Софийската прокуратура с обвинение срещу Владимир Каролев

Той бе задържан вчера следобед в Разлог
25 мар 2020 15:49, Нели Христова
86
Софийската прокуратура с обвинение срещу Владимир Каролев
Снимка: БГНЕС

Вчера икономистът Владимир Каролев беше задържан заради нарушаване на карантина. Самият той се похвали във Facebook, че е успял да пробие общинската блокада и да стигне до Разлог. От Районната прокуратура в града съобщиха, че срещу него е образувано досъдебно производство срещу народното здраве и околната среда, пишат от БНТ.

Още по темата

Прокурор Ружена Кондева поясни, че въпреки, че се намира в ареста в Разлог, досъдебното производство срещу Владимир Каролев, се води от Софийска градска прокуратура.

Той е задържан в Разлог, защото е открит на територията на общината. Каролев не е спазил 14-дневния срок на домашна карантина. Той е бил на посещение в Лондон, след което се е прибрал в дома си в София. На Facebook страницата си обаче самият Каролев е качил снимка и информация, че е отишъл в Разлог. По-късно се е качил и се е разходил в Пирин планина над Банско, което категорично нарушава наложената мярка, издадената заповед за спазване на карантина.

Отново на Facebook страницата си икономистът поясни, че двама полицейски служители са го търсили в офисите му в София, не са успели да го намерят, след което е открит в Разлог, където е разпитан и задържан за 24 часа.

Икономистът е категоричен, че не е нарушил никакви забрани и затова ще заведе дело срещу държавата в Страсбург.

В 11.15 часа икономистът Владимир Каролев беше освободен от ареста на Второ районно в Благоевград и конвоиран в столицата, предаде БГНЕС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


86
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
2
 
19
 
! Отговори
и преди 4 години
До Зас.пал народЦелта не е, да не се разболеем, а да не се разболеем всички едновременно, защото тогава ще е като в Италия....
38
2
 
14
 
! Отговори
знайко преди 4 години
ходил е да си нагледа имотите в банско, нали за това все плаче за нова ски писта
37
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Зас.пал народПуснаха видео как Ню Йорк вкараха колони военни,заради коронавируса,изгражат и временни болници,трябва се спазва за известно време карантина,докато отшуми заразата!Да се държиш безотговорно по време на смъртоносна зараза и да разнасяш заразата е престъпление
36
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Либертарианците са десни анархисти.И този е десен анархист и не признава държавата. За тях държавата само пречи на добрите богаташи да богатеят и да се разхождат по света. Държавата пречи с данъците си и със социалните си мерки, социалните си системи на богатите да бъдат още по-богати, а бедните да бъдат още по-бедни.
35
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Закрийте ВСС,те работят срещу правото,срещу обществото и незаконно пускат жестоки убийци и престъпници на свобода,без никаква присъда и след това тези хора са сред обществото и се чувстват недосегаеми и отново ще извършат престъпления,щом за такива жестоки убийства няма наказание!
34
3
 
20
 
! Отговори
българин преди 4 години
Това недоразумение " икономист" " Бунтар" ли се прави?! И какво като има 2 лв повече от някого? Законите са за всички! Щом казват че Не може. Значи Не може!
33
5
 
25
 
! Отговори
До 19 преди 4 години
Г-н Каролев, има закони, които трябва да се спазват. Никой няма да ви забрани да ходите на Витоша, но за период от няколко месеца трябва да се ограничим с излизанията, за да не се повтори случаят в Италия. Икономист сте и много добре знаете, че здравната ни система няма да издържи толкова голям наплив от тежко заболели.
32
2
 
22
 
! Отговори
Пешо преди 4 години
Каролев е доносник на ДС."Изгря" при полуграмотния крадец от Мадрид.Приятел на М.Велчев-оня от яхтата и после министър на финансите.М.Велчев замени дълг в долари за дълг в евро и РБ/т.е. ние/загубихме милиард и половина лева.Това са юпитата на Кобурга.
31
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Някой шут трябваше да покаже, че карантината трябва да се спазва и да изпусне малко напрежението...
30
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Закрийте ВСС,там работят срещу правосъдието,а не за правосъдието,тези хора са крайно компрометирани,вчера четох какви противизаконни неща са вършили и ми се изправи косата!
29
3
 
16
 
! Отговори
Мишо Шнадото преди 4 години
Бой за тоя шмекер!
28
1
 
32
 
! Отговори
Далече, далече преди 4 години
Браво, е това е истинския Герой. Излъга системата и доказа че е баш Тариката. Лошото е че Тоя е олицетворение на типичната черта на болшинството българи - чувството за безсмъртие и ненаказаност. Хора не си играйте със съдбите на хиляди хора. Ако не ви е мил собственият ви живот не застрашавайте живота на другите. Не е смешно, нито забавно, жалко е!!!!
27
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма нужда да го осъждат ефективно, нито условно. 24 часа в ареста са достатъчни.
26
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този арогантния си заслужава затвора,пак са се смилили над него като е за 24 часа,а не за по-дълго
25
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Голям наглец е този
24
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пак ще ви го кажа - не го мислете за толкова елементарен.Консултирал се е с адвокати, подготвил се е още преди да извърши каквото е извършил. Като го гледам как доволно потрива ръчички - всичко се развива според плана му. Въобще не очаквам да успеят да го осъдят. А той дали ще осъди държавата вече е отделен въпрос. Поне евтина реклама си е направил до тук.
23
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
При Каролев има провокацио легис :-)
22
10
 
3
 
! Отговори
@к.13 преди 4 години
До АнонименЮридичската обосновка хич не е лоша и предполагам, че СГС ще осъди Каролев да плати немалка глоба, след което той ще осъди държавата и ще спечели, сетне може да осъди отново в ЕСПЧ и Главната прокуратура за посегателство върху личността.
21
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ау,горката Каролка.Само лае по телевизията.От всичко разбира,няма тайни в тоя живот за него.Да му сцепат ану-а,с извинение.
20
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Селянинът си е селянин......