Студенти от Тракийския университет в борбата с COVID-19

Трима от тях вече са на първа линия
25 мар 2020 20:10, Красимир Ангелов
12
Студенти от Тракийския университет в борбата с COVID-19
Снимка: БГНЕС

Общо 26-ма студенти медици от Медицинския факултет в Тракийския университет са в готовност да се включат в борбата с COVID-19, а трима вече са на първа линия в Клиниката по инфекциозни болести към Университетската болница "Проф. д-р Стоян Киркович" в Стара Загора, съобщават от университета.

Началникът на Клиниката проф. Лилия Пекова разясни, че тримата студенти са се отзовали много бързо по нейна молба и са вече трета седмица на линия в отделението:

"Те засега са мултифункционални и извършват много дейности, снемат анамнеза и статус и помагат изключително много при постъпване на пациент и при оформянето на документацията, активно участват по време на визитация и с тяхна помощ оформяме епикризите", заяви Пекова.

Деканът на Медицинския факултет в Тракийски университет доц. д-р Юлиян Ананиев е изтъкнал, че в рамките на часове са успели да съберат още доброволци, които са заявили пълна готовност да се включат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
....Русе е със затихващи функции. На фона на "просперитета" за който говорите, вижте заплатите 5-600 лв. Русенци избягаха, градът се напълни със хора от околните села, повечето трудно говорящи български.Вдигнахте данъците-на какво основание??? Да има повече пари за заплати на безполезната тумба от служители и повече средства за "усвояване". Вижте улиците-дупка до дупка, навсякъде мизерия и разруха. Новите ви тротоари вече издъхнаха и са в ремонт.Само любимите ви цветнокожи избиратели доволно
11
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вижте какво е написал този блогър за Русе"Кмете, кмете, в кое измерение живеете???Във вашите глави и бюджети само усвояване (крадене) на обществен ресурс. Наляхте толкова милиони в една спортна зала, която е 100% на загуба. добре, че покрай световното малко пари и хора се видяха. С тези пари можехте да оп0равите спортните бази по училищата.За какво ви е този плувен комплекс? Поредната гербаджийска грандоманщина и средство за крадене на пари.Русе е със затихващи функции. На фона на "просперитета" за който говорите, вижте заплатите 5-600 лв. Русенци избягаха, градът се на
10
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ЕвлогоСега погледнах да прочета нещо за/от него,че той този Евлоги Динчев направо си ви праска директно истината в лицето,но някакви от Русе се заяждат с него и обиждат Стара Загора,явно са същите,които са пуснали гадния пост за него долу!Хахахааааа!
9
2
 
1
 
! Отговори
Наблюдател преди 4 години
Борбата ще под чаршафите в общежитията ва университета.
8
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бе в тракийския не бяха ли само ветеринари?!?
7
1
 
1
 
! Отговори
Евлого преди 4 години
Аз съм от едно село на границата с район Сливен, но се пиша горд Старозагорец, нищо че минавам вече веднъж на няколко години от там. Жалко, че си нямаме зала, както примерно в 5тия по големина град-Русе, видях те ли, какви учения се провеждат, а при нас кУга?По принцип съм много известен в Интернет средите, много форуми пропищяха от ме , дир бг, алл бг и т.н но вече съм баннат от всички без един. Вижте повече за мен в гугъл, само напишете Евлоги Динчев
6
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво на студентите! Така се става лекар! Трябват ни хора отдадени на каузата да помагат!
5
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво! Ето студенти, които ще станат кадърни лекари! Задължително да им осигирят заплати и храна, че те са ни надеждата!
4
3
 
8
 
! Отговори
Empiree преди 4 години
Браво на студентите !!! На тия с тъпите коментари им пожелавам само едно - коронавирус да ги тръшне.
3
0
 
4
 
! Отговори
ясно преди 4 години
До Краси АлексаТи Алексчето Попова ли си?
2
17
 
8
 
! Отговори
Краси Алекса преди 4 години
Здравейте! Аз съм студент в Тракийския университет и се казвам Красимир, обаче на галено ми викат Алекс. С моят партньор сме решили да помогнем с каквото можем, дори да публикуваме голите си снимки в сайт за еротика. Моля ви да ни подкрепите и да ни гласувате пълно доверие.
1
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това е един от най-добрите ни универитети,тук в Германия ни лекуваха котката и се оказа,че лекаря е македонец,завършил Тракийския университет в Стара Загора,един от асистентите му също.