"Александровска" върна дарението с условие, не дели пациентите

Лекарите биха нарушили Хипократовата клетва
Обновена: 17 мар 2020 14:58 | 17 мар 2020 12:35, Веселина Йорданова
417
"Александровска" върна дарението с условие, не дели пациентите
Снимка: БГНЕС, архив

"Александровска болница" върна дарението на фирма "Уолтопия" от 222 000 лв.

Причината е, че бoлницата не може да гарантира предимство на служителите на фирмата, каквото условие беше поставено за получаването му.

Още по темата
С парите трябваше да бъдат купени обдишващи апарати, като те да бъдат ползвани с предимство от служителите на фирмата.

Лекарите биха нарушили Хипократовата клетва, ако предпочетат друг пациент пред най-силно нуждаещия се, изтъкват от здравното заведение.

Междувременно големи фирми направиха дарения за болницата и те вече надхвърлят 600 хил. лв. С парите ще бъдат купени именно такива апарати.

В момента в "Александровска" са настанени трима болни с коронавирусна инфекция, състоянието им е добро.

Броят на доброволците, изразили готовност да се включат в работата на лечебното заведение, вече е близо 200.

Министерството на здравеопазването пък обяви дарителска сметка, по която желаещите могат да преведат средства. Те ще се използват за защитни облекла и апаратура в здравните заведения, които се борят с вируса.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


417
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
308
0
 
14
 
! Отговори
изолиран преди 4 години
До Анонимен 323: ОК, може и така да е. Нямам илюзии относно хората в здравеопазването. Друг разговор. Това не променя мнението ми за Пенчев и за многословните му етични, социологически и юридически обосновки във FB профила му, относно това "дарение" или промотирането на "стаден имунитет". Повечето хора нямат идея колко наистина благородни българи има, за които 222000 са дребни пари. Те са анонимни и не поставят условия. Пред тях поклон! Този да се скрие някъде!
307
1
 
14
 
! Отговори
Атанас Калеников преди 4 години
Ти *** богопомазан ли си. Нима за теб е важно да живееш само ти. Теб да спасят а другите да *** ли. Като си паралия дари апаратура за ВСИЧКИ не само за теб и твоето обкръжение. Носи си парите в гробищата гей смотан. Вие БОГАТАШИТЕ си мислете за безсмъртни и въздесъщи. ***, ако си голяма работа ме намери и ела да ти разбия бизнес фасона. Заради такива като теб хора умират. Патриот с пари който мисли че може да купува. Недай се Боже се разболееш няма да мислиш за парите си. ГЕЙ
306
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До "Изолиран": Хората не считат постъпката на Пенчев за благородна, но знаят какво менте е този директор. В Алексанадровска болница всички лекари и сестри, ще ти помогнат, но дирокторът-гей е безхаберна калинка. Не разбира нищо от медицина, а е медиен герой.
305
1
 
16
 
! Отговори
изолиран преди 4 години
Не мога да повярвам колко много хора считат постъпката на Пенчев за благородно дело! Обръщам се към тези хора:Цената на вашия морал е точно 222000лв., а цената на живота на близките ви е дори по-ниска. Човешката глупост е много по смъртоносна от вирусите и ядрената война.Добре, че сте малцинство! Докторите на Александровска ще ви лекуват, както биха лекували Пенчев! Помислете върху това!
304
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Въпрос към крадливият гей-директор на Александровска болница: Защо за тежко болни деца пращаме SMS-си, а за простата Караянчева, когато катастрофира пращат хеликоптер?
303
1
 
19
 
! Отговори
изолиран преди 4 години
До АнонименНе, апарата не е негов. Като иска да е негов, да си го купи и да си го вземе в къщи или да се договаря с частна болница.Това е държавна болница и тя е за всички хора, включително за социално слабите, като моята майка и много други хора в България. Всички тези хора са работили цял живот за тази държава, а във време на криза стойността на живота им е по-нисък от служителите на това парвеню. Да се поставя цена на човешкия живот е цинизъм, който е отвъд социопатията.
302
4
 
