Борисов: Бензиностанции, транспорт ще работят, 7 нови случая днес

Премиерът призова за десоциализация
Обновена: 13 мар 2020 19:58 | 13 мар 2020 18:45, Веселина Йорданова
228
Борисов: Бензиностанции, транспорт ще работят, 7 нови случая днес
Снимка: БГНЕС

Седем нови случая на коронавирус има у нас днес. Това обяви премиерът Бойко Борисов след извънредното заседание на МС.

Бензиностанциите, транспортът, банките, аптеките ще продължат да функционират, подчерта той във връзка с приетите противоепидемични мерки до 29 март.

Още по темата
Борисов призна, че е имало дискусия за моловете, но финално ще се съобрази с препоръките на щаба. Причината е, че и там има филиали на банки, хранителни магазини.

Десоциализация е основната мярка срещу вируса, акцентира той.

Всяка държава да има гише, където ТИР-овете да минават по границити, за да не спира стопанският живот, предлага България на ЕС. За това премиерът е разговарял по рано днес с шефката на ЕК Урсула фон дер Лайен.

Затварянето на граници на Словения, Хърватия, Унгария, Румъния създават огромен проблем за вноса и износа, дава отражения, аргументира се той.

Премиерът нареди да се създаде техническа възможност заседанията на МС да се провеждат от кабинетите на министрите. Ще се създаде възможност от вторник за видеообучение на учениците през канали на националната телевизия БНТ.

Нищо не налага да се купуват 40-50 бутилки олио. Слънчоглед имаме, колкото искате, подчерта Борисов, като призова да няма презапасяване.

От думите му стана ясно, че доставките по домовете от заведения за обществено хранене може да се осъществяват.

Шефът на Националния оперативен щаб за коноравируса ген. Венцислав Мутафчийски съобщи, че най-разнообразен е профилът на пациентите с новия вирус. Сред тях е семейство, пътувало в Австрия за ски – и двамата са с коронавирус.

Във ВМА се намира една 40-годишна пациентка, контактна на пациент, установен вчера. "Другите – още един контактен, свързан с първата колежка лекарка, също на лечение във ВМА, пътувал за конференция в Брюксел – 62-годишен пациент. Всичките заболели са над 40-годишна възраст", обясни по-късно Мутафчийски.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


228
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
192
0
 
1
 
! Отговори
Пенсионер преди 4 години
До ББ 194 Жан Виденов е почтен и съсипа икономиката и спестяванията на българите.Каква ни е файдата от неговата почтеност ?
191
1
 
0
 
! Отговори
Васко Георгиев преди 4 години
До 92 година в България редовно се извършваха терористични актове с биозарази и щамове с грип с цел увеличаване на продажбите на лекарства докторите продаваха хапчета в насипно състояние на пациентите в хартиени торбички за 80лв в провинциалните градове се произвеждаха хапчета от хидратна вар и други подобни субстанции и се предлагаха на болни.Погледнете българската медицина постоянно пише за ненужни операции медицински сестри претрепват новородени за да има лечение и родителите да плащат.
190
0
 
2
 
! Отговори
Я па ти.. преди 4 години
До Анонимен 206 Какъв позор бе ? А се разкарай. ***.ник !
189
0
 
3
 
! Отговори
Щерю преди 4 години
Ноо, като се изкихаш два-три пъти вътре в бензиностанцията и бам - арестуван и хвъплен в изолационната на болницата...
188
0
 
