Бойко Борисов показа полевата болница

Той увери, че подобни тренировки ще се проведат и в други градове
20 мар 2020 18:10, Нели Христова
168
Бойко Борисов показа полевата болница
Снимка: Facebook

Днес бе проведена тренировка за издигането на полева болница ако епидемията от COVID-19 се разрастне. Тя бе поръчана лично от премиера Бойко Борисов.

Ето какво написа той в профила си във Facebook:

От тази сутрин в зала "Арена Армеец" в София се провежда тренировка по разгръщане на полева болница в спортна зала. Тя е препоръчана от Националния оперативен щаб, а провеждането й съм разплредил аз.

В тренировката участват Министерството на отбраната, Министерството на здравеопазването, Министерството на младежта и спорта и Държавна агенция "Държавен резерв и военновременни запаси".

Тренировката се ръководи от Националния оперативен щаб. До края на днешния ден се провежда първият етап от учението – устройване на временен център за настаняване на пациенти  под карантина с възможност за прерастване във военно полева болница. Втората фаза на тренировката е - дооборудване с необходимото медицинско оборудване и апаратура. Третият етап е - съгласуване на действията на институциите по транспортиране, настаняване и обслужване на пациенти. Последната четвърта фаза на учението е - прекратяване на дейността на временния център за настаняване на пациенти под карантина.

Заместник-началникът на отбраната вицеадмирал Емил Ефтимов ми докладва, че вече е създадена организация тренировката да се проведе и в други областни градове.

В държавния резерв и Министерството на отбраната са на разположение 15 000 легла.

 

От тази сутрин в зала "Арена Армеец" в София се провежда тренировка по разгръщане на полева болница в спортна зала. Тя е...

Публикувахте от Бойко Борисов в Петък, 20 март 2020 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


168
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
9
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Интересно е да се наблюдава как ЕС тотално абдикира, както и всякакви негови периферии. Някаква помощ към Италия или на нас, ако стане по-зле? Не разбира се. Няма Европа, няма САЩ. Единствено КИТАЙ засега безусловно праща помощ, както материална така и медицинска под форма на лекари към най-засегнатите държави. Дори на нас пращат защитни облекла и маски безплатно. Къде са великите "приятели" и съюзници, чийто з****и изпреварваме да целуваме денонощно? Къде е НАТО, ЕС, САЩ...
8
5
 
52
 
! Отговори
Тук-там не се връзва преди 4 години
Готвим се за полеви болници, затварят се магазини, които не са "жизнено важни", правят се КПП-та като при преврат, ама пунктовете на Спортния тотализатор още си работят. Дьет са вика - без книжарници и кина шъ изтраем некак си, ама без комарджийство шъ си умреме от мъка. Егати държавата.
7
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
oi, oi v ep...mladi bolni...a pesovete?!
6
24
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Оставка веднага. Искаме президента Радев да ни поведе на манифестация на първи Май
5
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
koi lazi tam po pervazite na prezidentstvoto!?
4
27
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много адекватна реакция, браво.
3
7
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хмм това не ми изглежда работещо! По добре се съсредоточете да биете, който не спазва карантината да не се стига да пълним спортните зали с рьждясали пружини, които освен всичко са и много ниски и ще доразкажат играта на уморените и без това медицински кадри...
2
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
добре че нещо е останало в складовете на армията ,униформените са го запазили от прелитащите цивилни ръководства на МО през годините разпродали кво ли не.
1
3
 
50
 
! Отговори
бай х преди 4 години
да пази Господ