Бойко Борисов показа полевата болница

Той увери, че подобни тренировки ще се проведат и в други градове
20 мар 2020 18:10, Нели Христова
168
Бойко Борисов показа полевата болница
Снимка: Facebook

Днес бе проведена тренировка за издигането на полева болница ако епидемията от COVID-19 се разрастне. Тя бе поръчана лично от премиера Бойко Борисов.

Ето какво написа той в профила си във Facebook:

От тази сутрин в зала "Арена Армеец" в София се провежда тренировка по разгръщане на полева болница в спортна зала. Тя е препоръчана от Националния оперативен щаб, а провеждането й съм разплредил аз.

В тренировката участват Министерството на отбраната, Министерството на здравеопазването, Министерството на младежта и спорта и Държавна агенция "Държавен резерв и военновременни запаси".

Тренировката се ръководи от Националния оперативен щаб. До края на днешния ден се провежда първият етап от учението – устройване на временен център за настаняване на пациенти  под карантина с възможност за прерастване във военно полева болница. Втората фаза на тренировката е - дооборудване с необходимото медицинско оборудване и апаратура. Третият етап е - съгласуване на действията на институциите по транспортиране, настаняване и обслужване на пациенти. Последната четвърта фаза на учението е - прекратяване на дейността на временния център за настаняване на пациенти под карантина.

Заместник-началникът на отбраната вицеадмирал Емил Ефтимов ми докладва, че вече е създадена организация тренировката да се проведе и в други областни градове.

В държавния резерв и Министерството на отбраната са на разположение 15 000 легла.

 

От тази сутрин в зала "Арена Армеец" в София се провежда тренировка по разгръщане на полева болница в спортна зала. Тя е...

Публикувахте от Бойко Борисов в Петък, 20 март 2020 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


168
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
149
0
 
5
 
! Отговори
Кръстю преди 4 години
ВИЖТЕ САМО. ЛЕГЛА ОСТАНАЛИ ОТ ТОДОР ЖИВКОВ.
148
0
 
8
 
! Отговори
tashunkavitko преди 4 години
Тъпият пожарникар чака огънят да се разгори и тогава търси вода.Преди три седмици България беше остров без болни и заразени.Сега се търсят маски и дезифектанти .Две седмици няма.Вкара заразени гурбетчии и *** , които нямат здравни осигуровки,всеки ден панира народа.Обещава да дава икономически помощи , а вече сигурно наши фирми са готови да лапнат баницата.Постоянно се прави на Ален Делон и Батман.Долу тиранина Тиберий, На фенера с въже на дебелия врат.Да живее Революцията.
147
0
 
13
 
! Отговори
123 преди 4 години
Колко болници изпозатворихте за последните 30 години? Всичко разсипахте.
146
0
 
13
 
! Отговори
Бойко Борисов преди 4 години
Открива топлата вода.България преди 30 гВодеща страна в областта на химията, с производство на собствени лекарства. Днес няма спирт. Няма натриев хипохлорид за дезинфекция. Няма едно генетично масово лекарство в запас.Водеща в текстила. От влакна до конфекция. Обличаме Западна Европа, Русия, Канада. Днес няма маски и защитни костюми.Водеща в здравеопазването с нови болници навсякъде. Днес....Водеща в образованието. Няма неграмотни. Инженери, Лекари на високо ниво.
145
0
 
14
 
! Отговори
Хайде в другата преди 4 години
крайност, до вчера маски нямаше, днес наредиха леглата, инсталация ли правят, или рекорд на Гинес поставят? Минахме македонците по хвалене.
144
1
 
12
 
! Отговори
popa ot razgrad преди 4 години
това прилича повече на гробище отколкото на болница...
143
0
 
12
 
! Отговори
ББ преди 4 години
предпочитам да ме отнесе вируса,пред робството наложено ни от политическата ни класа,Анатема , Бог да пази Народа ни..Бог обича България...аз се гордея,че съм част от вас и съм сигурен,че ще ни,ви има,Обичайте България,вашият и на децата ви дом,пропит с кръвта на дедите ни,спазвайте правилата и бъдете отговорни...Моят Народ...Моята България
142
0
 
10
 
! Отговори
ББ преди 4 години
аз съм Свободен Българин обичам Родината си,от 30 години се опитват да ни превърнат в стока...стока която могат да продават...продават ни алчни еничари..плашат ви и насаждат страхове за да ви държат наведени и зависими...да плащате и да мълчите..фашизъм в 21 век в несправедлива европа..живеем в несправедлив свят,алчни индивиди убиват наивни за сребърници...няма да съм жив да дочакам брата на "гадината"...ще е по смъртоносен и справедлив...надявам се
141
0
 
11
 
! Отговори
ББ преди 4 години
това ли е капацитета на "армията"ни,превърнахте Родината ни в пародия,това е комично,занимавахте се с отнемането на мошеннически бизнеси,воювахте през медиите си с петте медицински сестри борещи се за достойно заплащане на труда им,удобно не виждахте едни "доктори"разкарващи чаршафи в незаконни перални ,"лекуващи" сърца,печелещи от бюджета...от нашите данъци...маски няма ..ок...а справедливост кога??..ние можем да я наложим политици,плащаме ви да работите за България...не да ни продавате
140
1
 
14
 
! Отговори
ББ преди 4 години
русенски на Тодор Живков..порно,защо няма маски и дезинфектанти,превенция,къде спахте толкова месеци заети с лобистки закони обслужващи шепа крадци,аз не искам да умра в адски болки в залата,къде са парите от данъците ни и калинките които трябваше да го предвидят и да вземат мерки,абсолютно порно,тотална излагация..по добре се пъчете в някое гробище и се хвалете,че има място за всички ни...отвратително...а маски кога
139
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И ако там има болни - на 2 м. един от друг ли ще са? Много ми е зловещо това - там ще са умиращите и ще ги извозват военните ли, като Италия. Всичко това, което се случва ми прилича на домашно насилие - нали промениха закона - малко да се замислят какво бълват по ТВ. Че е проблем - то е ясно на всички. Легла, военни, спешни промени в закона. Че в момента е ад под небето - е ясно на всички, но за някой неща прекаляват. И ужаса да е пълен да ни покажат и къде ще ни погребат.
138
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като банките ни вземат апартаментите, като гладуваме, защото сме без работа, в тая полева болница ще ни приберете ли? Болниците са празни. Хората затворени. Хак да ни е без икономика.
137
0
 
9
 
! Отговори
бай Иван преди 4 години
Това наследство от соца ли е
136
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Успокоиха ни,просто психически ни ЕМ!Борисов,да сме живи и здрави ама това психиране през носа да ти излезе дано.
135
0
 
17
 
! Отговори
Избягал от... преди 4 години
Центъра за психично здраве не може да го измисли това !
134
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
имам 4уството 4е света си играе на 4и4о доктор бе3 да има нужда,или тренираме ЗА ИЗВАНЗЕМНА ИНВАЗИЯ
133
0
 
14
 
! Отговори
Аман бе преди 4 години
Военните камиони подготви ли ???
132
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо дистанцията между креватите е толкова голяма? Нали се предполага че всички ще страдат от един и същ синдром.Или това е само показно за снимката? Фотаджийски номера.
131
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И леглата са от Негово време,войнишки и бригадирски.Какво са направили днешните политици,не ми е ясно ама изобщо.Поне да не се изхвърлят толкова а ди си мълчат като бити гзве.
130
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
и "учението" им като всичко останало - закарали и подредили в редици няколкостотин легла - БОЛНИЦА, та дрънка... успокоих се