Заразените с коронавирус са в изолирана сграда на "Пирогов"

Спешната болница не е затворена, успокои Ангел Кунчев
Обновена: 11 мар 2020 08:32 | 11 мар 2020 08:27, Красимир Ангелов
99
Заразените с коронавирус са в изолирана сграда на "Пирогов"
Снимка: БГНЕС

Заразеното с COVID-19 семейство е настанено за лечение в изолирана сграда към "Пирогов", обяви пред bTV главният държавен здравен инспектор д-р Ангел Кунчев. Той уточни, че спешната болница не е затворена и ще работи с пациенти.

Както е известно вече и в София има 2 случая на коронавирус - с положителни проби са 66-годишна жена и 74-годишен мъж. 
Още по темата
Кунчев обясни, че жената отива в "Пирогов" на собствен ход, след като се е почувствала зле. Колабирала е на входа на спешната болница. Наложило се е да бъде спешно интубирана.
 
"Установява се тежка пневмония, която има характеристиките на коронавирус, взима се проба. Много бързо стават резултатите, защото тестът е направен в София. Така започнахме да разплитаме кълбото", каза Кунчев и допълни, че след това е тестван и 74-годишният ѝ съпруг, който също е бил в болницата.
 
По думите на Кунчев близките на семейството са хоспитализирани в болница и се чака резултат. Общо 89 души са били контактни със заразените, сред тях е медицинският персонал и пациенти в "Пирогов".
 
Ангел Кунчев уточни, че се е наложило за кратко болницата да прекъсне работа, за да може заразените пациенти да бъдат преместени в отделна сграда. Той заяви, че всички, за които има съмнения, ще бъдат настанени там.
 
"Тя е отворена, има и пациенти и персонал. София не може без „Пирогов“. Не обмисляме да прекратяваме дейност, но моля гражданите да се съобразяват и да го търсят само при нужда, с оглед да не се претоварва системата", каза д-р Кунчев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
81
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 84В Русия има 20 заразени...
80
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Никакви мерки не са взети, нито от държавата, нито от хората, след като жената на собствен ход, отърквайки се в най-малко още 300 човека отива в болницата, за да припадне там от тежка пневмония, а през това време мъжът и е в отделението с още най-малко 50 болни от 3 дни с пневмония и на никой не му идва на ум да го провери за коронавирус!Пълно малоумие и безхаберие на всички по веригата, ами да се затриваме най-накрая и да се сложи край на мъките ни!
79
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В РУСИЯ НЯМА КОРОНАВИРУС- ИЗВОД:ИЛИ ВОДКАТА Е ЛЕКАРСТВОТО ИЛИ ПУТИН ГО Е ПУСНАЛ!!!
78
4
 
1
 
! Отговори
ЖАЛКО преди 4 години
МНОГО ЖАЛКО КАК РУБЛАДЖИИТЕ ИЗПОЛЗВАТ ПАНИКАТА НА ХОРАТА, ЗА ДА СИ ПРОБУТВАТ ВННУШЕНИЯТА!А ЗАЩО АПРОПО В РУСИЯ НЯМА ЗАРАЗЕНИ???а?
77
0
 
5
 
! Отговори
Bungar преди 4 години
Не разбрах колко пациенти са готови да поемат частните болници и колко теста са извършили досега. Явно няма далавера,а е и рисково. Друго си е по тънките клинични пътеки да ограбваш касата.По време на криза става ясно кой колко струва....
76
0
 
5
 
! Отговори
Пижо преди 4 години
До до Информационен мраБоледуват и младите. Целта да не се всява паника е лоша услуга, защото хората и младите най-вече, игнорират заплахата. Лекар от Бергамо, Милано: "Когато видите интубирани млади хора в спешното, и по-лошо, всичката самоувереност, че сте млади, ще ви се изпари".Единствено у нас се налагат две много погрешни тези: Че това е "грип" и че не засяга младите!
75
0
 
6
 
! Отговори
до Информационен мра преди 4 години
Значи по последни данни, заразата я разнасят младите! Те не боледуват, но възрастните ги прави мармалад! Дано не е така!
74
4
 
2
 
! Отговори
АНТИ преди 4 години
Италия моли Китай за помощ.Къде се е чуло и видяло, капиталисти да молят комунисти ?Нали спечелиха Студената война ?Победителя да моли победения.
73
2
 
3
 
! Отговори
Инфо!! преди 4 години
до #76 в ВСЯКА ЕДНА Болница кадето има заразен възрастен е заразена цялата болница !!!Как няма да разберете никога !!
72
1
 
3
 
! Отговори
спрете заразата преди 4 години
След като не се знае как са се заразили това семейство, бабата от Габрово и младият мъж от Плевен, няма контрол над ситуацията. Колкото и да ми разправят как имали приготвени маски и легла, как били ограничени масови мероприятия, след като не знаем пътя на заразата и не можем да и пречим да се разпространява, ще има нови заразени, а аз не искам това!
71
0
 
5
 
! Отговори
Инфо !! преди 4 години
ХЕМ ГЕНЕРАЛ ЛЪЖИ ЛЪЖИ.ХЕМ ДОКТОР ЛЪЖИ ЛЪЖИЩО Е ТО ?
70
0
 
5
 
! Отговори
информационен мрак преди 4 години
Ама много ми е интересно откъде пенсионерите у нас хващат коронавирус. Много шавливи тия бг пенсионери! Да се не надяваш! От общо 6 души заразени, трима са над 66-годишна възраст. Още никой не е отговорил - откъде са се заразили 75-годишната ббаба от Габрово и 27-годишният мъж от Плевен. Сега не знаем и откъде заразата е дошла при пациентите на "Пирогов".
69
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Според мен трябва да се търси нулевия виновник за това че няма нито завод за защитни облекла и маски, нито набавяне на време с такива!
68
2
 
10
 
! Отговори
gf hf mf :> преди 4 години
Корона вируса доказа едно нещо на правителството в сянка - че един грип, който все още не е убил дори стотици хиляди, да не говорим за милиони, чрез медиите вся паника, смут и страх у хората толкова лесно.Това означава, че биха изпълнили плана за Новия Световен Ред с лекота... :)
67
2
 
11
 
! Отговори
ЖИТЕЛСТВО!!!! преди 4 години
И защо дойдоха в СФ, с трамвая и в Пирогов?! Синчето не можа ли с кола да ги закара в Инфекциозна?! А гетата пламнат ли сме пътници всички в БГ - без здрвани ще лекуват тях а нас кучища ни яли!!
66
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 68 Ами май е голяма спекулата с тия маски. Аз не съм запознат- несъм си купувал, но чета че имало маски от 2 лева имало и от 9 лева...уж там с филтри милтри..
65
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В Китай за една седмица направиха две болници а в България един цех за маски не могат да направят и да задоволят 6 милиона души! В Китай само един град е толкова и има маски и очила за всички!
64
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кики, за горе няма ред! К'вото ти е писано!
63
0
 
9
 
! Отговори
Спече се преди 4 години
на управляващите. Как да откраднат парите, като трябва да се лекуват хората?
62
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
маските по-скъпи от златото, няма такъв народ, да използва момента и да ограбва сънародниците си