Борисов: 50 000 маски идват от Турция

Имаме около 4000 новоплатени тестове за коронавирус
159
Борисов: 50 000 маски идват от Турция
Снимка: БГНЕС

Имаме още около 4000 новоплатени тестове за коронавирус, плюс близо 3000 в наличност - считаме, че са абсолютно достатъчни.

Това каза премиерът Бойко Борисов на извънредно заседание на Министерски съвет за мерките срещу коронавируса след като у нас бяха установени четири случая на заразени, съобщава "Фокус".

Още по темата
"От снощи оперативния щаб, свързан с коронавируса и новата грипна епидемия, както ви обещахме, даваме надлежна информация. За подробностите вече сте информирани. Събирането днес е да облечем в решения мерките, които взимаме, взети са и ще се продължават да се взимат, за да може хората да спокойни. Да виждат, че максимално се опитваме да ограничим вируса. За съжаление след Китай и и Италия е точка, в Гърция са много заразените. Считаме, че единият нулев пациент е дошъл от Гърция, но вече имаме и много фабрики италиански, които работят в България работят", коментира министър-председателят.

"Виждате, че най-високотехнологичните нации страдат най-много. Проблемът е, че освен паниката, всички държави издадоха заповеди за забрана на износ на медицински, санитарни материали. Ние имаме още около 4000 новоплатени теста, плюс близо 3000, които имаме. Считаме, че са абсолютно достатъчни", коментира още Борисов.

По думите му в Турция са договорени 50 000 маски.

"След края на Министерския съвет, сме се уговорили да се подпише договора в Турция, за да може камиона да тръгне към България. Даже няма да чакат и плащането. Другите следващите мерки ще ги кажем една по една, тъй като искам мерките да ми ги предложат най-добрите специалист в щаба, за да бъде лишено от всякаква политическа оценка решенията, които се взимат. Ако някой може да намери по-добри специалисти, да ги доведе", допълни още Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


159
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
2
 
11
 
! Отговори
обективен преди 4 години
50 000 маски са точно 5 кашона с по 100 кутии.Нищо и половина.Маската предпазва 1.5 -2 часа.А от глупостта и простотията на ББ нищо не може да ни предпази.
44
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нито са тия маски,само за София няма да стигнат
43
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тез маски са за ченгетата и митничарите на границата,болничния персонал и пациентите да си ходят както досега ,добре че поне на хирурзите дават ,че иначе ...
42
0
 
13
 
! Отговори
Дани Кирилов Мр.Бийн преди 4 години
ТВ СКАТ И НФСБ---ТОТАЛНО СТАНАХА СЛУГИ И ПУДЕЛИ НА ГРЕБ .СВАЛИХА ДВЕТЕ ПРЕДАВАНИЯ СЪС ГОЛЕМИЯ ТУРСКИ АНАЛИЗАТОР СТЕФАН СОЛАКОВ В СЪБОТА И НЕДЕЛЯ .УНИЩОЖИХА ВСИЧКИТЕ ПРЕДАВАНИЯ КОИТО ИМАХА И БЯХА ИНТЕРЕСНИ...СРАМ, ПУДЕЛИ..СРАМ ЗА ТЕБЕ ВАЛЕРИ СИМЕОНОВ .
41
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тиквуне кажи на министъра си че в болниците няма маски за персонала ,вий сте лесни ама те 24 часа са с болни и да се спре малко приема освен за спешни ,че с тез въттешноболни инфекции и грип много народ ще си отиде.
40
1
 
17
 
! Отговори
Емил Странжев преди 4 години
До Няма такава държава. Който обикаля с джипа , вертолета като гламав от сутрин до вечер и се снима с бабичките и даскалиците? С тези разходи за обиколките да е дал безплатни лекарства на болните от вируса ...
39
3
 
18
 
! Отговори
Нещастникв преди 4 години
***! Маски от турция, тръби от испания, помпи от сащ, тестове от англия! Как ли сме станали до 89 х 9 млн души'!'' ами произвеждахме всичко сами, включително и хора
38
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хората в България са 7 милиона, те докарват 50 хиляди.Сигурно само за партийците и техните фамилии ще има.
37
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА ВИ ДАДЕ ТОВА ,КОЕТО ЛОЙКО ПОДРИСОВ МОЖЕ ДА ВИ ОБЕЩАЕ .
36
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От утре НОИ да поема издръжката на народа. Всички вкъщи и никакво мърдане. Да се организират мобилни групи които да разнасят храна за хората. Всички обществени места да се затворят. Полиция и жандари на пост по улици булеварди и магистрали и да не дават пиле да прехвръкне. Затваряне на граници и летища карантиране на всички с температура и прибрали се от заразени държави. Само за седмица две вируса ще изчезне. В противен случай ще изгорим само за меесец.
35
1
 
11
 
! Отговори
Германия преди 4 години
До Ха-ха-за твое сведение и тук го има вируса!Но НИКОЙ не е хукнал като НЕн.ормален да плямпа от телевизия на телевизия, да заблуждава народа какви"крути"мерки са взети и т.н!Всеки си върши работата тихо и мирно и НИКОЙ НЕ ТРЪБИ колко е Велик! Вместо да лекуват хората ,в България се надпреварват да си правят PR на фона на мизерия ,некадърност и простотия!
34
2
 
23
 
! Отговори
без пардон преди 4 години
Бокьо благодари на корона вируса, защото вече никой не говори за къщата в Барселона.
33
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Разговор от времето на капитализма:-Пуснали са маски!-Къде?-Имаш ли връзки? Имам връзки в една аптека, ще ми запазят 100 бройки!-Аз трябва да се наредя на опашка, дано не свършат.
32
13
 
3
 
! Отговори
матю преди 4 години
Не е *** ББ щом народа си го иска и избира. Всички проблеми ги решава, които са ги създали" комунистите" преди 30 г. !!!
31
0
 
18
 
! Отговори
Няма такава държава преди 4 години
50 000 за кого по-напред?Ами той вируса шета от 3 месеца , а маски няма от 2месеца.Кой е начело на държавата вече 10 г? Кой обикаля с вертолета като гламав от сутрин до вечер и се снима с бабичките и даскалиците?Няма ли кой да ни отърве от този самозабравил се про.стак?
30
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Начи, колкото маски праща султана толкова корони има в Бг.
29
0
 
16
 
! Отговори
агитпроп преди 4 години
ЕТ "Герб-буда" обявява конкурс за най-тъпо, пардон, за най-умно оправдание, за корона-вируса. Ругатните срещу опозицията и Радев ще бъдат заплатени двойно.
28
0
 
9
 
! Отговори
Емил Странжев преди 4 години
Този ББ ще има да се фука, пъчи , че е доставил 50000 марлени маски от Турция подарък , но надали
27
1
 
17
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 4 години
Когато видя Боко Тиквата с маска,тогава ще...повервам,че има опасност от зараза с ***.вирус.Масовата психоза,която от седмици се...натяга от правителството,върши...работа в момента само на гербаджийската власт.Подплашен народ,не търси кусури на некадърните и...корумпирани управници,а точно това е...целта.
26
4
 
2
 
! Отговори
Бау преди 4 години
Всичко се политизира ... Само за това мисли народа. Не как да стане по-добър, как да се издигне, ами за това кой колко краде от политиците .. неговите пари ... Вируси мируси .. няма значение!