Гардовете рискували живота си, за да не стане по-лошо в Партийния дом

Шефът на службата Красимир Станчев вися на перваза
Обновена: 6 мар 2020 15:38 | 6 мар 2020 15:36, Камелия Цветанова
107

С риск за живота си и въпреки отявлената съпротива, служителите на НСО изпълниха по единствения възможен начин своя дълг и предотвратиха нелепа трагедия в Партийния дом. 
Още по темата

Това съобщиха от пресцентъра на службата и разпространиха видео, на което се вижда как служители на НСО начело с шефа им бригаден генерал Красимир Станчев стоят на перваза на прозореца и се опитват да убедят излязлата там медсестра да влезе в залата.

Паралелно с това други гардове възпрепятстват останалите сестри да излязат на перваза.

В изявлението на НСО във връзка с блокадата на Партийния дом от петте сестри, се посочва, че служителите на службата са положили неимоверни и „продължителни усилия по уважителен и в съгласие с личното достойнство на участниците в протестната проява начин да ги склонят към диалог и сътрудничество“.

"Изразяваме дълбоко съжаление, че тези усилия не промениха нагласата на протестиращите, като същевременно категорично отричаме твърдения за проявено насилие спрямо тях. Реакцията на служителите на Националната служба за охрана по обезопасяване на лицата бе предприета след търпелив и внимателен анализ на тяхното поведение и бе провокирана единствено от съображения за ограничаване на рисковете за техния живот и здраве и от видимо опасно за самите тях провокативно поведение. Началникът на НСО поднася дълбока благодарност на служителите, които допринесоха за това ситуацията да не се развие до трагичен изход“, пише в изявлението.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


107
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Каскета - До 68Заповядай на софрата ми (сестричке) , наистина ли мислиш ,че обикновенните граждани са толкова плоски , плитки и тЪЪпи? Спри да ги заблуждаваш.
74
1
 
12
 
! Отговори
Fallschirmspringer преди 4 години
""Гардовете рискували живота си, за да не стане по-лошо в Партийния дом""И как са рискували,като се подхлъзнат на лъскавият под.
73
1
 
2
 
! Отговори
Каскета - До 68 преди 4 години
До Анонимен 68 - щом имаш контакт с хакерите на НАП - си 'оперативно интересен' - и ако не ни дадеш контактите = ще трябва да ти поискаме и ip адреса и смоличността.По добре се представи сам - ще си спестиш някои усложнения.
72
2
 
5
 
! Отговори
До сестричката преди 4 години
Не се бой за ИП адреса си , тук пишат само шушлеци ,които са велики само в коментатрите си, но на дела ич ги няма.
71
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Цъкащите минуси - вижте на другата страница какво е написала сестричката , че "ще се радва да им бъдем пациенти" . И ако я подкрепяте искрено ви го пожелавам.. Аре стига глупости ! Някои хора трябва да бъдат поставени на място!
70
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен (сестричката) Следващия път като излезнеш в 6 месечен болничен - не се чуди кой е
69
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 68 - Явно имаш здрави вени и си освен това мазохист!
68
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Принципите които всеки трябва да има предвид са че ако си се цанил за някаква работа трябва да я вършиш що годе съвестно(но никой не е идеален), ако не ти харесва работата или парите - хващаш пътя. Но практиката показва че там където не играе парата обслужването е мизерно.
67
4
 
7
 
! Отговори
БЛАГОДАРЯ ИМПЕКСОВА преди 4 години
ТОЯ НОМЕР , ДА ЛЕЖИШ У МЕКИТЕ КРЕСЛА И НА ПАРТИЙНИЯ ЧЕРВЕН КИЛИМ В ПАРТИЙНИЯ ДОМ....Е МНОГО "ИНОВАТИВЕН НАЧИН НА ПРОТЕСТ"...ХА,ХА,ХААА!ТОВА , ПРЕДВИДЕНО ЛИ Е ВЪВ "ВИЗИЯТА ЗА БЪЛГАРИЯ"---КАТО НАЧИН НА "ПАРТИЕН ЖИВОТ"...??!!ЩОТО , АКО И ПАРИ ДАВАТЕ .....НАПРАВО ГО ВЪЗПРИЕМАМ КАТО ЛИНИЯ НА "ОБЩЕСТВЕНО ПОВЕДЕНИЕ" !ЕЙ...АМА МНОГО МИ ХАРЕСВА , др. ИМПЕКСОВА!?!!
66
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен (сестричката) Я си провери колко правописни грешки имаш и щом хакнаха НАП , мислиш ли , че няма да им платя да ми предоставят адреса ти? Вървиш по тънък лед , замислям се дали да не инвестирам. Голям кеф ще си направя с теб (който и да си)
65
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Най-големият вирус- ГЕРБ, избиха и изгониха 3 млн. българи и още върлува
64
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 58Не 'заплашвам' - а Уточнявам! И ще си хакнеш най много разцепеното си отверстие, нищо повече. А следващия път като ти се наложи да ти вземат кръв да речем - се моли за 'сестричка' която ще ти уцели вената поне от петия път, щото ако е от десетия - няма да си ползваш ръката поне месец! Защото тази която 'уцелва' от третия опит - отдавна е вече в Англия...
63
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сестрите са продукт на беге културата. Тук ги обвинявате, но сигурно и вие се отнасяте по същия начин във вашата работа.
62
12
 
11
 
! Отговори
Западните Балкани преди 4 години
Твърда подкрепа за сестрите! Борисов е унищожител на България и е време да си иде.
61
2
 
12
 
! Отговори
АЛО ИМПЕКСОВА преди 4 години
Хайде да си прибереш жалките з омбита, че станахте хептен за смях. Не спираш да ме учудваш още колко можеш да копаеш дъното. РЕЗИЛ ПЪЛЕН.
60
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мале, какви герои, голям риск, голямо нещо! Вижте тоя на 00:33 например - така се действа спрямо хулигани и престъпници, ама там дали не си подвива опашката, ако са въоръжени или ако са повечко?
59
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тия от НСО започват да пресоляват манджата зорлем са правят на герои, сестрите може да са всякакви. но не са луди.
58
5
 
14
 
! Отговори
Хахаха преди 4 години
И какъв е бил тоя риск??? Някоя женица да не ги захапе???? Голямо геройство. А тоя пореден цирк на другарЕте ще свърши съвсем безславно, вече никои не им се връзва на глупостите, защото хората си имат работа, изкарват си паричики ходят си по Гърция, по Пампорово и няма как да съберат повече от 100 души да искат оставки. Сега ще чакат лавров да довтаса та да даде инструкции ама май парЕ няма да дава.
57
2
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
какъв смях и какво падение за всички - лекарски съюз ли, пазители на реда ли ,който каквото му хареса
56
4
 
7
 
! Отговори
222 преди 4 години
До сестричкаА вие сестричките ще се ветреете безполезни, какви всъщност сте. Човек не смее да ви помоли нещо - зъбите се, викате, изобщо ......... първите седем годинки ви липсват. Не забравяйте, че и вие сте човеци алооооо

Спонсорирани публикации