Всеки трети смята: Нормално е мъжът да бие жена си

За жертвите на насилие държавата дава по 1,67 лева на ден
Обновена: 6 мар 2020 21:57 | 6 мар 2020 21:33, Красимир Ангелов
65

Всеки трети от участвалите в допитване в 75 държави намира, че е абсолютно приемливо мъж да бие жена си. Интересното, е че в допитването участват и двата пола.

В България сигналите за домашно насилие към жени, подадени на телефон 112, са се увеличили с 3000 от 2016 до 2018 г., когато вече са над 31 000.

Бюджетът, с който разполагат кризисните центрове в България, едва няколко за цялата страна, е недостатъчен.

В момента, според държавните критерии, на ден се полагат 1,67 лв. на човек, настанен в този център. В тези пари влизат храна и транспорт.

Повече по темата вижте в разговора с Геновева Тишева - управител на Фондация БЦДИ и Диляна Маркова от БАПЧ в предаването "Директно" по телевизия Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
7
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Извинете, тази анкета в арабските страни и в Турция ли е правена???? Задайте същия въпрос в Скандинавските страни, в Англия - на англичани, в Германия и т.н Също в Полша, Чехия - говоря за цивилизованите страни, където нормален мъж не би си помислил да удари жена! Не за *** от Ориента
24
3
 
23
 
! Отговори
Чичо Манчо преди 4 години
Абе като сме тръгнали отново на тая тема мъже/жени, нали сме равни сега вече? Що има разлика при пенсионната възраст? Подиграват ви се жени, смятат, че не можете да работите колкото мъжете! Протест! Да се качим по прозорците в МС!
23
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
То в центровете за настаняване с 1.50 на ден си е по-зле от боя........ Коя жена ще се чувства защитена от държавата.така , вие нормални ли сте????? Това не е закрила, това е НАСИЛИЕ и унижение на квадрат!!!!!!
22
7
 
13
 
! Отговори
. преди 4 години
Сърбите са го казали най-точно - со кротко, со благо, а понякога и со малко кютек. :)
21
16
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Боя възпитава, боя е от господа!
20
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бившият ми приятел е удрял две от бившите си приятелки.Научих случайно от един чат с бившата му. Мен не ме е удрял , карали сме се, но чак да изпадне в такова състояние, не. С новата му приятелка, с която също се разделил също я удрял. Тя Без работа, без пари, лъжи, агр есивна алкохоличка .. Дали мъж или жена не може да имаш нормален живот.
19
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За т'ва Огнебореца е без жена!
18
12
 
7
 
! Отговори
ГЕРБ.Б.Б преди 4 години
Браво!Трябва много бой!
17
14
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дето един познат вика: "Не моа та разбера как си се оженил, без да си я ритал в бъбреците, то това е тайната на успешния брак".Ей го на, пророк излезе, разведохме се.Силните и успешни жени, дето мрънкат за два ритника в ребрата - да се вземат с чехльовци, това е изхода в днешната реалност ;)
16
5
 
22
 
! Отговори
дЕдо блЭк преди 4 години
До АнонименБраво!!! Браво и отново браво за всяка една дума от поста, господине! И моята съпруга е рускиня и много добре знам всичко, което сте написал! Само слабохарактерните мъже и комплексари могат да бият жена. Според мен, трябва да има много сурови наказания за такива.
15
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пак тия лоши мъже
14
1
 
29
 
! Отговори
Да преди 4 години
Не познавам български мъж от тези, който да смята, че е нормално да бие жена си. Не знам откъде я вадите тази статистика.
13
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От опит казвам рускините са най-честните жени.
12
3
 
12
 
! Отговори
Propaganda преди 4 години
Pak konvenciqta...
11
3
 
11
 
! Отговори
Стамат преди 4 години
Всеки трети е 33%, но реално сме повече!
10
18
 
12
 
! Отговори
До мъж на рускиня преди 4 години
Сигурен ли си в жена се, че не е била в чужди ръце през това времв?Няма честни жени!
9
3
 
17
 
! Отговори
Чичо Манчо преди 4 години
Кой ги върти тея "кризисни центрове", че плаща така за цялата тази пропаганда? Явно добри пари си "цоцка" от това ама още му се искат.
8
10
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
КАЗАХ НА ЖЕНА СИ ПРЕДИ ДА СЕ ЖЕНИМ НЕ ОБИЧАМ ЛЪЖАТА БЪДИ ОТКРОВНА С МЕН НЕМА ЗНАЧЕНИЕ НАКАКВА ТЕМА АЗ СЪМ ЧОВЕК ЩЕ ТЕРАЗБЕРА НЕ МИ ДАВАИ ПОВОД ЗА РЕВНОСТ НЕ МИ КРЕЧИ АЗ ЩЕ НАПРАВЯ СЪЩОТО ПРОТИВЕН СЛУЧАЙ ЩЕ Е РАЗВОД ЖИВЕЯ С НЕЯ 30Г НЕ СЪМ Я УДАРИЛ ЕДИН ШАМАР СЛАБО ХАРАКТЕРНИЯТ МЪЖ ПОСЯГА МОЯТА Е РУСКИНИЯ ОБИЧАМ СИ Я И Я УВАЖАВАМ АЗ СЪЩО СЪМ ОБИЧАН И УВАЖАВАН ОТ НЕЯ ИМАМ ЕДИН СИН ОТ НЕЯ СИНЪТ НИ ПОРАСНА С ЛЮБОВ ТЯ Е ПОКОРНА ЖЕНА АЗ СЕ ГРИЖА ВСИЧКОЕ ВЗАИМНО СЪГЛАСИЯ ТЯ МЕ ПОСТАВЯ НА СТЪПАЛО ВИСШЕ
7
3
 
12
 
! Отговори
Dtrumpp преди 4 години
Какво да се очаква от *** и приматки по тия ширини, от там и децата са пьлни малки приматчета дето се ритат по поляните- жалка работа!
6
7
 
20
 
! Отговори
Паразити преди 4 години
Откъде-накъде държавата ще финансира частни кризисни центрове? Затова ли е цялото врякане на НПО-тата.