Бойко Борисов показа полевата болница

Той увери, че подобни тренировки ще се проведат и в други градове
20 мар 2020 18:10, Нели Христова
168
Бойко Борисов показа полевата болница
Снимка: Facebook

Днес бе проведена тренировка за издигането на полева болница ако епидемията от COVID-19 се разрастне. Тя бе поръчана лично от премиера Бойко Борисов.

Ето какво написа той в профила си във Facebook:

От тази сутрин в зала "Арена Армеец" в София се провежда тренировка по разгръщане на полева болница в спортна зала. Тя е препоръчана от Националния оперативен щаб, а провеждането й съм разплредил аз.

В тренировката участват Министерството на отбраната, Министерството на здравеопазването, Министерството на младежта и спорта и Държавна агенция "Държавен резерв и военновременни запаси".

Тренировката се ръководи от Националния оперативен щаб. До края на днешния ден се провежда първият етап от учението – устройване на временен център за настаняване на пациенти  под карантина с възможност за прерастване във военно полева болница. Втората фаза на тренировката е - дооборудване с необходимото медицинско оборудване и апаратура. Третият етап е - съгласуване на действията на институциите по транспортиране, настаняване и обслужване на пациенти. Последната четвърта фаза на учението е - прекратяване на дейността на временния център за настаняване на пациенти под карантина.

Заместник-началникът на отбраната вицеадмирал Емил Ефтимов ми докладва, че вече е създадена организация тренировката да се проведе и в други областни градове.

В държавния резерв и Министерството на отбраната са на разположение 15 000 легла.

 

От тази сутрин в зала "Арена Армеец" в София се провежда тренировка по разгръщане на полева болница в спортна зала. Тя е...

Публикувахте от Бойко Борисов в Петък, 20 март 2020 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


168
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
129
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Китайците построиха болница за 7 дна, Бай Тошо построи тази за 8 часа.Добре че е Бай Тошо да построи нещо дори починал отдавна.Мир на прахът му!
128
3
 
14
 
! Отговори
Ваня преди 4 години
Леле, страшно направо....
127
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Той и семейството му, би ли се лекувал на това място? Прилича на масова гробница!
126
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако не бе Бай ви Тодар да ви направи тези съоражения,сега тези кадри щяха да се снимат в Борисовата Градина.От тридесет години държавата не е построила и една обществена тоалетна,а имаше Приватизация,и милиардите държавна пара се превърнаха в частни хотели.Но народа си остана беден с надежда за по-добро.Не ги харесвах *** защото са безчовечни,но това което се случи след това ......... жив да не си.
125
0
 
12
 
! Отговори
Грух преди 4 години
Бойко себе си и останалите калинки от правителството ли ще лекува там?
124
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво на Каракачанов!(И браво на бащите ни, тези които накои се опитва да ги жертва в момента....след само 10 години в Европа и опряхме до байтошовска болница и техника)Китайците построиха болница за за една седмица, ние построихме болница за 8 часа.
123
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нова поличба:Бойко, да те лекува италиянски лекар дано!
122
0
 
5
 
! Отговори
Скептик преди 4 години
До 91,Наистина не знаех, значи тогава да им отрежат от заплатите. Би следвало и всички бюджетни да участват в националното усилие. Особено депутатите. За тях макс до 2 средни заплати.
121
4
 
18
 
! Отговори
Тъпанар преди 4 години
Браво,голямо постижение! Значи още минимум два месеца карантина! До пълен колапс.До пълно унищожение! Евала,машалах ефенди за твоята доброта за тази болница! Българският народ,който оцелее,паметник ще ти издигне за тази твоя свята дейност!
120
0
 
16
 
! Отговори
Тъпомер преди 4 години
Да Алеко Константинов хубаво е написал книга за Бай *** ама кой да ти я чете,при наличието на такива сериали Живите мъртви Пандемия и т.н.Хайде по живо и че започва Заразно зло кво да се прави не ми се чете и на мен.
119
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А фиксирани цени кога???Спекулата процъфтява!Полеви болници строи цяла Европа.Ама са супер лукс в сравнение с тези пружини.*** то за бъдещите трупове е все тая, нали, господа депутати!Всичко се разграби за 20 години и изкарахте вехториите от килера.
118
0
 
11
 
! Отговори
Джуро Андреев преди 4 години
Билети в Ивентим ли?
117
5
 
5
 
! Отговори
Българин 1 преди 4 години
Какво значи,ако се разрастне?Ми то разрастването не е спряло!Вижте статистиката !
116
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Voennata bg tehnika pod legloto li e ili v chekmedjeto?
115
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Поделението в Горна баня не е ли по-подходящо за целта?Любимите фирми на властта да се включат и да приспособят сградите да са в готовност до седмица.
114
0
 
9
 
! Отговори
факт преди 4 години
Е по-добре е от пиночет.
113
2
 
4
 
! Отговори
Ludoto Lenche преди 4 години
d a naredish legla na prazno niasto .bravo !???!! Goliama trenirovka !?! Bolnitsa I tazi grotestka za 2 razlichni neshta !!! Lajlivo I kreadlivo pravitelstvo !!! Dokarahte darjavata do sastoianiae za podigravka !!! " Demokracia " ," demokracia " .ha ha hah ha haaaaa ha ha ..a I mnogo shte revem teparva !!!
112
4
 
22
 
! Отговори
ka преди 4 години
нека да останем в къщи, по добре 2 седмици карантина отколкото сценарий като в Италия и Испания
111
1
 
24
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 4 години
Казармените сгради , празни сега, са идеални за такава болница. Вода, канал, изолирани извън града или вътре, но с яки огради, могат да се охраняват.Да не говорим, че и легла и оборудване имаше .Нужен е минимален ремонт, ама всичко е разграбено през демокрацията. А в казармите имаше някъде и собствени водоизточници, даже мелница, фурни и огромни скрладове за храна и всякакъв вид оборудване и дрехи. Но дойде демокрадцията , и разпродадоха всичко на кило, даже дограмата и тухлите разбиваха.
110
2
 
18
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 4 години
Във всеки голям град имаше казарми...В Н.Загора, където съм служил-цели 3 подделения, които могат да поберат минимум 1500 човека, вода, канал, санитарни възли. В София вероятно повече закрити казарми има. Много ми е интересно, при една 14 дневна карантина в тази зала, на какво ще "ухае " вътре, -нито санитарни възли, нито баня, всеки киха, кашля, има и други нужди лежащо болните....Отделно персонал, храна, лекарства.Поредния ГЕРБ-аджиски ПР и прах в очите на хората....