Каракачанов успокоява от Плевен: Без паника, всичко е под контрол!

Работи се по установяване на нулевия пациент
72

Четирима са заразените с коронавирус на този етап у нас. Два от случаите са от Плевен, където тази сутрин имаше заседание на Регионалния оперативен щаб в града.

"Всички мерки, които Националният щаб е изработил като препоръчителни, стават задължителни в Плевен. Същото важи и за Габрово. Мерките са да се ограничат публичните мероприятия, най-вероятно грипната ваканция ще бъде удължена. Най-важна е личната хигиена", обяви вицепремиерът и военен министър Красимир Каракачанов пред репортер на Bulgaria ON AIR.

Той подчерта, че няма място за паника и е необходимо да се спазват правилата, тъй като все още има български граждани, попадащи в графата рисков контингент, които се прибират от рискови държави.

"Оказват неразбирани за това, че трябва да бъдат прегледани и ако се наложи - хоспитализирани. Това е проблем в цялата страната. Без активното участие на гражданите, няма как и Господ да ни помогне", каза още Каракачанов.

Областният управител на Плевен Мирослав Николов заяви пред наш екип, че допълнителни мерки ще бъдат взети в условията на разписания алгоритъм при наличието на коронавирус. Всички съпричастни институции са налични и задачите са разпределени.

Работи се по установяване на нулевия пациент,
който е заразил двамата хоспитализирани с коронавирус. И двамата са били в една и съща стая, с много сериозни симптоми. Вече са с подобрено състояние.

Взети са всички необходими мерки. Областният щаб с областният управител работят перфектно. Без паника! Грипни епидемии, не по-малко сериозни, е имало почти всяка година. Този път е нещо, което е в Европа и в Азия доста по-разпространено. Ситуацията е под контрол", добави министър Каракачанов.

И увери, че в складовете на Министерството на отбраната има около 200 000 защитни облекла за еднократна употреба, със съответните респираторни маски. При необходимост може да бъдат предоставени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
1
 
23
 
! Отговори
Адил преди 4 години
Когато този *** излезе и почне да ме "успокоява" изпитвам най-голям страх.
26
1
 
10
 
! Отговори
Костенурка с нож преди 4 години
Селянин!
25
1
 
10
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА преди 4 години
Това нещо Вируса - не подбира - кара Наред,Футболисти, Политици, Генерали - вече има всякакви - заразени и починали
24
2
 
18
 
! Отговори
Шкембе воЕвода преди 4 години
Този Дебелият страда от СВИНСКИ ГРИП, а ръси глупави интервюта. Ще изпонатръшка репортерите. Яжте чесен, лимони, медец и пийте рИкийка! Господ да пази БЪЛГАРИЯ! А тези със свинския грип ще си платят сметката рано или късно ;))))
23
2
 
20
 
! Отговори
ЧУМАТА ГЕРБ преди 4 години
Щом Шкембе войвода казва, значи всичко е наред.Да се чуди човек, да се смее ли или да плаче.
22
6
 
6
 
! Отговори
до 21 преди 4 години
Точно в този момент не е за никакви оставки защото ще стане още по-лошо! В момента приоритет е живота и здравето на Нацията и политическите пристрастия трябва да ги оставим далеч от нас! Трябва Правителството да си върши работата и всичко да е тихо и спокойно, защото положението е много сериозно!
21
4
 
18
 
! Отговори
Оставка преди 4 години
Това, че са правени тестове избирателно, означава, че вирусът отдавна е у нас и бе се знае колко са заразени. Това е вследствие на безбройните реформи, на които беше подложено обществото. Крайно време е премиерът да си даде оставката, защото той е най-големият вирус!
20
2
 
29
 
! Отговори
Ха-ха преди 4 години
Когато Шкембето каже,че всичко е под контрол,то значи позициите са ос.рани....
19
2
 
6
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 4 години
Пишман воЕвода е Красимир Короначанов!Разбирам ентусиазма му, но в случая разясненията трябва да ги прави пагона и доктори.Все пак да Благодарим на министър Каракачанов за смелостта му!! БЛАГОДАРИМ ВИ ГОСПОДИН КАРАКАЧАНОВ!
18
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Каракачанов успокоява ..:заповядал е на вируса да не щъка насам натам! Както заповядва на хората да не стачкуват. Резултата го знаят всички!
17
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какъв Нулев пациент те гони бе т'юфлек,с тия вътрешно болнични инфекции,такова животно няма!
16
1
 
30
 
! Отговори
Грую преди 4 години
Какъв контрол бе ***? Заразените ги хванахте при изписване. Тези хора са стояли силно заразни до хора с други заболявания. Целият персонал в болниците е вече заразен, но няма как да разберете защото тестовете ви свършиха.Цялата ви здравна система е компрометирана. Болничните отделения в София преливат, болни с ясни симптоми на корона се връщат за домашно лечение. И в комплект отсвирихте и сестрите. Пригответе си повече чували за трупове.
15
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Каракачанов защо е без каска, противогаз и защитно облекло?
14
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тази свинкя сигурно е изяла вече вирусите....или пък те са умрели от смях, като са го видели. Едно от двете е.
13
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До - Защо спокойно?За нито един вирус няма изнамерено лечение, няма и да има.
12
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Без паника, кораба потъва бавно но сигурно, вода ще има за всички.
11
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Притеснително. Корнелия от сутринта насам не е поискала оставки. Да не е нулевия пациент?
10
1
 
17
 
! Отговори
- Защо спокойно? преди 4 години
За този вирус няма изнамерено лечение! И хиляди заразени, които са спокойни и за които полагат всички грижи, бавно, и безславно си умират.
9
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма нулев пациент, болниците ръсят заразите, от там тръгва всичко.
8
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хайде започна се. Сега бТВ и Нова ще го дъвчат тоя измислен вирус денонощно. От тях може да се заразим.