Здравният министър: Системата трябва да издържи на коронавируса

Двамата болни в Плевен са в добро състояние
153
Здравният министър: Системата трябва да издържи на коронавируса
Снимка: БГНЕС

Моята работа е да издържи системата на здравеопазването в условия с коронавирус. Държавата, с нейните органи, иска да направи всичко възможно да ограничи новия вирус, заяви в Плевен министърът на здравеопазването Кирил Ананиев след среща с ръководството на Университетската болница "Д-р Георги Странски" и с кризисния щаб.

Още по темата
Ананиев посочи, че е имал за цел да види организацията в болницата, на медицинския и останалия персонал - как се справя при ситуация, в която за първи път се появява при нас коронавирус. Създадена е пълна организация по отношение на необходимия брой легла, както и за преструктуриране на персонала, ако се наложи да се ползват допълнителни легла, увери Ананиев, цитиран от БТА.

По думите му двамата мъже, носители на коронавирус в Плевен, са в добро състояние и нямат някакви сериозни оплаквания.

"Ние ще подпомогнем болницата с най-необходимите предпазни средства. Ще допълним с маски и гащеризони. Тази седмица ще дойде и договореното количество с турския президент Ердоган от нашия министър-председател в пълната палитра от предпазни средства. Естествено, университетската болница в Плевен и болницата в Габрово ще бъдат приоритетни", поясни здравният министър.

"Ще направим всичко възможно да се справим - докладвал съм на правителството, предприема се всичко, което е нужно. Подписал съм две заповеди - с ограничения за Плевенска и Габровска област. Въвежда се карантинен режим в университетската болница - спират се планови операции, плановият прием, детската и женската консултация, посещенията при болни. Ще следим как се изпълняват мерките по превенцията и контрола на заразяванията - има стандарт какво да се прави, за да не се развива инфекцията по-бързо", подчерта министърът.

Той се обърна към хората с призив да спазват всички указания, които министерството е разпоредило чрез здравните инспекции - "много сериозна хигиенна политика във всяко семейство, специално за децата, а ако има притеснения, да се обадим на личния лекар".

Държавата, с нейните органи, иска да направи всичко възможно да ограничи новия вирус, от другата страна сме ние, хората, посочи той.

Попитан в национален мащаб има ли проблем с леглата в болниците, министърът уточни, че в момента болниците имат около 730 легла в инфекциозните отделения, около 230 от тях са незаети - ако се наложи, по предложение на болниците, могат да се разкрият около 600 легла.

Няма проблем от гледна точка за леглата, бе категоричен Ананиев. Държавата има група от болници, на които е принципал - имаме комуникация и с общинските болници; където се яви проблем, ще пренасочваме хора, изтъкна министърът.

От Плевен министър Ананиев отпътува за Габрово, където ще посети МБАЛ "Д-р Тота Венкова".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


153
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
109
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Без да са излизали от България, коронавирус, как така, това са лъжи.
108
4
 
0
 
! Отговори
Милен Илиев Минков преди 4 години
До, 99.Награждавам- ви, със- орден,.Света, Сп.м.А, орден,.Се- дава, само- от- орден.
107
7
 
11
 
! Отговори
АЙДЕ СПРЕТЕ СЕ ВЕЧЕ преди 4 години
СПРЕТЕ СЕ С ТАЯ ИСТЕРИЯ С ТОЯ СКАПАН ВИРУС БЕ ПОВЕЧЕ ХОРА УМИРАТ ОТ ГРИП.СТИГА ВЕЧЕ ВСЯКА СТАТИЯ Е ЗА ТОЯ СКАПАН ВИРУС НЕНОРМАЛНИЦИ!!!!
106
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
разбира се че ще издържи, тя издържа лекари и шефове на болници милионери от присвояване на здравните осигуровки на хората
105
5
 
1
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
До Анонименкакво "лошо" написах,би ли уточнил?
104
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ПроСоТоДобре ли сте?
103
5
 
6
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
ЗА ВСИЧКО БИЯТ ТЪПАНА тъпите гробари!!!!И не мислете,че уж били против паниката!..ТЕ САМИТЕ Я СЪЗДАВАТ,за да сте наплашени и объркани и така да забравите истинските си проблеми!..Айде наздраве!..-С чай,мед и витамин це!..И Бог да ви пази!../нема да ви навреди да са обръщате от време на време и към Него!..Знам,че сте безбожници,но както казва Исус:-"Здравия няма нужда от доктор,но болния"../
102
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Предложение към Борисов,сезонът по морето ще бъде безвъзвратно загубен,спокойно може да "национализира" докато трае кризата няколко хотела с достатъчно леглова база,спешно да се наемат на работа всички пенсиониране Лекари и Медицински сестри имащи желание да помогнат за справяне със създалата се ситуация!
101
5
 
3
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
да ви кажа какво ме смущава:..-***,Шкембето и други "величия" се изказват по проблема....Не съм мернал Екатеринчето Захаросаната и тя да са обади,ама има време..Защо съм смутен?..-Ами просто МНОГО НАПЪНИ НА "политици" се трупат около тоя здравен проблем..Не съм видял поне до сега "РЕДОВИ" медици да се произнесат по въпроса,а те са "най-вътре в нещата"..Тиквуна вкарал 50000 маски,Шкембе навиква плевенчани да са не коркат много,сега Янаниев бил щял ЛИЧНО да са заеме с борбата с/у корон
100
6
 
