Бойко Борисов показа полевата болница

Той увери, че подобни тренировки ще се проведат и в други градове
20 мар 2020 18:10, Нели Христова
168
Бойко Борисов показа полевата болница
Снимка: Facebook

Днес бе проведена тренировка за издигането на полева болница ако епидемията от COVID-19 се разрастне. Тя бе поръчана лично от премиера Бойко Борисов.

Ето какво написа той в профила си във Facebook:

От тази сутрин в зала "Арена Армеец" в София се провежда тренировка по разгръщане на полева болница в спортна зала. Тя е препоръчана от Националния оперативен щаб, а провеждането й съм разплредил аз.

В тренировката участват Министерството на отбраната, Министерството на здравеопазването, Министерството на младежта и спорта и Държавна агенция "Държавен резерв и военновременни запаси".

Тренировката се ръководи от Националния оперативен щаб. До края на днешния ден се провежда първият етап от учението – устройване на временен център за настаняване на пациенти  под карантина с възможност за прерастване във военно полева болница. Втората фаза на тренировката е - дооборудване с необходимото медицинско оборудване и апаратура. Третият етап е - съгласуване на действията на институциите по транспортиране, настаняване и обслужване на пациенти. Последната четвърта фаза на учението е - прекратяване на дейността на временния център за настаняване на пациенти под карантина.

Заместник-началникът на отбраната вицеадмирал Емил Ефтимов ми докладва, че вече е създадена организация тренировката да се проведе и в други областни градове.

В държавния резерв и Министерството на отбраната са на разположение 15 000 легла.

 

От тази сутрин в зала "Арена Армеец" в София се провежда тренировка по разгръщане на полева болница в спортна зала. Тя е...

Публикувахте от Бойко Борисов в Петък, 20 март 2020 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


168
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
2
 
16
 
! Отговори
Тцтц преди 4 години
Кой патриоти бе , тия който плюеха суджука докато влязат в парламента!? ...измийте си устата
68
3
 
35
 
! Отговори
Мутро-ставка преди 4 години
Бойко аз легло си имам и вкъщи; хората ти обясняват, че трябват машини за интубиране/обдишване, иначе - мор. Колко такива имаш ти, бе? Какво ше правите с тия голи пружини от бай Тошово време? 'Измислете там един болен да не се сърдят хората' - Б.Б. на 24 февруари тази година14479
67
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това са леглата по лагерите от соца - стават не се бойте - бил съм на поне 20 лагера и се спеше ОК на тях - отгоре се слага дюшек, чаршав и готово! Нормални легла като за извънредно положение - вие какво очаквате - магнифлекс?
66
4
 
13
 
! Отговори
До 56 и 57 преди 4 години
Какви комувисти бе да ви е.в т.куха , другарите са в герб бе 70% с книжки а останалите бащите и дядовците и са ***!?
65
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ТцтцДнес правителството отхвърли идеята на Обединените патриоти за таван на цените.
64
3
 
23
 
! Отговори
Самодеен театър преди 4 години
Това са голи кревати, пато на пионерски лагер от преди 50 години. Болницата има оборудване и инвентар. Декори от читалище Сладки приказки! И що в Арена? ;)Направо всички се сетихме - какви приказки за многофункционалността на съоръжението ще има после..
63
3
 
24
 
! Отговори
Пижо преди 4 години
В тия легла, като от първата световна война, хората могат само да лежат, пъшкат и умират. Без апаратура - никой няма да оцелее.Сега разбрах къде са отишли 2-3 млрд. от липсващите 6,5 млрд.лв. - в някоя наша фирма за производство на пружини, които после, след края на истерията, ще бъдат изкупени от същата тази фирма за по левче!
62
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До тази болница има ли ТЕЦ? - щото от тази болница като я гледам нищо живо няма да излезе поне да не заразява допълнително...
61
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен АлкохоликАми само това са успяли да спасят от евроатлантиците-приватизатори от СДС и хайдутите от ВМРО, който оглозгаха каквото можаха от този резерв...
60
5
 
23
 
! Отговори
б'ахти преди 4 години
Ко е тва бе тия да не чакат жертви инвалиди от война някаква?? ?Б -хти паникьорската работа, как ще нахакаш стотици болни (заразни) на 30см. един от друг бе вие нормални ли сте, кой лекар ще се съгласи да влезе в тоя инкубатор?? В такива 'болници' здрав влизаш, болен излизаш. Бойко махай себе, поне недей да пречиш на истинските хора, които се борят с тази чума лекарите и сестрите. Намери на хората маски и облекла, ако успееш да се доредиш на опашката след ЮК, САЩ, Германия и т.н. т.н. т.н.Мишка
59
1
 
29
 
! Отговори
Тцтц преди 4 години
Онзи с каскета да не се занимава с глупости , ами да се заеме с работата за която са го избри, че един дезифектант от 50м.л.стана 8лв. ...какво стана с тия 5-6 иляди тона спирт , или след два месеца ще наводним пазара?!
58
5
 
27
 
! Отговори
Гробокопач преди 4 години
Пичове, ако не се досещате, да ви кажа, така са наредени и гробовете в гробищните парцели;)))
57
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Турили ръждивата пружина, браво бе. Там ше се заразиш със 100 други неща докато се лекуваш от короната. Мани бегай, това българина е рядко срещан индивид, след кризата да изследват как се подържа живота с толкова малко мозък в главата.
56
1
 
23
 
! Отговори
Баамаа преди 4 години
Мдааа, той в правителствана , а аз в армеец ...свинско с зеле !
55
16
 
13
 
! Отговори
БГРМ преди 4 години
Браво на правителството. Защо бе другари критикувате? Вие какви легла щяхте да поставите? Спалните и диваните на ЦК на БКП-БСП? Че те отдавна са обрани от резиденциите на Т. Живков.
54
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 55Не питай прокурора драги комунистр ,а се обади на органите ,дай адреса и магазина и всичко ще се поправи...Що все плюете бе комунисти нещастниХора ли сте и що....Май стр творението на злото
53
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 41И до месец 95%от тия хора ще са издравяли. Няма грип дето да трае месец.
52
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гледам тук един дезинфектант преди 10дни дезинфектант струваше под 10лв сега го предлагат за 40лв-това спекула ли е питам гл.прокурор
51
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Има ли нещо което не ни казват
50
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хората в западна европа почнаха да викат всички пенсионирани лекари сестри и всякакви други които биха могли да са в полза. Очаква се сериозен бум след седмица две.