7
 
! Отговори
Гнус преди 4 години
Крадливият директорът на Александровска болница е телевизионен герой и не слиза от медиите, а неизвестните лекари и сестри от тази болница са на първа линия о пациентите.
301
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Някой от руските *** извади ли един лев да дари или само знаете да лаете и да плюете "***" ? Тихомир, Иво и Марин къде са? Иво Ториното с руските терористи?
300
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всички които получат пристъпи с кашляне ремпература и течащ нос моля незабавно да отидат в Александровска болница тук имаме добри специалисти и обдишващи апарати от разни олигарси не ни требват ,защото лекуваме корона по иновативна технология 100% оздравяване.
299
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Европейските граждани даряват на *** милиард без да искат нищо на *** велики но тия средства са за присвояване, и излиза най великия бизнесмен балгар щял да прави уж дарение но със малки букви СДЕЛКА типична ганювщина
298
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
*** балкански дарявал хахаха това си е сделка чисто и просто но за дърваря *** било дарение грозно некадърно племе
297
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Точно пък този директор да се прави на интересен, ама моля ви се. Бизнесмена не е стока, но я му вижте болницата на този директор. Мизерия, мухъл, течове, изкъртени мазилки гризачи и ***. Не е стока директорът. А са му отпускали в годините милиони левове за ремонт. Краде от парите за здраве на пациентите.
296
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какво ще кажеш на директора на болницата ако утре не достигне един апарат и лекарите решат, (труден избор!), че точно твоята май ка не е най-нуждаещата се?
295
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А вие какъв коментар ще напишете ако майка ви я свалят от апарата за да сложат служител на господина?------- И какво мога да кажа ако апарата е негов, той го е платил? Мога само да му благодаря, че изобщо майка ми е стигнала до апарат, благодарение на него. А ти какво ще кажеш ако за *** изобщо няма апарат, защото някакъв директор на болница се е направил на интересен? Или може би не са му пуснали едни 5 хил. лв в джоба?
294
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Mалко гейска е тази история. Бизнесмена дарява чрез медиите, а известният в медицинскаите среди директор с лява резба, се отказва от дарението отново чрез медиите.
293
0
 
17
 
! Отговори
Стефка Иванова преди 4 години
Адмирации за ръководството на болницата! Идват ми едни такива грешни мисли къде да си ги завре, но съм възрастна и ми е неудобно да кажа. Мисля си, че когато даряваш не може да поставяш такива условия. Дано не се разболяват работещите при този и близките му!
292
5
 
9
 
! Отговори
Това е преди 4 години
Лекарите отказват,позовавайки се на Хипократовата клетва, където се споменава ,че лекарите са с предимство и те трябва да се лекуват приоритетно. Т.е-получва се ,че дартеля иска неговия екип да се лекува приоритетно,но лекарите пък отстояват правото си-хората от тяхната гилдия да се лекуват с предимство.След това идват ВИП персоните и накрая е баба Марийка от Обеля.Това е .
291
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Никой няма да вземе подкупа му.Просто е скъперник и се изложи като кифладжия.Не може да поставя такова условие,освен ако не е собственик на болницата.Има частни болници и нека си купи една.Нали е голем бизнесмен.Тръгнал с джобни пари да купува привилегии по време на извънредно положение.Баси голия ***.
290
2
 
20
 
! Отговори
1234 преди 4 години
Това неговото не е дарение, а сделка! Дава пари срещу услуга за себе си и персонала. Този наистина няма представа какво е дарение.
289
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
изхождайки от дейността на тази фирма би трябвало в нея да работят предимно млади хора , които са с по-малък риск от усложнения и съответно нужда от апаратно дишане , мисля ,че е грешка отказът на дарението , но зависи от ситуацията все пак, щом така са преценили...