Гешев иска радикални мерки: Времето ни изтича!

Главният прокурор подкрепи искането на медиците за още по-строги правила
20 мар 2020 13:20, Елка Василева
546
Гешев иска радикални мерки: Времето ни изтича!
Иван Гешев. Снимка: архив, БГНЕС

"За втори път призовавам за радикални мерки, каквито искат лекарите в страната. Опасявам се, че времето ни изтича и че трети път, когато призова, вече ще е късно и можем да се окажем в италиански вариант“. Това заяви главният прокурор Иван Гешев пред БНР.

Столичната колегия на Българския лекарски съюз излезе с предложение за засилване на ограничителните мерки срещу COVID-19. Медиците настояват да бъде въведена забрана за напускане на домовете, както и да се ограничи влизането и излизането от София.

Още по темата
По този повод Гешев каза, че е запознат с призива на софийските лекари и абсолютно ги подкрепя. "Напоследък ми се обаждат лекари от цялата страна и мнението ми е, че цялото лекарско съсловие е за радикални мерки. За такива мерки призовах и аз още във вторник в Народното събрание. Те са от компетентност, разбира се, на правителството и на НС", каза Гешев.

Той призова политиците "да не се занимават с дребно политиканстване, а да се вслушат в гласа на лекарите, защото те ще бъдат на първа линия, ако се развият негативно нещата. Когато ние сме болни, отиваме при лекар, не при политик".

"Сега е моментът политиците да покажат отговорност към тези, които са ги избрали и да направят всичко възможно, за да защитят българските граждани, българската държава, а и собствените си семейства", посочи още Гешев.

Той не пожела да коментира конкретни мерки, сред които поставянето на София под карантина. "Мисля, че бях достатъчно ясен, настоявам за радикални мерки, каквито иска лекарското съсловие", заяви Гешев.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


546
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
467
0
 
1
 
! Отговори
Бивш военен преди 4 години
А какво стана с къщата в Барселона?
466
0
 
0
 
! Отговори
Зоро преди 4 години
Ако не се прекъсне разпространението на вируса скоро щрез драстични мерки вие ще сте виновни за загубата на маса народ в тази война заводитете са едно голямо гето където законно се събират на тълпи
465
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
главния милиционер на републиката пак се изказва неподготвен
464
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Има право да дава предложение. Не е задължително то да бъде прието, но нали се сещате, че, ако се окаже прав, има право да потърси отговорност.
463
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В България много хора раждат късно, какво ще стане ако много хора на 45 и нещо се наложи и двамата да са в болница поне за седмица две?Много от тях имат деца на 10-тина годинки!Възрастни родители не могат да помогнат - те може да са в по-тежко състояние.Какво? Ще ги приберат социалните?И после ще ходи да си ги търси от домове и приемни семейства?
462
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тотална карантина на русофилЕте.
461
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Еха ,ние сме първи в света с прокурорска република!На всякъде по света се гледа дали политиците се мешат в работата на съд и прокуратура !Нас това не ни лови ,защото прокуратурата се опитва да подчини политиците.А,за това няма наказания и глоби в директивите на Еврокомисията!
460
3
 
12
 
! Отговори
Рамщон преди 4 години
Този е кукла на американците. Служи единствено и само на тях.
459
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гешов.какво стана с Черепа.Нали щеше да го върнеш с белезници.
458
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това е най правилното решение
457
0
 
15
 
! Отговори
Кратун преди 4 години
До Анонимен 498Той Е милиционер! Проверете какво е завършил.
456
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
дано на тоя да му изтече първи времето, *** грандоман
455
4
 
23
 
! Отговори
Да помислим? преди 4 години
Незаконно избран Прокурор дава тотално неадекватни мнения.Защо? И на всичкото отгоре- го слушат?Дали това не е вследствие от посещението му в Брюксел преди 2-3 седмици,не е ли сключена сделка някаква?
454
3
 
22
 
! Отговори
Кратун преди 4 години
Мозъкът му на тоя е гладък като темето! Манталитет на куче пазач! Никаква капка разум и реалистична преценка. Това да арестува хора явно му носи някакъв оргазъм....
453
2
 
6
 
! Отговори
Ганди преди 4 години
Е измислил политиката на Несъдействие. Всеки може да си направи сметката как ще реагира на произвола. Ние сме потребители и данъкоплатци в крайна сметка. Голяма сила. Можем да ги съборим само като не даваме пари за нищо 30 дни.
452
4
 
17
 
! Отговори
Микрофирмите преди 4 години
Бяха посечени от Иван Костов през 1999.Днес от Бойко Борисов. Първият е политически труп на издръжка на чуждестранни фондации. На вторият му предстои същото.
451
3
 
25
 
! Отговори
Тоя е изперкал преди 4 години
Тотална мания за величие.Само специализираните болници могат да му помогнат (ако не е прекалено късно)
450
5
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да попитам главния прокурор и лекарския съюз като си седя в къщи кой ще ми дава пари ? Аз съм самонаето лице , заплата не получавам ? Следователно лекарския съюз ипрокуратурата трябва да ми дават по 200 лева на ден надница.
449
5
 
23
 
! Отговори
psccc преди 4 години
тоя и той стана политик, ама едно доказателство не може да намери за пред съда че да осъдят някой, само приказки и съчинения, а пред съда некадърен да даде едно читаво доказателство.Да излезе и говори за престъпниците във властта дали лови, а не само голи обвинения и скалъпени "свитетели".Пунта мара, другарю.
448
4
 
15
 
! Отговори
фйхй преди 4 години
Съвсем сериозно питам-има ли "право" да настоява или е *** ?