Борисов: Бюджетът лети надолу, парите от осигуровки ги няма

Премиерът нареди до утре да работи буферен паркинг за камионите към Турция
Обновена: 26 мар 2020 14:06 | 26 мар 2020 12:52, Веселина Йорданова
945
Борисов: Бюджетът лети надолу, парите от осигуровки ги няма
Кадър: Facebook

Премиерът Бойко Борисов и министърът на вътрешните работи Младен Маринов инспектираха бившето военно летище "Узунджово", което става буферен паркинг за тежкотоварните автомобили на път за Турция.

Още по темата
"До утре паркингът трябва да работи, ако кризата стане по-тежка, трябва да има къде да останат шофьорите на ТИР-ове", заяви премиерът.

Паркингът ще бъде оборудван с осветление, ще бъдат осигурени химически тоалетни и временни будки за храна. Борисов допълни, че от вчера всички ресорни министри са провели разговори с турските си колеги, за да се реши бързо проблемът със струпването на тежкотоварните коли по границата. 

"Над 400 ТИР-а повече от предишния ден са минали заради това, че ние не можем да ги спираме на нашите външни граници. В Европейския съюз имаме общи зелени коридори и на практика тук става буфер. Това е най-големият контролно-пропускателен пункт между Европа и държави от третите страни, в случая Турция", уточни министър-председателят.

Борисов подчерта, че в този момент е необходимо фирмите не само да продължат да работят, но и да си плащат данъците, за да се компенсират компаниите от засегнатите от пандемията сектори като туристическия, съобщиха от правителствената пресслужба.

"Икономическите мерки са силни до момента, в който се пълни бюджетът, а той лети надолу. Вместо 500 милиона, очаквани до този момент, са 150 милиона лева от осигуровки", уточни  министър-председателят. Борисов добави, че се очаква в рамките на ден-два и търговските банки да имат решения по отношение на кредитите.

"Полагаме усилия, тази мъничка артерия, по която тече животоспасяващата кръв към отделните органи, ако приемам, че един организъм е държавата, да успеят след кризата да продължат да функционират", заяви още премиерът.

Той съобщи, че довечера по време на заседанието на Европейския съвет ще предложи на колегите си европейските камиони с товари за Турция и Близкия Изток да бъдат претоварвани в България на български тирове, за да минават безпрепятствено към южната ни съседка.

Министър-председателят отбеляза, че Турция счита само България за сигурна страна и не иска българските шофьори да стоят под 14-дневна карантина.

Граничните власти докладваха на премиера Бойко Борисов, че през последното денонощие на територията на страната са влезли 3000 ТИР-а, от които 1200 са били за пункта "Капитан Андреево".

След взетите мерки броят на обработените ТИР-ове в посока Турция се е увеличил близо 3 три пъти, вследствие на което само за изтеклото денонощие на ГКПП "Капитан Андреево" са обработени 1100.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


945
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
413
1
 
44
 
! Отговори
некой преди 4 години
ББ може да се самопредложи (от скромност) за Нобелова награда - открил че парите за Държавата идват от хората!Браво Бате! Браво Боку!
412
3
 
62
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Малии голем бюджет имал тоя Боко бре!10тина дена в извънредно положение и биджета тръгнал на долу!Да очакваме ли фалит на държавата през другият месец ,некъде около Великден?10годин градим стабилност върху стабилност,цел свет ни завижда за стабилитета ,а накрая ще фалираме след месец време в криза!
411
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
бюджета може и да лети надолу, но милиардите на Лойко в офшорки летят нагоре. безконтролно крадене по врезе на пандемия. после ще се оттегли в пенсия при някоя от любовниците си с къща за милилони в чужбина.
410
4
 
46
 
! Отговори
Шефа преди 4 години
Стига сте му искали оставката на тоя човек!Той ви каза , че докато не си вземе и последното левче от комисионните за "Хемус" , няма да подава оставка!Точка!Е ако някой го гътне преждевременно , то ще е от неговите заместници!
409
6
 