19
 
! Отговори
- преди 4 години
Пожарната идва след като е избухнал пожар!Умния човек не допуска пожар!Умния човек ича разработени планове и ресурси за "пожарни" ситуации!Пожарникаря просто само гаси пожара- техническа работа!Умния човек има стратегическа мисъл, превантивни действия и адекватно поведение! Панически заседания на МС , спешни производства, извънредно положение/а не мерки/ не сочат че имаме умен човек! Вероятно добър пожарникар не значи умен човек! Умния човек сне доверието си отдавна! Къде е умния народ?
187
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
нещо за американския център за разработване на биологични оръжия в грузия
186
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
е как бе американците му дават съвети как да ограбва и да си къта паритеза нови къщички в барселона и ако не слушка - всичко ще е на показ и ще стане най-лошия30 годинки не му мърдатзатова е способен да загроби цял народ
185
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
жан беше единствения дето искаше да спаси страната и си отиде без да вземе и левзатова му скроиха инфлациято дето софиянски за един месе оправи всичко - само бълък може да си помисли че една смяна на правителство за месец дава икономически резултат
184
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
тия неговете клакьопчета що не са го наплюли че иска от изостанала русия респиратори
183
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
затова се обажда на путин за респираториа не на американската посланичка дето я разхожда из страната
182
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
а 3 те милиарда дето подари на американците
181
2
 
17
 
! Отговори
ББ преди 4 години
вирус...от 30 години Народа ни е заразен и убиван от вируса на алчната ни политическа класа,разполагат с нашите пари и ги харчат по собствено усмотрение,джипки,раздуване на административни щатове за да могат да ги рекетират да им гласуват,корупция и беззаконие,доктори убиват хора за пари,даскали "избират"учебници за децата ни за пари,съдии и прокурори въздават "справедливост"за пари...а децата ни роби,родителите ни просяци..засрамете се вече,купете си огледала и се погледнете добре ..резил
180
4
 
16
 
! Отговори
ББ преди 4 години
Жан Виденов е един почтен и голям Българин,идеалист вярващ в хората,стана жертва на дИмократите които щяха да ни правят Швейцария на Балканите,спретнаха му заговор Костов и Софиянски...е швейцарци има ли маски в аптеките...колко време ще изкарате с парите които сте скътали,вервате ли,че ще ви лекуват..."терористките" с по 600 лв заплата,докато шефовете им авери на гробари разкарват чаршафи из страната за да точат милиони
179
2
 
15
 
! Отговори
ББ преди 4 години
имало 30 болни,пандемия,а няма маски в аптеките,ама мерки по тв-то,аз съм отговорен се ограничавам,но не мога да си изкарвам парите за да си платя данъците,рекетите на гроб администрацията,тока,водата.. и те от гроб са ви дадени,данъци,заеми,такси,бензин,хляб,лекарства на родителите ми които са ограбени и вземат по 250 лв.пенсии...е до кога ще плащаме за вашата некомпетентност, безпомощност и алчност мили политици,отворете офшорките и с откраднатото от нас плащайте копел.та
178
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бьлгариньт само знае да лае.Кое не ви харесва бе.Че е бедствено положеието ли?Ми розово ли е?Вас ви спаяват жената децата,внуци да не се заразите вие.Ми вьрвете се зараявайте бе
177
0
 
0
 
! Отговори
Пръдлето преди 4 години
Още няма ценз да дава акъл.
176
1
 
5
 
! Отговори
Скептик преди 4 години
Поне да бяха пратили експерти да проучат какво в същност е станало в Китай или е Италия?
175
1
 
11
 
! Отговори
Спеца преди 4 години
На тоя дилетан Борисов , дали МУ е ясно , че в това извънредно положение всичи гафове ще са за негова сметка- ТОЙ ще носи отговорност.
174
3
 
12
 
! Отговори
Даскала преди 4 години
Тоя безпардонен пожарникар ни докара до извънредно положение , въвежда ограничаване на права , затвор , а за най-беззащитните нито дума за лев в помощ!Какви мерки Борисов , мафиотска ти работа, а пари за бедни и социално слаби?Пак ще се издъни тоя безхаберник и ще ни вкара в тупик!
173
1
 
5
 
! Отговори
Тим преди 4 години
Моловете няма да работят а само самите хранителни магазини в тях другото ще бъде затворено както и търговските обекти който не са хранителни