Гардовете рискували живота си, за да не стане по-лошо в Партийния дом

Шефът на службата Красимир Станчев вися на перваза
Обновена: 6 мар 2020 15:38 | 6 мар 2020 15:36, Камелия Цветанова
107

С риск за живота си и въпреки отявлената съпротива, служителите на НСО изпълниха по единствения възможен начин своя дълг и предотвратиха нелепа трагедия в Партийния дом. 
Още по темата

Това съобщиха от пресцентъра на службата и разпространиха видео, на което се вижда как служители на НСО начело с шефа им бригаден генерал Красимир Станчев стоят на перваза на прозореца и се опитват да убедят излязлата там медсестра да влезе в залата.

Паралелно с това други гардове възпрепятстват останалите сестри да излязат на перваза.

В изявлението на НСО във връзка с блокадата на Партийния дом от петте сестри, се посочва, че служителите на службата са положили неимоверни и „продължителни усилия по уважителен и в съгласие с личното достойнство на участниците в протестната проява начин да ги склонят към диалог и сътрудничество“.

"Изразяваме дълбоко съжаление, че тези усилия не промениха нагласата на протестиращите, като същевременно категорично отричаме твърдения за проявено насилие спрямо тях. Реакцията на служителите на Националната служба за охрана по обезопасяване на лицата бе предприета след търпелив и внимателен анализ на тяхното поведение и бе провокирана единствено от съображения за ограничаване на рисковете за техния живот и здраве и от видимо опасно за самите тях провокативно поведение. Началникът на НСО поднася дълбока благодарност на служителите, които допринесоха за това ситуацията да не се развие до трагичен изход“, пише в изявлението.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


107
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До СестричкаВнимавай да не ти хакна ай пи то и да ми се молиш като римлянин . Ще внимаваш кой заплашваш сестричке - има хора дето не ги слуша главата!
54
9
 
5
 
! Отговори
Сестричка преди 4 години
До Анонимен 47 и 50Ще съм много радостна да ми дойдете пациенти! И за Хипократовата клетва ще ви разкажа и много други работи!
53
3
 
11
 
! Отговори
Зозо преди 4 години
Съобщиха по ТВ, че още са там "сестрите". Абе я ги изхвърлете на мига от там, НСО ли сте кви сте? От къде на къде някой си ще се барикадира в парламента?Май чакате заповед от ***, а?Жалки ***!!!
52
4
 
11
 
! Отговори
Къната преди 4 години
НСО щяха да смажат всеки българин, който се опита да влезе в сграда охранявана от тях, но в случая "не можели да приложат насилие" и "рискували живота си"???? докато са се търкаляли и плюскали с уж сестрите през цялата нощ. Реално, всичко е уговорено и съгласувано с плановете на прецедента радев, а изпълнението е оставено на шефа на НСО, назначен от радев, манолова, нинова, йоло динев и полфриман-убиеца освободен от съдиите на БХК. Пфу, поредния опит за пуч, вони....
51
0
 
5
 
! Отговори
fact преди 4 години
ЧЕ ТО, ПО-ЛОШО НЕ МОЖЕ ДА СТАНЕ.5 медиц;ински сестри отнемат честта и достойнството и плюят върху професионализъмът на НСО. Вече никой не си казва - абе могат да се справат ама не искат. Секи си вика: толкова си могат. Остай ги, секи ги прави на смешници как си иска.
50
1
 
