"Александровска" върна дарението с условие, не дели пациентите

Лекарите биха нарушили Хипократовата клетва
Обновена: 17 мар 2020 14:58 | 17 мар 2020 12:35, Веселина Йорданова
417
"Александровска" върна дарението с условие, не дели пациентите
Снимка: БГНЕС, архив

"Александровска болница" върна дарението на фирма "Уолтопия" от 222 000 лв.

Причината е, че бoлницата не може да гарантира предимство на служителите на фирмата, каквото условие беше поставено за получаването му.

Още по темата
С парите трябваше да бъдат купени обдишващи апарати, като те да бъдат ползвани с предимство от служителите на фирмата.

Лекарите биха нарушили Хипократовата клетва, ако предпочетат друг пациент пред най-силно нуждаещия се, изтъкват от здравното заведение.

Междувременно големи фирми направиха дарения за болницата и те вече надхвърлят 600 хил. лв. С парите ще бъдат купени именно такива апарати.

В момента в "Александровска" са настанени трима болни с коронавирусна инфекция, състоянието им е добро.

Броят на доброволците, изразили готовност да се включат в работата на лечебното заведение, вече е близо 200.

Министерството на здравеопазването пък обяви дарителска сметка, по която желаещите могат да преведат средства. Те ще се използват за защитни облекла и апаратура в здравните заведения, които се борят с вируса.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


417
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
328
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименЧе кой му пречи на човека да си спасява близките? Просто Александровска не е частната му болница, аз също я ползвам. Вие пък кви сте му?И какво общо има пътното строителство? :-)
327
13
 
2
 
! Отговори
Бг му селски морал преди 4 години
Хипотетична ситуация. Вашите син/дъщеря работят в компания, която иска да дари апарати, но ако се случи най-лошото служителите и (синът ви/дъщеря ви) да могат да ги ползват с предимство, не за друго а защото са платени от компанията с пари на компанията, не са от държавния бюджет. Колко от вас ще кажат 'Не! В никакъв случай! Веднага напускай тази зла компания, символ на сатаната! Нека неграмотната бабушкера с коронавирус, празнувала юбилей, да я спасим първа!' Та до къде е псевдо морала ви?
326
12
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Добре де, откъде това самочувствие, че някой на вас точно нещо трябва да дари? Човекът иска да спаси близките си и служителите си, вие кви сте му? На всичко отгоре го и мразите и му завиждате, въпреки, заото е един от честно забогателите хора. Защо не търсите сметка на тези, дето, се договарят с държавните чиновници и крадат от пътното строителство например?
325
0
 
4
 
! Отговори
изолиран преди 4 години
До Ех, ганьов комплексДо разбирачитеТака разсъждават хора които не знаят какво е истинска болка, загуба, страдание, отчаяние и безсилие. Хора, които не са обичали някого повече от себе си. Разигравайте си бизнес моделчета и юридически казусчета, наемчета и имотчета! Просто си говорим.Дано не сте на позиции от които ще зависят животите на хора.
324
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Невероятно успешният бизнесмен и патриот на дребно, собственик на хипер успешна българска фирма, спечели презрението на целия български народ. Жалка история, г-н Ивайло! Пир по време на чума и холера. Халал да са ви и апаратите и парите и дребната ви душица. Ей това е българският бизнес...
323
2
 
13
 
! Отговори
Справедливост преди 4 години
Гешев докога ще търпи безобразията на този псевдобизнесмен. Време е за крути мерки и Пенчо да търка наровете поне няколко години.
322
1
 
6
 
! Отговори
Хуманист преди 4 години
До В тази болница няма една тоалетна за пациентите.Лекарите са груби и надменни.Всеки гледа да ти вземе парите.Не, разбира се, че няма една тоалетна пациентите, хората лежат в отделенията по 2-3 седмици, много са лежащо болни и ходят по нужда в храстите отвън в градинката защото вътре няма една тоалетна за пациентите.Сега тъкмо приеха 5 години затвор за фалшиви новини за коронавируса, да видим теб дали ще те намерят и осъдят, ей сега подавам сигнал в Оперативния щаб.
321
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В тази болница няма една тоалетна за пациентите.Лекарите са груби и надменни.Всеки гледа да ти вземе парите.
320
1
 
