Заразените с коронавирус са в изолирана сграда на "Пирогов"

Спешната болница не е затворена, успокои Ангел Кунчев
Обновена: 11 мар 2020 08:32 | 11 мар 2020 08:27, Красимир Ангелов
99
Заразените с коронавирус са в изолирана сграда на "Пирогов"
Снимка: БГНЕС

Заразеното с COVID-19 семейство е настанено за лечение в изолирана сграда към "Пирогов", обяви пред bTV главният държавен здравен инспектор д-р Ангел Кунчев. Той уточни, че спешната болница не е затворена и ще работи с пациенти.

Както е известно вече и в София има 2 случая на коронавирус - с положителни проби са 66-годишна жена и 74-годишен мъж. 
Още по темата
Кунчев обясни, че жената отива в "Пирогов" на собствен ход, след като се е почувствала зле. Колабирала е на входа на спешната болница. Наложило се е да бъде спешно интубирана.
 
"Установява се тежка пневмония, която има характеристиките на коронавирус, взима се проба. Много бързо стават резултатите, защото тестът е направен в София. Така започнахме да разплитаме кълбото", каза Кунчев и допълни, че след това е тестван и 74-годишният ѝ съпруг, който също е бил в болницата.
 
По думите на Кунчев близките на семейството са хоспитализирани в болница и се чака резултат. Общо 89 души са били контактни със заразените, сред тях е медицинският персонал и пациенти в "Пирогов".
 
Ангел Кунчев уточни, че се е наложило за кратко болницата да прекъсне работа, за да може заразените пациенти да бъдат преместени в отделна сграда. Той заяви, че всички, за които има съмнения, ще бъдат настанени там.
 
"Тя е отворена, има и пациенти и персонал. София не може без „Пирогов“. Не обмисляме да прекратяваме дейност, но моля гражданите да се съобразяват и да го търсят само при нужда, с оглед да не се претоварва системата", каза д-р Кунчев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
1
 
14
 
! Отговори
до 42 преди 4 години
Под защитни облекла разбирай и маски и ръкавици и очила и дифенктанти! Ето по магазини и аптеки няма нито дифенктанти нито маски, *** държавата, 8 милиона сме и не можем да се оправим!
40
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Айде копайте ги вече, няма за къде да ги чакаме. Да са били отговорни към другите. Защото първо човек, ако е човек, мисли за всички околни, които са милиони, а после за собствения си живот.
39
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Айде, появиха се разбирачите и на коронавирус.
38
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 39 Какви защитни облекла??? Ние нямаме маски дето струват 5-6 лева парчето ти защитни облекла искаш. ((((
37
2
 
4
 
! Отговори
Яким Вълев Донев 3 преди 4 години
... Ето й пример : Четох наскоро за случай на жена , починала неочаквано в спешното отделение на Враца след като е приета с неразположение и висока температура ... Не знам , разбира се , дали НЕ Е лъжлива новина. Но ако НЕ Е ... Повече нищо НЕ се писа. Нищо НЕ се каза. И съмненията веднага излизат на преден план , че се прикрива една доста по - голяма вълна на зараза ... И има доста хора , които са зле. И вероятно - починали. :( .
36
1
 
14
 
! Отговори
До Бокича преди 4 години
Как може дори във добри времена България да няма цех за защитни облекла! Абе Борисов, такъв завод или цех е от значение за националната сигурност, във война също ще бъде използван!Трябва да има такъв държавен завод и да има там постоянни работници та дори и да седят и да си бъркат в носа, предпочитам да им плащаме заплати и да са готови от колкото сега да се чудим какво да правим!
35
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Депутатите се скриха!
34
2
 
12
 
! Отговори
Яким Вълев Донев 2 преди 4 години
... Със сигурност има и доста , които от СТРАХ нещо да не ги хване по поликлиники и болници и от НЕДОВЕРИЕ в разнебитената ни Здравна система са си стояли вкъщи и са се лекували по интернет , по съвети от приятели , билки , хомеопатия и така нататък ... Повече от ясно е , че случаите са много повече от тези два доказани... Само се надявам наистина ГОСПОД да ни пази от пандемия стил "Италия" , че с това "Здравеопазване" тук и как Българите обичат да "спазват правила" направо сме - загубени !!! :(
33
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Баси, пламна гората
32
0
 
9
 
! Отговори
az преди 4 години
Почнахте да разплитате кълбото ли?
31
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Смяяятайте- опряхме до 50 000 маски внос от Турция. Тоест ние сме в бедствено положение, щото тези маски само за сестрите и лекарите и персонала в болниците и поликлиниките няма да стигне, к'во остава за народа.Тиквата, този път си нагазил якооо в .....
30
0
 
5
 
! Отговори
Митове и Легенди преди 4 години
До *** 17 , който не само че не може да чете западна преса, н оявно и не може да слуша по-умен да му обяснява:МИТ 20: The virus will die off when temperatures rise in the springmedicalnewstoday/articles/coronavirus-myths-explored
29
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако не е Турция да ни продаде маски и костюми какво щяхме да правим? До къде ще стигнат обаче? Какво правим в ЕС като никаква полза от него,само едни пари,които пъто.ъват в едни джобове,и сега короната ни е ползата от ЕС?
28
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 29 Ми няма си пусна детето на училище, ако ще да повтаря класа следващата година заради неизвинени.
27
2
 
11
 
! Отговори
Яким Вълев Донев преди 4 години
Официализираха с тази новина - нещо , за което беше ясно че го ИМА със сигурност по големите градове - особено София ... Просто е комично да се твърди , че има в Плевен и Габрово ... А няма в София примерно! Тези двамата са ги "хванали" , а освен това са били зле ... Надявам се , да се оправят хората ! Но всичко е Божа работа ! А само се замислете колко НЕ са "хванати" ... На 1000 процента много са го изкарали на крак. Кои знае още колко има , които са се САМОЛЕКУВАЛИ и те изобщо НЕ се броят...
26
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А какво става с децата ни? Ще ги наблъскат в мизерните училища без дезинфекция. Всички училищни събития отмемнени, а събирането за учебните часове не е ли масово събитие, бре господа кухи глави?
25
1
 
17
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА !!! преди 4 години
Бойкооо, само с чупене на стойки и медиен PR не става !Тази сутрин Домусчиеата телевизия тича да показва пристигащия от Турция ПОЛУПРАЗЕН ТИР с 50 000 маски.За кого по-напред са тези маски ?В същото време цели екипи от медици напускат работа, защото ги карате да лекуват болни от коронавирус без защитни средства.Неподготвени сте. Факт !
24
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 24В Северна БГ е лято вече в края на април и май. На слънце не се стои тогава.
23
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 22Тази зима нямаше никъде много минусови температури,и няма данни да е имало корона при минусови температури. Логично е да умира при много ниски температури,и при много високи на слънце удря 60 градуса лятото.
22
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ало, 17-ти....то голямо успокоение- умирал на 27 градуса вируса. Че то в България значи трябва да чакаме юли месец за да умре.