Каракачанов успокоява от Плевен: Без паника, всичко е под контрол!

Работи се по установяване на нулевия пациент
72

Четирима са заразените с коронавирус на този етап у нас. Два от случаите са от Плевен, където тази сутрин имаше заседание на Регионалния оперативен щаб в града.

"Всички мерки, които Националният щаб е изработил като препоръчителни, стават задължителни в Плевен. Същото важи и за Габрово. Мерките са да се ограничат публичните мероприятия, най-вероятно грипната ваканция ще бъде удължена. Най-важна е личната хигиена", обяви вицепремиерът и военен министър Красимир Каракачанов пред репортер на Bulgaria ON AIR.

Той подчерта, че няма място за паника и е необходимо да се спазват правилата, тъй като все още има български граждани, попадащи в графата рисков контингент, които се прибират от рискови държави.

"Оказват неразбирани за това, че трябва да бъдат прегледани и ако се наложи - хоспитализирани. Това е проблем в цялата страната. Без активното участие на гражданите, няма как и Господ да ни помогне", каза още Каракачанов.

Областният управител на Плевен Мирослав Николов заяви пред наш екип, че допълнителни мерки ще бъдат взети в условията на разписания алгоритъм при наличието на коронавирус. Всички съпричастни институции са налични и задачите са разпределени.

Работи се по установяване на нулевия пациент,
който е заразил двамата хоспитализирани с коронавирус. И двамата са били в една и съща стая, с много сериозни симптоми. Вече са с подобрено състояние.

Взети са всички необходими мерки. Областният щаб с областният управител работят перфектно. Без паника! Грипни епидемии, не по-малко сериозни, е имало почти всяка година. Този път е нещо, което е в Европа и в Азия доста по-разпространено. Ситуацията е под контрол", добави министър Каракачанов.

И увери, че в складовете на Министерството на отбраната има около 200 000 защитни облекла за еднократна употреба, със съответните респираторни маски. При необходимост може да бъдат предоставени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
4
 
20
 
! Отговори
Какво преди 4 години
Специалисти каза, още преди две седмици, че вируса е у нас, но поради липсата на тестове не може да се докаже. Жената е на оздравяване и тогава е открита, колко още не са диагностицирани. Господ да ни пази, иначе от таи власт нищо добро не ни чака - само смърт и безпаричие. Или пък това е целта на управляващите да измести повече български граждани, за да намалее клиентелата на НОИ!
6
2
 
22
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 4 години
Абе Каракочев къде ходиш там в Плуевен- ще хванеш някоя корона и после ВМРО ще се разпаднат за това кой да им бъде главатар-Яж си сланината и суджуците и си гледай армията от 3000 войника и 25000 генерала!
5
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоя па всичко било под контрол не види ли, че на тази територия всичко се е срутило благодарение и на него.
4
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А мигрантите влизащи незаконно кой ги проверява?
3
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Я направете една елементарана аритметика за една седмица колко народ се е заразил от тези четирима.
2
25
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ТОВА Е РЕЗУЛТАТ ОТ МЕРОПРИЯТИЕТО ПОД ЕГИДАТА НА МАЛ.ОУМНИКА РУМЕН РАДЕВ ВЕТОТО, КОЙТО ПРЕНЕБРЕГНА МЕРКИТЕ НА ЕКСПЕРТИТЕ!ЗАРАЗЕНИТЕ СА БИЛИ НА ПОХОДА, ДА ТЕЖИ ПАМЕТТА ИМ НА НЕГОВАТА СЪВЕСТ!ДА ПОДАВА ОСТАВКА!
1
2
 
17
 
! Отговори
Потрес преди 4 години
Шшш тая тълпа където се е събрала там... Всички под карантина ....