21
 
! Отговори
Www преди 4 години
*** ограби държавата
408
5
 
17
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 4 години
До ДОГАН създаде ГРОБГЕРБ е създадена от Берлин - фондация Ханс Зайдел !
407
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Биби се оказа и голям лъжец ,платени били 150млн.лева за осигуровки ,а той очаквал 500млн.Осигуровки се плащат до 10число на месеца ,а извънредното положение е от 13.03..Освен това по данни от държавната статистика 14% от фирмите са затворили бизнеса временно,масови фалити все още няма!
406
4
 
24
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
До ДОГАН създаде ГРОБсъгласен съм с всичко написано от теб,освен със "заглавието"-"Доган създаде ГРОБ"..САМИЯТ Духан е ПРОДУКТ на "Службите", а продукт не създава продукти!"ГРОП" е ПРОЕКТ НА ФОНДАЦИЯТА "Конрад Аденауер" и оная другата!!!!!Цвъки-физкултурника,"свършил" ВИФ заради това,че е "Дете на Борци Против Фашизма и Капитализма", е просто..просто..просто НЕОБЯСНИМ ВАРИАНТ на ИЗПОЛЗВАЧ-интересчия.А Тиквата е ЛОГИЧНО КАЛЕСАН на тоя пост от хора,които ДЪРЖАТ ВСИЧКИТЕ МУ ЮЗДИ!!!ДИЙ!
405
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
честито на печелившите!
404
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
това е хубава новина, че бюджета лети надолу. скоро и да искаме ние от народа да има извънредно положение, вие , ще го махните. ще ви дойде акъла, но късно
403
3
 
34
 
! Отговори
Бомбаджията преди 4 години
Летище Узунджово е правено при соца и Б. Б. ще го присвои и ще вземе парите за нов паркинг. Там беше цяло градче. Имат думата ледците от там. Каракачанов глътна маската с вирусите
402
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бойко ли си дарадойко ли си!Осигурявай на медиците екипировка не ми се прави на голям премиер че ще те пляскам шморц !
401
3
 
23
 
! Отговори
Българин преди 4 години
Всеки град има заразени медици !Премиер Осигури на медиците материали щото ще ревеш!
400
2
 
17
 
! Отговори
Българин преди 4 години
Бойко -Тактиката - всеки по къщите не значи че covid19 ще изчезне !Това е мярка ,но не значи ме ще изчезне !Давайте и подготвяйте медици и болници пич !
399
4
 
28
 
! Отговори
Българин преди 4 години
Докога ще се заразяват медицински лица ?Дайте на медиците екипировка !На всички без значение какви са !От санитар до Академик !Постоянно излиза че има заразени медици !Аре бе Бойко стига обикаля като муха без глава !Дай на медиците предпазни мерки !
398
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Отдавна го изкарахме под предлога това е грип Б. А сега ни будалкат с измислици.
397
6
 
16
 
! Отговори
6 преди 4 години
Изходът е масово тестване на работещите .Здравите да останат на работа , а заразените да се карантинират като периодично се тестват едните и другите и се преливат в двете посоки в зависимост от състоянето им !Така ще се осигури функционирането на фирмите макар и частично и работещити ще получават заплати и ще внасят осигуровки вбюджета.Всичко това до откриване на лекарство и ваксина , коетоще продължи дълго , а икономиката трябва да функционира дори на куц крак .
396
5
 
29
 
! Отговори
Да ви имам кривата преди 4 години
Прав е колегата. С 300 теста на ден нито спад нито прираст ще видим. Плавна крива на самоунищожението. Апогей на 30 години преход.
395
3
 
37
 
! Отговори
Боце Короната преди 4 години
Генерала Гологлави вика има достатъчно тестове. Около 10 хиляди. Значи 30 дни по 300 теста. И как точно очакваме кривата да се промени с една и съща бройка тестове на ден? Оня ден развя един *** да сравнява Белгия с България. Оказа се, че били компютри, а компоти. Онези тестват по 10 Хил само на ден, ние си правим по 300. Но пък сигурни, де. Не като на търгашите.
394
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Или си християнин или-не.Носенето на червен конец на ръката против уроки не е набожно.Но се кръстим отвреме навреме.За всеки случай.Да се прегърнем хем с Бога,хемс Дявола.И в политиката сме така.

Спонсорирани публикации