13
 
! Отговори
Станчо преди 4 години
"С топ по врабци не се гърми и Генерал с дреболий не се занимава".Тоя от НСО явно не става за нищо ...Да се уволни!
49
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
basi otrovnite laji na nso i prezidentstvoto...
48
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До сестричкаХипократова клетва нещо , а у? Това звучи като изнудване.. и не си никаква медицинска сестра ! Айде марш на Терминал 2 и право в Сибир
47
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Я не се излагайте бе, яки мъже с риск за живота си опазили Партийния дом от 5-6 женички с по един телефон в джоба!Ще се спукаме от смях бе ей!
46
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До бай ТъпчоМного добре си се кръстил.Следващият път като се разболееш бягай да те лекуват НСО защото медицински персонал няма да остане. Ама какво като тези хора са учили по 10 години важното е,че ни управляват безсмъртни ***.На всички политически агитатори ,на БСП и на ГЕРБ пожелавам да горят в ада.
45
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До сестричкаВ болничен ли си ? Защо не си на работа? Делничен ден е... Айде само не лъжи хората , че си медицинска сестра! У лево червен бесепарски ***!
44
9
 
7
 
! Отговори
сестричка преди 4 години
Другия път като дойдете в болницата - да сте готови сами да си слагате инжекциите, мушкате венозните системи, правите си клизми, попълвате формулярите, почиствате стаите и така нататък!Кафето за вас - ще е от мен!
43
8
 
4
 
! Отговори
бай Тъпчо преди 4 години
Ами като го няма Бойко и нищо не върви бе!Ако тука си беше, щеше да изкочи на прозореца, да ги напрегръща и нацелува та доволни да останат.Без майтап, ама тия женки станаха много разюздана пасмина бе, да плаши цялде, че ще ще скочи от терасата и нито скача, нито дава да я приберат обратно, та и вика-Не *** пипай бе...Тия жени мъже нямат ли си бе, та не дойдоха да си преговарят с тях, или у тях си пият пукницата и си викат-Айде дано скочи бе! То с такива са не живее!
42
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
...drugia pat da se barikadirvat pri patriarha, vladikite, benebeto, ban ili unesese....za sledvastata tv seria na armeiski bg teater na vseki km...moje i v al.nevski pod zlatnite tendjeri i *** na pravoslabnata angeloglasna carkva...ama v partizanskata centrala sa si taman u doma...internacionalna bratska drujba na teroristite...
41
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 7Муууухахах тръгна да защитава най-голямата *** на държавна работа.Не мога да се сетя за нищо положително свързано с НСО.Те са просто мутри да държавна работа. Без тях може но без лекари и сестри НЕ.
40
3
 
5
 
! Отговори
терминал 2 преди 4 години
зрелища и пасти за народа !
39
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Джедай МастърДжедайски *** на червена бесепарска заплата. Тук ли се преместихте след като лъжите ви не минаха на предната публикация? Самите вие се самозалъгвате бесепарски ***. Никой не ви вярва , сами си цъкате + , провери си във вайбър чата да видиш , че съм прав.. ООХ БОЛИ ли боли , край на безплатното за комунистите .. В тая държава вече се работи , за да се изкарат пари и вие заработвате де , ама дизинформацията е престъпление - дано ви хване Гешев!
38
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До PERUNIKAДа беше отделил/а време да се научиш да пишеш вместо да дрънкаш простотии.
37
2
 
8
 
! Отговори
Пародия преди 4 години
Гавазите на Льотчик с пълен памперс са рискували живота си при 4-5 гаваза срещу една жена. Оставка на теб и твоите палячовци за такъв огромен риск. Направо са ти напълнили памперса с кафеви тез юнаци. Представям си някой китаец да кихне в Прецедентството. Охраната и Льотчика ще се разбягат с риск за живота. Не смешно а трагично.
36
4
 
4
 
! Отговори
7 преди 4 години
До всички присмехулници и подигравчии относно НСО по-долу писали -колегите от НСО са могли бързо да се справят там с тия луди жени дето не спазват обществения ред и правят циркове, но тогава щеше да има : биха ни, бутаха ни, ранени сме, насилие върху жени и тем подобни глупости, като добавка Радев е виновен, той ги ръководи така!? Стига вече с такива провокации, простотии и долни лъжи ! Един си разби главата в стената да потече кръв и обвини в побой НСО, но камерите в сградата показаха, че не

Спонсорирани публикации