Случаите на коронавирус у нас вече са 201

Щабът предлага всяка болница да има отделения за болни
Обновена: 23 мар 2020 17:27 | 23 мар 2020 17:12, Веселина Йорданова
335
Случаите на коронавирус у нас вече са 201
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Общо 201 са случаите на болни от коронавирус у нас. Двама от тях са в критично състояние, те са в "Пирогов".

Новите случаи днес са 11. В Дупница един пациент, в Пазарджик - двама, които са семейство, в Добрич – още един, контактен, в София - 7, информира шефът на Щаба ген. Венцислав Мутафчийски на редовния брифинг.

Още по темата

Общият брой на хоспитализираните пациенти е около 36.

Във връзка с изчерпване на капацитета на ВМА и "Пирогов", Щабът ще предложи на здравния министър всяка болница, независимо от вида на собствеността й, в срок от 3 дни да има обособени отделения, които да работят с болни от коронавирус.

Отделенията трябва да са оборудвани и с реанимационни легла, не само с легла за леко, средно и тежкоболни, уточни Мутафчийски.

Никой не може да лиши български гражданин да се прибере в родината си, коментира той в отговор на въпрос.

Мутафчийски посочи, че във връзка с новата ситуация никой не е забранявал да работят тоалетните на бензиностанциите, но там трябва да се спазва "фанатична" дезинфекция.

200 хил. лв. дарение е направено от Българската банка за развитие днес. Също толкова са дарени на "Александровска болница" от БЕХ.

Все още дата за среща със Светия Синод не е насрочена. На тази среща трябва да бъде обсъдена ситуацията и работата на храмовете в извънредната ситуация.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


335
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
3
 
22
 
! Отговори
До 31 преди 4 години
Когото искат да наемат. Все ми е тая. Не може едни да амв стриктни, да спазваме всичко, да пазим и мислим хората, които обичаме. А други да са такива самогъзници! И аз искам да се видя с роднините ми, и аз имам скъпи хора, но си седя на четирибуквието и полагам всички грижи, за да отмине по-бързо... и после ми дават купон от Столипиново, или *** върнала се с 39 от Лондон с полет, или друга дето се юрнала по гостита...Амън!
35
7
 
4
 
! Отговори
Ромале преди 4 години
Ний само го принасями, иначе ни нъ фаща.
34
1
 
38
 
! Отговори
dp преди 4 години
как с 36 хоспитализирани изчерпахме капацитета? аз ли нещо не чета?озадачих се!
33
7
 
5
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
МНОГО ХУБАВА НОВИНА , ЗАЩОТО СЕГА ЩЕ НИ ДАДАТ ПО-ГОЛЯМО КРЪГЧЕ НА САЙТА ЗА РАЗПРОСТРАНЕНИЕТО НА КОРОНА ВИРУС 2019. ПРИ НАД 200 СЛУЧАЯ КРЪГЧЕТО Е 2 ПЪТИ ПО ГОЛЯМО :DИ ДНЕС ДО КРАЯ НА ДЕНЯ СЪС ДАННИТЕ ОТ ИТАЛИЯ И ДРУГИТЕ МЕСТА ЩЕ ИМА САМО ЗА ДЕН 50 ХИЛЯДИ ПОВЕЧЕ НОВИ СЛУЧАЯ В ГЛОБАЛЕН МАЩАБ! ТОЯ КОРОНА ВИРУС 2019 ЯВНО Е МНОГО ЗАРАЗЕН!
32
1
 
37
 
! Отговори
аз-ът преди 4 години
как е възможно ВМА най-голямата и модерна болница и Пирогов да са с изчерпан капацитет при 200 болни, от които част (не знам каква) се лекуват при домашни условия. А ако станат 10 000 ? На пода в Арената ?!
31
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 23ма оздравели има засега
30
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 26Така както е тръгнало барманите може да се наемат да пазят хората под карантина завърнали се в БГ да не излизат.
29
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Докато повечето от властта щъкат без маски няма страшно. Обаче га ги видим че са само с маски и ги носят как си требе а не само да им подпират брадата, тогава пък ще е малко късно щото всичко ще е пламнало
28
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В България на папагалите викат журналисти.
27
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 21 Защото не се тестват всички със симптоми на настинка или грип.
26
6
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Трябва да затворим границите.Българите в чужбина вече имат и друга гражданство.
25
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Връщаш се заразен - отнема ти се гражданството. Не спазваш карантина - отнема ти се гражданството. Събираш се на купони - отнема ти се гражданството. Доста бързо ще се освободим от ***!
24
12
 
6
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 4 години
Фърчилкото:ДругарЕ дружно напред да вървим! Аз лично ще нося на гръб десет червени бабички до БузлуЖа!
23
0
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ромите, дошли си от Италия, са заразени с коронавирус, и се разхождат свободно.
22
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мерките е безсмислено да се затягат, защото проблемът е другаде и те много добре знаят къде. Щом не може да се попречи на бг гражданин да се върне, въпреки ИЗВЪНРЕДНОТО положение, значи трябва да се примирим и да си носим кръста. Сори
21
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ясно е че не можем да забраним на български граждани да се прибират в България, но при условие, че властите ще ги поставят под карантина за поне 2 седмици щом се върнат, тогава на някои може да им дойде акъла и да спрат екскурзиите. Иначе накрая нервите на тези, които са призовавани да си седят вкъщи може да не издържат.
20
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не са се увеличили с много. Някак си в едно темпо вървят. Във вторник ще са 218
19
0
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И какъв смисъл от всички тези мерки, като границите са широко отворени и посрещаме *** и черноработници от всевъзможни държави? Ще стискат зъби две седмици, няма да се прибират и точка! Как очаквате, че с една бариера на входа на града всичко ще спре?
18
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма тестове за корона вирус. И по този начин се намаляват случаите от заболели защото не се тестват всички. И тези хора който си мислят, че имат просто настинка, обадила се е мигрената или просто лек грип продължават да разнасят заразата и да общуват с възрастните си родители и роднини.
17
4
 
21
 
! Отговори
Каскета преди 4 години
Тиквата инспектира тръбата за Перник, кво го занимавате с някакъв вирус... Частните болници трябва да се включат, защото в противен случай битката е обречена! Това е все едно да се обстрелваме с ядрени ракети със Северна Корея! Айде стига само са точили клинични пътеки, а да вземат малко и да помогнат, имат и апаратура...