6
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
БЪЛГАРСКОТО НАСЕЛЕНИЕ Е ПРЕДИМНО ЗЛО И 50% ДА ИЗТРЕПЕ КОРОНА ВИРУСА ОТ ПЪЛНОЛЕТНОТО БЪЛГАРСКО НАСЕЛЕНИЕ ЩЕ Е МАЛКО!ДА ЖИВЕЕ КОРОНА ВИРУСА И ДАНО МУТИРА В ПО АГРЕСИВЕН ЩАМ ЩОТО ТОЯ ИЗТРЕБВА САМО ПО ОКОЛО 20-30% ОТ ЗАРАЗЕНИТЕ)!
99
0
 
5
 
! Отговори
АНТИ преди 4 години
И преди вируса, самоизяждането в племето, вървеше с пълна сила.
98
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сега вече всички започнаха да разбират, че това е повече от един обикновен грип. Положителна новина е, че в Китай започват да се възстановяват и да премахват бързопостроените болници - остава само да разгласят за лекарството, което са намерили. И да се надяваме скоро да се възстанови нормалния ритъм - някои хора очакват това да се случи през април - дано!
97
1
 
2
 
! Отговори
Станчо преди 4 години
Тоя коронавирус ни изненада . От къде се появи пущината ... Няма маски , няма облекла , немаше време да се подготвим :)) Но баце каза по телевизора, че след седмица ще почнат производство на маски. То докато се произведе нещо и се достави по аптеки ще отмине всичко :) Еми от къде да знаем , че ще дойде и тук ...
96
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Добре, то е така.Ще издържи разбира се,след като,повечето отидем летнали, надродните поля,прозрачни.Следва продажба на имущество и финансовопак някой ще са добре. Някой иска, други да издъ'ржат. То и костов казва,да чакаме истината.
95
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако човеците знаеха кой моделира планетата ,щяха да изградят опозиция и започнат битка срещу самонарекли се за божества същества.Бог не е Христос защото никой бог няма да каже ,че си му роб-раб божий,това е САТАНИЗЪМ,Аако бог беше милостив ,нямаше да сме негови роби.Бог е добротата,душата,бог е СЛЪНЦЕТО и ние след него!
94
2
 
8
 
! Отговори
Бау преди 4 години
Този вирус е чудесен пример, че при нещо наистина сериозно ще се самозатрием...
93
1
 
1
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
така..Немаше *** час-два,та да попитам:-Още ли има короновирусни болни во Бугария?.."Тука има,тука-нема"...Обаче щом госина Ананиев са закле,че било "Негова работа да издържи системата",то..спете спокойно,граждани!..САМИЯ МИНИСТЪР ПОЕ ЛИЧНАТА ОТГОВОРНОСТ за издръжливостта на системата!..."Харесвам Мерседес!..Гоу гоу,гърл!"..
92
1
 
13
 
! Отговори
Гост преди 4 години
Духовната деградация води до физическо заличаване. Колко струват парите сега?
91
3
 
11
 
! Отговори
Алармист преди 4 години
Половин Италия вече е под карантина! Парализиран е най-индустриалният регион, въведени са масови ограничения на всичко, вкл. прегръдки, целувки, ръкостискания, предстоят разрушителни финансови трусове! Заразата настървено гризе жива плът от Европа. Гответе домовете си за крепости, не се поддавайте на бодряшки манипулации!!!
90
9
 
4
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
ВЪВ КОНСТИТУЦИЯТА НА БЪЛГАРИЯ НЕ Е ЗАПИСАНО, ЧЕ БЪЛГАРИЯ Е ХРИСТИЯНСКА ДЪРЖАВА ИЛИ, ЧЕ ХРИСТИЯНСТВОТО Е ОСНОВНА РЕЛИГИЯ В ДЪРЖАВАТА ИЛИ ПОНЕ ЕДНА ОТ ОСНОВНИТЕ РЕЛИГИИ ТАЗИ КОНСТИТУЦИЯ Е ПИСАНА ОТ БКП И НЕПРОМЕНЕНА И ДО ДНЕС!САМО 1 НА 5 ДУШИ В БЪЛГАРИЯ Е ХРИСТИЯНИН ДРУГИТЕ 2-*** СА АТЕИСТИ 1 Е АГНОСТИК И ЕДНИ Е ИСЛЯМИСТ ИЛИ ДРУГА РЕЛИГИЯ КАТО ВЯРАТА В БАНГО ВАСИЛ!!БЪЛГАРИЯ ИЗОБЩО НЕ Е ХРИСТИЯНСКА ДЪРЖАВА И ТОВА НА ВСИЧКИ ИМ Е ИЗВЕСТНО!ИЗВОДА Е, ЧЕ БЪЛГАРИЯ ИЗОБЩО НЕ ЗАСЛУЖАВА БОЖИЯТА МИЛОСТ!

Спонсорирани публикации