Случаите на коронавирус у нас вече са 201

Щабът предлага всяка болница да има отделения за болни
Обновена: 23 мар 2020 17:27 | 23 мар 2020 17:12, Веселина Йорданова
335
Случаите на коронавирус у нас вече са 201
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Общо 201 са случаите на болни от коронавирус у нас. Двама от тях са в критично състояние, те са в "Пирогов".

Новите случаи днес са 11. В Дупница един пациент, в Пазарджик - двама, които са семейство, в Добрич – още един, контактен, в София - 7, информира шефът на Щаба ген. Венцислав Мутафчийски на редовния брифинг.

Още по темата

Общият брой на хоспитализираните пациенти е около 36.

Във връзка с изчерпване на капацитета на ВМА и "Пирогов", Щабът ще предложи на здравния министър всяка болница, независимо от вида на собствеността й, в срок от 3 дни да има обособени отделения, които да работят с болни от коронавирус.

Отделенията трябва да са оборудвани и с реанимационни легла, не само с легла за леко, средно и тежкоболни, уточни Мутафчийски.

Никой не може да лиши български гражданин да се прибере в родината си, коментира той в отговор на въпрос.

Мутафчийски посочи, че във връзка с новата ситуация никой не е забранявал да работят тоалетните на бензиностанциите, но там трябва да се спазва "фанатична" дезинфекция.

200 хил. лв. дарение е направено от Българската банка за развитие днес. Също толкова са дарени на "Александровска болница" от БЕХ.

Все още дата за среща със Светия Синод не е насрочена. На тази среща трябва да бъде обсъдена ситуацията и работата на храмовете в извънредната ситуация.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


335
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
2
 
48
 
! Отговори
До Анонимен 8 преди 4 години
Частните болници няма как да се включат, защото се пазят за отличниците комсомолци като Домус ага
15
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мерките се провалят и явно не са достатъчни или не са нужните. Трябва да поискат заеми от МВФ и Кристалина Геиргиева и Дянков.
14
43
 
23
 
! Отговори
Софиянец преди 4 години
Стига глупости! Няма никакъв вирус. Стига сте лъгали хората.. След време балона ще се спука и ще ви излезнат наяве лъжите!! Хора излезте и се радвайте на снега и дишайте чист въздух навън. Не слушайте тоя оня. Няма вирус. Точка.
13
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Добре бе и ниe какво трябва да направим, лекувайте ги какво сте седнали да плямпате.
12
14
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Оставка на Борисов. Заразата расте в цялата страна.
11
15
 
12
 
! Отговори
аз-ът преди 4 години
и добре и зле. Доброто е , че все са малко. Лошото, е че както потискаме вируса - ще си го изкараме до Нова Година докато стигнем тези 70% граница на заразяемост, за които ни говорят. Нали казаха няколко пъти - когато70% се заразят ще свърши вируса...
10
2
 
67
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
200 случая, повечето от които са си вкъщи за домашно лечение, а вече две от най-големите болници са запълнени. Не ми се мисли какво предстои...
9
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От 8 март до 19 март т.е. за 11 дни бройката скочи от 0 до 100 заразени. От 19 март до 23 март т.е. за 4 дни бройката нарастна от 100 до 200 души. Скоростта на увеличение се разпространява. За сравнение в Италия от 31 януари до 24 февруари т.е. за 24 дни бройката скочи от 0 до 175 заболели.
8
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Разбира се, че и частните болници трябва да се включат. Не само да знаят да точат пари от държавата по всякакви пътеки, а в такава ситуация трябва да поемат и отговорности, а не да се чака само на държавните болници, които са на ръба на съществуването си вече заради водената политика.
7
2
 
47
 
! Отговори
. преди 4 години
Оздравели мероятно има, но не са разбрали че са били болни.
6
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
как да работят като след всеки трябва да има дезинфекция , аз лично нито имам желание да хода нито ако съм служител та рина в такова положение
5
3
 
39
 
! Отговори
Ужас преди 4 години
За мен оптимистични новини за сега. 200 е поносим резултат за над две седмици след първия случай. Дори и много повече да са болните реално, то е много добре, че няма чак толкова тежки случаи, които да са в реанимация.
4
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не можело да се забрави на *** да се прибират ли?! Чудесно, после ми яжте шушоните, когато искате данъци!
3
9
 
20
 
! Отговори
Знхгттфж преди 4 години
В понеделник ще са 500
2
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Оздравяли няма ли ? Индия преди малко обяви нови 10 излекувани
1
9
 
66
 
! Отговори
Фастум гел преди 4 години
Нови 7 заразени деца и днес. Това говори само и единствено за едно: слабоумни и безотговорни родители, блуждаещи електрони, които си мислят, че нито има вирус, нито проблеми. Единственото, което ги спира е снегът навън. Просто племе