COVID-19 - по-опасен за икономиката, отколкото за хората

Според Стоян Божинов от ВМРО най-големият проблем е паниката
Обновена: 12 мар 2020 22:14 | 12 мар 2020 22:10, Красимир Ангелов
20

Броят на заразените с коронавирус в България нараства. Лабораторни резултати са потвърдили 16 нови случая днес и така пациентите с COVID-19 в страната са вече 23.

"Най-големият проблем на този вирус е паниката, която се създава. Засега в България има 23 случая. Трябва да бъдем много отговорни и хората да почнат да действат проактивно към тази зараза", коментира депутатът от ВМРО Стоян Божинов в "Денят ON AIR".

Още по темата
Според него държавата има сили да реагира адекватно и няма повод за паника.

"Може би ударът ще е по-голям върху икономиката, отколкото върху хората. Засега не се чувства, но има лек спад", допълник Божинов.

Депутатът от ВМРО коментира и темата с мигрантите, които се намират на гръцко-турската граница.

"Не можем да кажем, че като не влизат мигранти от Турция, няма да има такива в България. Гърция премества лагерите към българската граница, което е много лош сигнал. Ние трябва да реагираме много остро", смята Божинов.

По неговите думи и нашите лагери за бежанци трябва да се изкарат извън големите градове.

"Тези хора се смесват с нашето население. Ние ги виждаме всеки ден по улиците на София, въпреки че са в център. Не са изолирани по никакъв начин. Мястото на тези хора е на границата. Установяват се, регистрират се и остават там до момента, в който ще можем да ги върнем, откъдето са дошли", категоричен бе депутатът  от ВМРО. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
1
 
1
 
! Отговори
One преди 4 години
Икономиката да върви на дъното и да си остане там алчни ***
15
1
 
1
 
! Отговори
Гост преди 4 години
Не следвай стадото,защото ще пазиш в тор. До кога ще следваме тарикати и закони от които се поддържа робско съзнание и постоянен недостиг най-вече на пари,които някой има власт да ни ги дава с лихви,а парите за лихвите ги няма и ние всички се съревноваваме помежду за пари,защото един трябва да фалираме и да му вземем парите за да платим лихвите по кредитите си,а тази схема и огромна лъжа държи цели държави от години в нужда да взема постоянно заеми.Събудете се,време е!
14
1
 
0
 
! Отговори
Храна за размисъл преди 4 години
Момента е подходящ да се спре човек и да осъзнае колко всъщност е опасно да следва някой и да изпълнява чрез закони едни и същи действия водещи до стрес,постоянен недостиг и съсипано здраве следвайки авторитети,които да му казват как да живее,зависимостта от парите колко е опасна и заразна,а парите се печатат,другото е в изобилие в природата,която разрушаваме за пари,родителите да обърнат повече внимание и време за децата си и да осъзнаят,че този път не води до нещо ново и различно.
13
4
 
1
 
! Отговори
порко подрисоф преди 4 години
африкануси, арапингофци, индонезийци колкото ви душа иска. и от бугалищанците по добре ще бачкат.
12
1
 
1
 
! Отговори
CRU преди 4 години
I zashto taka mislish as puk mislia tska ti si predpriemach bogat i cetelata ti roda sa bogati se ga virusa shte ubie samo vas vashte semeistva i na vashe miasto shte zastanat po chovechni i hoo virusa shte bude pobeden tova koeto ste pusnali shevi ubie vas daznaete robovladelci
11
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
taman nekoi po-mlad papa ste si vzemem ot somalia
10
2
 
8
 
! Отговори
ГАДОРЯН преди 4 години
Хаха. Тия с минусите след месец искам да ги питам живи ли са още, дали ще са живи родителите им?!! С минуси или без, аз съм прав. Отдавна очаквах да се случи това. Само че мислех че ще е от бактерии неподатливи на антибиотици. Но всъшност и това ще стане. Заради тази зараза ще се ползват страшно много антибиотици и след това ще почне и бактериален мор. Знам много повече от обикновен човек медицина. И имам страшна интуиция.
9
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ikonomikata da ne zavisi ot dartite nad 60 godishnite penzioneri?!...ama to4no tez darti hora kat izmrat lesno i barzo stava hepren hubavo za ikonomikata...kolko spesteni penzii, zdravni kasi, danatsi, taksi, pomosti, jilista, notariusi, advokati, kravni banki i kravopiici bankeri...tova si e jiva dalavera za ikonomikata...merkel, lagarde, kristalina, elizabet, ursula, junker, trump, radev, sborisov, neofit, iotova, maslarova...zlatni kapitali za ikonomikata
8
2
 
4
 
! Отговори
Дърт пенсионер преди 4 години
Малий, ша се мре.
7
4
 
19
 
! Отговори
ГАДОРЯН преди 4 години
Ето това изказване показва уродливото лице на капитализъма ;)). Прсвописната грешка е умишлена хаха. В тоя побъркан свят са важни само борсовите индекси, икономическият ръст и тн. Другото е в графата статистика. Хаха. Тази зараза ще промени света, така както нищо досега. Помнете ми думите. Това сега е само пролога. А за финала даже не ми се мисли.
6
3
 
20
 
! Отговори
въпрос преди 4 години
като изпукаме работещите р0би, плебей, ще има ли икономика?! май май е по-добре да замразиш икономиката за 2 месеца, да я дпреш на пауза, както китай направи и да спасиш работниците, щото иначе като останеш без работна ръка и за 20 години, до евентиулано следващо поколение не може да се възстановиш, ама кой да ги мисли такива неща!
5
1
 
9
 
! Отговори
Стамат преди 4 години
*** ми е на барабуя "икономиката"!
4
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всички политици са ***!
3
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ех,че хубаво да се правим на интересно! Едните (китайците)Заковаха 400 милиона! Другите(американците)Удариха мандалото! Няма паника, ама хич!
2
1
 
24
 
! Отговори
Така преди 4 години
Не уважаеми,няма да останат хора да работят за икономиката,ако послушат управниците твойте сладки ти приказки.Честно, на никой не му пука за икономиката в момента!
1
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Икономиката, това са хората, с техните умения, труд, усилия, саможертви, акъл. Но от такива кухи *** какво да очакваме. И този ми се пише патриот :)