Всеки трети смята: Нормално е мъжът да бие жена си

За жертвите на насилие държавата дава по 1,67 лева на ден
Обновена: 6 мар 2020 21:57 | 6 мар 2020 21:33, Красимир Ангелов
65

Всеки трети от участвалите в допитване в 75 държави намира, че е абсолютно приемливо мъж да бие жена си. Интересното, е че в допитването участват и двата пола.

В България сигналите за домашно насилие към жени, подадени на телефон 112, са се увеличили с 3000 от 2016 до 2018 г., когато вече са над 31 000.

Бюджетът, с който разполагат кризисните центрове в България, едва няколко за цялата страна, е недостатъчен.

В момента, според държавните критерии, на ден се полагат 1,67 лв. на човек, настанен в този център. В тези пари влизат храна и транспорт.

Повече по темата вижте в разговора с Геновева Тишева - управител на Фондация БЦДИ и Диляна Маркова от БАПЧ в предаването "Директно" по телевизия Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не е нормално, в смисъл не е в нормата да се бият жените от мъжете.Иначе имам опит с всякакви и има доста агресивни, ритат, хапят, удрят, плюят някои жени но смешното е, че ако я удариш ти може и да не стане повече ама не им пука.
4
7
 
20
 
! Отговори
1/3 от света са преди 4 години
муслиманите и индийците-видни представители на човешката цивилизация,при които аргументите са в юмрука.Нормалните хора имат интелект,койтоим позволява при конфликти семеен тип да намират решения,различаващи се отелементарния физически сблъсък-побой над по-слаб човек.
3
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ми да нормално е в рамките на нармалното разбира се.
2
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не мога да повярвам.Разгадахме ДНК-то, клонирахме животни, лекуваме болести които са били смятани за нелечими, изпратихме човек на луната, изведохме апарат извън слънчевата система, в скоро време ще колонизираме Марс... И в същото време 2/3 от хората са абсолютни ***.
1
2
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Къде питахте? В Индия, Африка и арабските държави ли? Аман от лъжливи статии! От 1000 километра смърди на пропаганда!!