Заразените с коронавирус са в изолирана сграда на "Пирогов"

Спешната болница не е затворена, успокои Ангел Кунчев
Обновена: 11 мар 2020 08:32 | 11 мар 2020 08:27, Красимир Ангелов
99
Заразените с коронавирус са в изолирана сграда на "Пирогов"
Снимка: БГНЕС

Заразеното с COVID-19 семейство е настанено за лечение в изолирана сграда към "Пирогов", обяви пред bTV главният държавен здравен инспектор д-р Ангел Кунчев. Той уточни, че спешната болница не е затворена и ще работи с пациенти.

Както е известно вече и в София има 2 случая на коронавирус - с положителни проби са 66-годишна жена и 74-годишен мъж. 
Още по темата
Кунчев обясни, че жената отива в "Пирогов" на собствен ход, след като се е почувствала зле. Колабирала е на входа на спешната болница. Наложило се е да бъде спешно интубирана.
 
"Установява се тежка пневмония, която има характеристиките на коронавирус, взима се проба. Много бързо стават резултатите, защото тестът е направен в София. Така започнахме да разплитаме кълбото", каза Кунчев и допълни, че след това е тестван и 74-годишният ѝ съпруг, който също е бил в болницата.
 
По думите на Кунчев близките на семейството са хоспитализирани в болница и се чака резултат. Общо 89 души са били контактни със заразените, сред тях е медицинският персонал и пациенти в "Пирогов".
 
Ангел Кунчев уточни, че се е наложило за кратко болницата да прекъсне работа, за да може заразените пациенти да бъдат преместени в отделна сграда. Той заяви, че всички, за които има съмнения, ще бъдат настанени там.
 
"Тя е отворена, има и пациенти и персонал. София не може без „Пирогов“. Не обмисляме да прекратяваме дейност, но моля гражданите да се съобразяват и да го търсят само при нужда, с оглед да не се претоварва системата", каза д-р Кунчев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Правете яка карантина не чакайте да стигнем много жертви като Италия и да искаме да разкъсаме властите,че не са ни защитили. Защо не се взеха превантивно мерки като в Израел и Русия? ЕС както винаги се издъни, не си помагат държавите,всеки си стиска маските и костюмите за него,не се взеха мерки адекватни в самото начало от ЕС,все едно,че ЕК искаше да се заразим.
20
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 17 И как разбра че е умрял вируса там, бе? По твоята логика Вируса умира и при градуси под нулата щото в Норвегия и в Сибир няма такъв вирус. Даже специалисти казват, че може да издържи и +35 градуса.
19
1
 
1
 
! Отговори
Инфо!!! преди 4 години
Генералчето ЛЪЖИ ЛЪЪЖИ , няма няма рузултатите били отрицателни нананананаДругите пишат че има само той вика че няма хахахаххха.Заминаха ви изборите
18
0
 
17
 
! Отговори
Големи думи преди 4 години
Само с тръбене, че нямаме много болни, че са изолирани и прилагаме "драконовски" мерки не става. Автобуси пътуват, самолети кацат и т. н. За да стане работата както трябва е нужно малко по-хард да се отнесе правителството.НО ние сме притеснени за бизнеса, икономиката, хуманизъм, че нямало да бъде приятно за много хора, че нямало повод за притеснение. През 86 година едно мълчание и бездействие доведе до последици, които оттекват и до днес и не са отминали и до днес. Приятно бездействие.
17
7
 
5
 
! Отговори
Тонката преди 4 години
Една мощна вълна на Коронавируса в България и БСП на изборите 2021 ще има не повече от 5%:):):):)
16
6
 
5
 
! Отговори
до 14 преди 4 години
Ти научни сайтове международни четеш ли? Дори не е нужно да са научни, а новинарски. Да видиш последните изследвания за вируса. Голяма като обем частица- най-грубите маски от стотинки го хващат, както и умира при 26-27 градуса. Неслучайно в Австралия, в Южна Америка има единици болни, които са го донесли от някъде и той НЕ СЕ разпространява или се разпространява минимално. Какво да обясняваме на човек с 0 култура, който дори една новина не може сам да си намери.
15
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Къде изчезна новината за напускащите седтри от белодробната болница в София, където са тръснати 6 корони? Нещо не е политически коректна ли?
14
3
 
8
 
! Отговори
до 8 преди 4 години
Е ти какви искаш да са от Лом, човече?! Там в тоя западнал край всеки отива да мие тоалетни в Италия. Маосово с автобуси търчат, носят си зимнината и легените с тях- все едно гледаш малцинствени групи. Крайна простащина. От подобен пpимaт ли искаш да има здравна култура???
13
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тука някви "специалисти" се изцепиха , че като се стоплело времето и вируса щял да изчезне. Палячовци, това да не ви е обикновен грип за да не върлува при топло време?Този вирус издържа и при + 30 градуса.
12
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако наистина са от маалата ще гледаме the end of the world на живо. Ще заемат легловата база за нула врвме, а плащащите вноски ще припадат пед болницата. Тея двамата че са довиждане е ясно, ама след тях каква вълна идва не ми се мисли - то влакове, то илиенци, то транспорт в софия.. жална ни майка
11
0
 
1
 
! Отговори
селянин преди 4 години
цепи ме главата или е от короната или от точилката или ама представа си нямам от какво
10
0
 
5
 
! Отговори
Delyan преди 4 години
Италиански сценарий не е нужен по добре Китайски В Италия объркаха всичкоМного късно взеха мерки и то след като сгрешиха
9
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кой акъл ги настани в Пирогов, бе? Луди ли сте к'ви сте?
8
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Социална отговорност на двамата болни- абсолютна нула. Хигиена- тотална нула. Какво се е случило? Дошло дитету от ИталиА- осморазряден бачкатор да види съселяните в Лом. Изпозаразило 120 души, моментално тетки и стринки тичат тука О София да заразят останалите. Това да сложат маска, за да не разпространяват- забрави. Просто нулева култура, българинът е батално проcт човек, особено бедният провинциалист. Доказа се къде гръмна епидемията. Там, където няма култура. И се разнесе навсякъде в страната
7
2
 
4
 
! Отговори
Дядо Мраз преди 4 години
ОЧАКВАМЕ И ЖИВИТЕ МЪРТВИ И ТЕ ДА ИЗЛЕЗНАТ ОТ ГРОБИЩАТА С ТИЯ ЩАМОВЕ НА ЬАМЕРИКАНЦИТЕ
6
0
 
23
 
! Отговори
По принцип преди 4 години
Имам голямо доверие в лекарите от Пирогов.Но щом и те два дни не са разбрали ,че пациентът е с коронавируса,то , здравната ни система е пунта Мара.
5
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Здравната ни каса няма да удържи! Сега се започва масовото заразяване у нас. Досега само гледахме кво става в Китай и Италия.
4
0
 
9
 
! Отговори
ДЯДО БЕЛОБРАДИ преди 4 години
Стягайте Куфарът за края на Света
3
0
 
9
 
! Отговори
селтак преди 4 години
Ама Боко разреши на ов-цете да ходят на кино и театър , защото са големи интелектуалци и не могат без опера и балет !!
2
1
 
8
 
! Отговори
ATAKA_FOREVER преди 4 години
Тея Двамцата са Егати карикатурите..Годжи и Астролога Люмиер...Ха ха ха