговори
ВИЦ преди 4 години
Обадил се Бойко на Макрон:- Абе Макроне, дай да дадем пари на Турция да спира бежанците, какво ще кажеш?- Ще ви кажа, че първо с турски лобисти не преговарям и второ, щом искате дайте му на Ердоган пари, вие сте богат човек.