Каракачанов успокоява от Плевен: Без паника, всичко е под контрол!

Работи се по установяване на нулевия пациент
72

Четирима са заразените с коронавирус на този етап у нас. Два от случаите са от Плевен, където тази сутрин имаше заседание на Регионалния оперативен щаб в града.

"Всички мерки, които Националният щаб е изработил като препоръчителни, стават задължителни в Плевен. Същото важи и за Габрово. Мерките са да се ограничат публичните мероприятия, най-вероятно грипната ваканция ще бъде удължена. Най-важна е личната хигиена", обяви вицепремиерът и военен министър Красимир Каракачанов пред репортер на Bulgaria ON AIR.

Той подчерта, че няма място за паника и е необходимо да се спазват правилата, тъй като все още има български граждани, попадащи в графата рисков контингент, които се прибират от рискови държави.

"Оказват неразбирани за това, че трябва да бъдат прегледани и ако се наложи - хоспитализирани. Това е проблем в цялата страната. Без активното участие на гражданите, няма как и Господ да ни помогне", каза още Каракачанов.

Областният управител на Плевен Мирослав Николов заяви пред наш екип, че допълнителни мерки ще бъдат взети в условията на разписания алгоритъм при наличието на коронавирус. Всички съпричастни институции са налични и задачите са разпределени.

Работи се по установяване на нулевия пациент,
който е заразил двамата хоспитализирани с коронавирус. И двамата са били в една и съща стая, с много сериозни симптоми. Вече са с подобрено състояние.

Взети са всички необходими мерки. Областният щаб с областният управител работят перфектно. Без паника! Грипни епидемии, не по-малко сериозни, е имало почти всяка година. Този път е нещо, което е в Европа и в Азия доста по-разпространено. Ситуацията е под контрол", добави министър Каракачанов.

И увери, че в складовете на Министерството на отбраната има около 200 000 защитни облекла за еднократна употреба, със съответните респираторни маски. При необходимост може да бъдат предоставени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
1
 
12
 
! Отговори
Стойне от Чукурово преди 4 години
Каракачана: Ни съ плашети,няма да умрети...ясичко и "под" контрол
46
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
...без паника, печатницата работи
45
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вируса е изключително силно заразен - испанците съобщиха за случай на заразяване на 40 човека на погребение.
44
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако сега се е проявил вируса значи е бил активен още на 3-ти март. Защо трябваше да организират тържества и молебени, когато вируса беше плъзнал по цял свят и беше логично да се предположи, че го има и в България. Дори не пропуснаха да си спретнат по някоя битка с удари под пояса, като доказваха че опасно е само честването, на което ще е президента, а другите - не.
43
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всичко е под контрол - тия си имат правителствена болница и ги извозват по спешност с хеликоптер само като си навехнат крака. За останалите българи с контрола ще се занимават погребалните агенции.
42
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А в Плевен правихте ли масовки за 3 март, а? Казаха ви да стоите кротки, да го отбележите тихо и без всичкия народ на площада, ама вие.... а сега търсете нулев пациент!
41
0
 
8
 
! Отговори
преди 4 години
от къде разбираш тия работи.Това ли ти набиха в главата.Да не си доктор.
40
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Плевна падна!
39
0
 
22
 
! Отговори
BULGARIA преди 4 години
Всички Болници във България са във мизерия недостиг на Апаратури и Лекарства ....ве ужас важното че имаме магистрали благодарение на управниците на България!Не ни остава друго освен да се помолим Господ да пази България !
38
4
 
7
 
! Отговори
Инфо !! преди 4 години
Честито на печелившите . NoCVirus-19 за по малко от час инфекцията се разпространява на други 40-50 човека !!! Симптомите на Корона Вирус се активират след 6тия ден с леко завишаване на температурата и суха кашлица. След 8мия ден вируса атакува белите дробове, затруднява дишането , и усилва болката в горната част на гърдите или гърба . Температурата се покачва до 39.5 градуса.Необходимо е незабавно лечение в Болница , дори и обвдишване с кислород
37
0
 
13
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
КаракОчанов каже:-"Без паника,всичко е под контрол...КОРАБЪТ ПОТЪВА НОРМАЛНО"!Обаче:-От какъв зор Кочана,който са изживява като "министър на войната",фана да са бръчка в здравните проблеми на нацията?!..Правилно един колега отбеляза,че требе да са докара "тежката артилерия"-Алена..Ой Баядерка!..."Сичкото патерица-на барикадата!..Зер Барцилона може и да позаглъхне,но получат ли са дивотии покрай "короната",ще им припари под задниците на целото боково войнство.-"Един за сички,сички за един"!
36
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Опитаха политиката на щрауса, ама се оказа че пода е от бетон.
35
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен"дано ГОСПОД Е БЪЛГАРИН"Ако господ е българин, дано не се разболява, че няма кой да го спаси.
34
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нашите само повтарят "няма страшно", "без паника", а един от най-големите вирусолози в Англия казва че е работил и с епидемията Ебола и с вируса на острия респираторен синдром, с птичия грип и твърди, че по-опасен вирус от сегашния не е срещал заради комбинацията от относително висока смъртност и свръхзаразност. Китайците твърдят, че дори да преболедуват хората, остават трайни увреждания по белия дроб за цял живот. А според нашите капацитети било едно обикновено грипче.
33
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
С такива управници, дано ГОСПОД Е БЪЛГАРИН
32
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Каракачантата може да коментира само софри и комисионни.
31
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този да ни успокоява за вируса е все едно Джамбазки да ни назидава за вредата от алкохола
30
2
 
26
 
! Отговори
az преди 4 години
Тоя какво общо има, че се обажда?
29
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Шкембак, дано да те тръшне короната, че ти си по-голямо зло...
28
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Каракачанов успокоява от Плевен: Без паника, всичко е под контрол!------------Край!!!!!!!Спукан ни е гьона!!!!