България "внася" COVID-19. Вътрешното разпространение не е водещо

Започваме да преодоляваме недостигът на предпазни средства
15 мар 2020 20:10, Нели Христова
231
България "внася" COVID-19. Вътрешното разпространение не е водещо
Снимка: БГНЕС

"В болшинството от случаите България продължава все още да внася вируса, независимо от това дали са български или чуждестранни граждани. Голяма част от тях са пребивавали в някои от най-засегнатите страни. В случая Италия, Испания, Великобритания и Германия. Така или иначе вътрешното разпространение на вируса все още не е водещо. Все още сме на етап, в който осъществяваме внос на вируса." Така коментира разпространението на COVID-19 у нас в ефира  главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев пред NOVA.

"Още сме в самото начало. 50 случая при население 7 милиона изобщо не е висока заболеваемост. Продължаваме да сме в опашката на Европа. Това е и смисълът на мерките, които до момента провеждаме – да дадем достатъчно време за подготовка и на здравната система, и на цялата страна да работи в тези условия. Започва да се преодолява недостигът на лични предпазни средства, работи се за осигуряването на машините за изкуствено вентилиране, от които ще имат нужда най-тежко засегнатите хора", посочи още главният държавен здравен инспектор.

Кунчев определи изказването на проф. Венцислав Мутафчийски от събота като силно, емоционално и мотивирано. "Това убеди много хора, че ако досега са възприемали вируса като някаква хипотетична заплаха, то вече трябва да знаят, че шансът да се срещнат с него е голям и че от тяхното поведение зависи дали това ще се случи рано или късно", добави Кунчев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


231
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
9
 
4
 
! Отговори
Допълнение към 22 преди 4 години
За здравния експерт Кунчев говоря. Поредният, който разбира от всичко и от нищо. Кой знае с каква тъпотия е станал доцент! Добре че е Мутафчийски, че този щаб от тежки соц *** да има някакъв интелектуален облик!
24
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гаранция че бъкат поне няколко хиляди заразени в зародиш и ще се появят до седмица на екрана...
23
3
 
15
 
! Отговори
Активист на БСП преди 4 години
За същия период в Италия имаше 20 ,а са десет пъти повече население! И сега е страшно , защото не затвориха границата си навреме !!!
22
4
 
14
 
! Отговори
Не експерт,а аматьор преди 4 години
Този титан на мисълта докога ще говори на развален български? Трябва ли да си завършил медицина, за да знаеш, че България "внася" и що за тъпопарче трябва да си, за да кажеш, че вътрешното разпространение не било водещо!? А кое е водещо, разпространението в Австралия ли?
21
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това го кажи на Борисов !!! Ама му го повтори няколко пъти
20
13
 
8
 
! Отговори
гост преди 4 години
ЕС е в колапс ,няма приет бюджет за годината , в ПОЛША СЕ ПРОВЕЖДАТ МАНЕВРИ НА НАТО ЗА нападение над русия.Не ковид 19 ами суперновия ковид 20последствията са ясни а нашия вместо да се отдръпни се вкучи в състезанието за наша сметка .няма вирус нито грип ,има политическа некадърност.когатоедна *** преяде има ефтаназия ,за политическите СЪЩО
19
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 8 Да,да всяка държава го внася, но разпространението на вируса не е на 100% внос!В Италия китайците заразили Милано отдавна са в Китай ,но заразата продължава!В България всеки случай е свързан с внос от чужбина,и естествено да са виновни вносителите.
18
2
 
1
 
! Отговори
поправка преди 4 години
...,че няма да са 45 ДЕНА на работа,заради карантината
17
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Долу Бойко Борисов. Да живее Радев, да живее Путин, да живее Ким Чонг Ун, да живее Аятолах Хаменей
16
1
 
34
 
! Отговори
2392 преди 4 години
А защо не спира на КПП всеки идващ и да го поставя под карантина, тази прекрасна и мъъдъра България, ами си внася заразата? В какво се ссътои обявеното извънредно положение, след като приемаме полети от най-рисковите държави в продължение на толкова време? За сухопътните КПП и пристанищата по дунав и черно море не ми се мисли дори! Ние няма да ходим на работа, а вие внасяте заразени от Италия, Испания и Франция! защо разунтие решения са толкова забавени?!?
15
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
През януари същият, ако не се лъжа, каза, че коронавирусът изобщо няма да дойде в България.
14
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ето я статията - https://fatal-mediabg.blogspot/2020/03/45.htmlНе може депутатите да си получат заплатите,въпреки,че няма да са 45 на работа,заради карантината, а останалите хора да не получат заплати и обезщетения и да не могат да си платят сметките,това е дискриминация на населението!
13
5
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Вчера по БНТ 1 попитаха една циг***нка дали ще спазва карантината и тя отговори "не" и се хилеше. Днес по бТВ дадоха едно турско село, където диваците начело с кмета си правят купон в кръчмата (пълна с "хора"). Помислете с каква отговорност всеки от нас (белите християни) се отнасяме към заразата и ще направите разликата. Който има глава да мисли нека мисли."Изтръпняк
12
2
 
44
 
! Отговори
! преди 4 години
А полетите от Испания и Италия се спират чак във вторник а от UK и Германия не се знае кога. Браво чудна карантина!
11
13
 
8
 
! Отговори
До 4 преди 4 години
Някой да ти е опирал автомат на врата да дърпаш кредити? Нали точно заради вас живеещите на гърба на банките се създават изкуствено такива финансови кризи. Само , че сега ще го ядете много по- голям отпреди десетина години.
10
19
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Комунистите съсипаха икономиката и сега като не можем да си произведем собствени вируси, се налага да внасяме от чужбина.
9
1
 
21
 
! Отговори
сс преди 4 години
Този е мнооого неориентиран. Другите страни ги подпука по-рано и случаите вече са по-напреднали.Изчакайте още 1-2 седмици и ще видите как ще е вътрешното разпространение.
8
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Голяма констатация...тоя откри топлата вода.
7
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всяка държава го внася,мъдър!Или в другите държави се появява от само себе си.Що за философ?Или настройвате само хората едни срещу други,***?!
6
4
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименДаже и смет от Италия внасяме.

Спонсорирани публикации