14
 
! Отговори
Maria преди 4 години
Защото не е само противозаконно, а е криминално. Не е противозаконно да дариш имот с право на ползване, но е криминално да отсъдиш кой пръв ще е лекува и кой ще живее. Това е опит за корупция, подсъдимо е и се наказва със затвор.
319
5
 
4
 
! Отговори
Хуманист преди 4 години
До разбирача Ако аз даря имот мога да си запазя право на ползване. Защо ако Уолтопия купи апарати да не си запази право на първо ползване за служителите си? Защото не е почтено и не е професионално лице без медицинско образование да определя реда за достъп на болни хора до медицинско оборудване!
318
9
 
3
 
! Отговори
До разбирачите преди 4 години
Ако аз даря имот мога да си запазя право на ползване. Защо ако Уолтопия купи апарати да не си запази право на първо ползване за служителите си? Не е корупция, здрав разум е. Ао стигнат до апарати значи наистина им трябват, не се лигавят. Ако са купили конкретния апарат защо да нямат право на ползване на точно този апарат с предимство? Сигурно на тези машини има нещо като партидни номера
317
16
 
3
 
! Отговори
Ех, ганьов комплекс преди 4 години
Пенчев може да купи въпросните апарати и да ги дава под наем когато го закъсат. Защо да не сложи условие ако потрябват на служители на фирмата му те да са първи? Условието е съвсем логично и законно. Ама нашите *** мразят предприемачите, искат си бай Тошовото време
316
3
 
8
 
! Отговори
Maria преди 4 години
Опитите за корупция са подсъдими. Надявам се някой адвокат да се заеме със случая.
315
0
 
3
 
! Отговори
изолиран преди 4 години
До Анонимен 329Да бе, в един корумпиран свят Пенчев е един Робин Худ направо. Прочетете си поста и се опитайте да усетите цинизма. Казвате "по закон", ок, така да е - не съм юрист. За честно ... не съм сигурен, че правилно разбирате смисъла на думи като чест, доблест, благородство и пр. За "открито" имам по-добра дума - "безочливо". "Нагло" също е подходяща.Не разбирам как сте били възпитаван/а, щом всичко това ви се струва нормално и честно.
314
3
 
2
 
! Отговори
Прав е колегата долу преди 4 години
Изтеглете си спестяванията и носете прилични суми в кеш. Колегата долу е прав. При нужда бутайте парата и ще имате кислород. Ако чакате чинно реда си сте свършили. А и лекарите цял живот давахме на катаджии и данъчни. Време е да върнат жеста сега.
313
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Егати малкото човече
312
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Докторите на Александровска ще ви лекуват, както биха лекували Пенчев! Помислете върху това!------- За 5000 лв всеки доктор ще изключи кислорода на някой безнадежден и ще го включи на вашия човек. Болният мре, докторът не носи НИКАКВА отговорност. Всеки, който е стигнал до реанимация и апаратно дишане, е с единия крак в гроба, така че никой няма да ги съди. Пенчев е постъпил честно, открито и по закон. Някой мафиот, просто щеше да бутне шепа стотачки в джобчето на доктора и точка
311
3
 
1
 
! Отговори
Доктора преди 4 години
Много обичам са ми пляскат дорде жуля ракия. Все пак не всички от нас се занимават с корината, а овациите са за цялата гилдия. Браво! А, наздраве!
310
0
 
21
 
! Отговори
K. T. преди 4 години
Болницата е постъпила правилно! А дарението под условие е срам за този, който го е предложил. Поставянето на условие само по себе си анулира думата "дарение".Не мисля, че трябва да се величае това поведение, сходно с това на президента Тръмп, който предложи пари на немска компания за развиването на ексклузивна за Америка ваксина против вируса.Ивайло Пенчев загуби уважението ми за вечни времена с липсата си на човечност и с убеждението си, че парите могат да купят всичко, дори интегритет.
309
0
 
13
 
! Отговори
Илия преди 4 години
Какви са тези наглеци от тая фирма?