Борисов: 50 000 маски идват от Турция

Имаме около 4000 новоплатени тестове за коронавирус
159
Борисов: 50 000 маски идват от Турция
Снимка: БГНЕС

Имаме още около 4000 новоплатени тестове за коронавирус, плюс близо 3000 в наличност - считаме, че са абсолютно достатъчни.

Това каза премиерът Бойко Борисов на извънредно заседание на Министерски съвет за мерките срещу коронавируса след като у нас бяха установени четири случая на заразени, съобщава "Фокус".

Още по темата
"От снощи оперативния щаб, свързан с коронавируса и новата грипна епидемия, както ви обещахме, даваме надлежна информация. За подробностите вече сте информирани. Събирането днес е да облечем в решения мерките, които взимаме, взети са и ще се продължават да се взимат, за да може хората да спокойни. Да виждат, че максимално се опитваме да ограничим вируса. За съжаление след Китай и и Италия е точка, в Гърция са много заразените. Считаме, че единият нулев пациент е дошъл от Гърция, но вече имаме и много фабрики италиански, които работят в България работят", коментира министър-председателят.

"Виждате, че най-високотехнологичните нации страдат най-много. Проблемът е, че освен паниката, всички държави издадоха заповеди за забрана на износ на медицински, санитарни материали. Ние имаме още около 4000 новоплатени теста, плюс близо 3000, които имаме. Считаме, че са абсолютно достатъчни", коментира още Борисов.

По думите му в Турция са договорени 50 000 маски.

"След края на Министерския съвет, сме се уговорили да се подпише договора в Турция, за да може камиона да тръгне към България. Даже няма да чакат и плащането. Другите следващите мерки ще ги кажем една по една, тъй като искам мерките да ми ги предложат най-добрите специалист в щаба, за да бъде лишено от всякаква политическа оценка решенията, които се взимат. Ако някой може да намери по-добри специалисти, да ги доведе", допълни още Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


159
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Реакцията е добра,макар и малко закъсняла! Търновският производител на нетъкан текстил "Мегапорт"отдавна можеше да произведе материала нужен за маските и комплектите от медицинско облекло за еднократна употреба!По интересното е защо производителят на медицински консумативи"Момина Крепост"който "усвои"ПЕТ милиона лева Европейски средства,не може да произведе и една спринцовка а разчита на Китайският внос и препродажба,нещо за което ще забравим в близките години?
24
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Трябва да се въведат купони за медицински маски.Спекулантите от свободния пазар ще ги изкупят и ще ги продават на пазарни цени.Пазарната цена на маската е тази, която купувачът е готов да плати.Всички помнят същата спекула с долара, когато стана 3 лева нови пари, защото имаше проблем с предлагането на долари при Жан Виденов. Сега може да се повтори кризата при Жан Виденов, при маските.
23
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Уж българинът не го ловеше вирус.С това калпаво здравеопазване сега ще видим кон боб яде ли.
22
2
 
19
 
! Отговори
Венету преди 4 години
Боко най виновния е Радев как още не си го обвинил Как така този път го забрави да споменеш защото за всичко е виновен той
21
3
 
17
 
! Отговори
наивен преди 4 години
Търся маска за предпазване от герберастията-висшата форма на простотията!Спешно!
20
0
 
14
 
! Отговори
До Анонимен 18 преди 4 години
Бокьо дава гаранция! 100 години! Ако случайно не се хванете на някоя моя лъжа, бъдете спокойни. Обадете ми се и аз веднага ще заменя тази лъжа с нова, още по-лъскава!
19
4
 
17
 
! Отговори
Офф ,да се омита преди 4 години
С този глупен.дер начело на държавата сме за никъде.Боку Тиквуня е най-невежия и неграмотен премиер в целия свят.
18
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Все пак е добре че в Турция има маски и тестове за коронавируса.В момента Турция изнася маски и за Китай.Тези турци са много изостанали:))
17
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А нещо наплета, милиончета за ритнитопковци у Мис ***?
16
2
 
9
 
! Отговори
реконтраадмирал преди 4 години
И какво сега? Габрово и Плевен ще бъдат бомбардирани? Добре, че нямаме самолети, а бомбите отдавна са откраднати, или взривени в складовете на Гебрев в Челопеч?
15
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Цяла сутрин се чудех къдее баш шефа на гръмотевиците а той ходил да се пазари с Курона вируса. Какво се разбрахте бе шефе какво ти каза куроната ше си одили или ше остава на него. От утре целата територия под карантина. Затваряне на границите и летищата. Ние сме колкото един Китайски град. Ще изгорим само за няколко седмици и няма кой да ни спаси. Преди малко излетя жабарски самолет докарал заразени и се връща за още. Затваряй Границите блокирай полетите ако не се предпприеме това край с Бг.
14
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Главния лъжец вече не е толкова наперен.
13
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Прости му, Господи тиквата не знае какво да прави и пак ръси простотии.
12
1
 
8
 
! Отговори
до 12 преди 4 години
то е лесно да правиш маски, ама тези дето филтрират вируси, ти трябват такива материали, дето у бг не са виждали.
11
3
 
21
 
! Отговори
непревилегирован преди 4 години
Ще преборим корона вируса, но глупостта на Бокьо - никога.
10
1
 
11
 
! Отговори
съседът на Шопа преди 4 години
Ой мале, Баце как се пъчи на Мин. Съвета по К1! Шефът на Щаба казва да се изолират 2та града. Баце нека НЕ.
9
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Китайците като ходят перменентно с маски, да не се спасиха?
8
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да не се окажат като ваксините на Москов тези маски?Абе маски и медицински материали ли не можете да произвеждате в България?Стига!Една машина да поръчате от Германия за производство и ще ви я предоставят веднага!Или пак си правите частните герберски далавери?
7
2
 
8
 
! Отговори
Апостол Павел преди 4 години
Място за паника няма. Вирус като вирус. Както се е появил, така и ще си отиде.Ако Господ не ни пази и ние не сме разумни, другото няма значение И моля понв в ситуация като тази, да покажем, че можем да сме единни като народ и вечна критика и мнителност у хората да спре!
6
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво бе, Бойче! :) Пак "спаси" държава и народ.... Що не вземеш и лекар мисионер да станеш накрая и да излекуваш света направо?