Турция в менгемето между вируса и кризата

Милиони хора са принудени да ходят на работа
26 мар 2020 11:11, Елка Василева
38
Турция в менгемето между вируса и кризата
Снимка: архив, БГНЕС

"Притиснати сме между вируса и кризата", така опозиционният в. "Джумхуриет" описва обстановката в Турция в контекста на мерките за борба с коронавируса и икономическия живот на страната.

"За разлика от други държави, които въведоха забрана за излизане навън, Турция остана в задънена улица. Въпреки призивите на държавата "останете си вкъщи" милиони хора са принудени да ходят на работа. В държавния сектор работата продължава в пълна степен. Десетки хиляди работници от множество сектори са изложени на епидемията", коментира изданието.

Още по темата

"Остани си вкъщи, но ходи и на работа", гласи заглавието на в. "Биргюн" по темата. Според вестника има противоречие в политиката на управляващите за борба с епидемията.

"Говорителите на властта, начело с президента Реджеп Тайип Ердоган, призовават народа да си стои у дома. Няма ответ на този призив. Милиони работещи в държавния и частния сектор са принудени ежедневно да ходят на работа", пише изданието, цитирано от БТА.

"Биргюн" обръща внимание, че само малка част от общо 4,5 милиона държавни служители в Турция са в отпуск или работят от къщи на фона на епидемията от новия коронавирус. Една трета от заетите в държавния сектор всяка сутрин са принудени да ходят на работа, а вечер да се приберат. Те работят с десетки свои колеги и вършат своята служба, като контактуват със стотици сънародници, посочва "Биргюн".

Изданието обвинява правителството на управляващата Партия на справедливостта и развитието (ПСР), че бяга от отговорност във връзка с епидемията и стоварва цялата вина на хората, които не си стоят вкъщи.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
2
 
3
 
! Отговори
Ина преди 4 години
И българската администрация работи с пълна пара, точно при същия призив да си седим у дома... ??/Може би сега е момента за комисии, съвещания ... точене на пари....
24
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И турците фалираха... Жална им майка, Ердоган съсипа Турция..
23
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Айде, турците фалираха. Откога го говоря това и ето, че се случи... Ердоган закъса яко, не може да се справи с Коронавируса. Всеки ден има нови заразени и много жертви.
22
5
 
9
 
! Отговори
Ач преди 4 години
Турция е втория купувач след ЕС на Бг стоки и суровини.С турците с,ме на плюс от алъш-вериша.Турция е и втория по-размери инвиститор след ЕС в България.Но някакви подривни чуди агенти подриват взаимоотношенията,но те друго не могат чирози злобари това им е попрището в живота и то от поколения-карма
21
7
 
7
 
! Отговори
G20 преди 4 години
То Света фалира он за турците пак се пени.Фалирали нефалирали в челната 20-ка са турците в Света по икономика.
20
7
 
2
 
! Отговори
Локумджия преди 4 години
Тоя вестник дето го цитирате Джумхуриет е опозиционен и винаги прави драми за салами.Иначе всичко е ток и жица и в икономика и в медицината ,Ердо днес е на срещата на Г 20.Е може да са най- зле от тия 20 топ страни в Света ,но са в Г 20 все пак .....
19
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
хахахах аааааааа, един елементарен преглед на ИПто ти и ще си смениш името пъво на Асен, после на ОХХХХХХХХ!
18
18
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Турция фалира. Жал ме е за турчетата, но Ердоган ги съсипа...
17
12
 
19
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА преди 4 години
Когато заводите в Европа са спрели,А Турските Работят, умрелите към момента са само 52 - *** , а заразените 2158, От 83 милиона държава,Турция ако задържи положението,След Вируса - ще е много по напред от Германия, Франция, Италия, Испания,Даже и по- напред от Русия - където петрола се Срина на 18 долара за барел от 65 преди
16
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Китайският вирус ще убие всички икономики с изключение на китайскатаАко убие всички икономики, ще убие и китайската. Никоя държава няма полза от сегашното положение. И те не получават поръчките си от неработещите фирми на останалия свят. Няма да я убие съвсем, но това няма да стане и с другите икономики.
15
21
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Турция си заминава.. Там положението е страшно и скоро ще фалират. Ердоган не може да спре Ковид 19. Всеки ден има нови жертви...
14
2
 
2
 
! Отговори
Втора легия преди 4 години
Този който чисти тоалетните също е част от отбора !
13
13
 
16
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА преди 4 години
Това е биологична Война,Случайна, или Умишлена - не се знае,Но , след всяка Война - има победители,Ще оцелеят най-подготвените и коравите,Ще има Победители, за момента - Турция се очертава в отбора на Победителите
12
8
 
20
 
! Отговори
arsenalfc преди 4 години
Бай *** изобщо да не се обажда. Положението в БГ е 100 пъти по-страшно.
11
23
 
10
 
! Отговори
Хахаха преди 4 години
Турция ще фалира. Турчетата много го закъсаха... Бедна, изостанала, анадолска и варварска държава, всеки ден там умират хора от Коронавируса, икономиката им ще рухне скоро.
10
19
 
28
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА преди 4 години
Турция - Няма как да фалира,Даже и 1 година - да не работи нищо,Те си имат - стоки, храни, пари, злато в Резерв,Те не са в ЕС - и Винаги си имат запаси за 3 години напред,Вчера Франция - поиска Помощ от ТурцияХА-ХА-ХА-ХАААААААААА
9
3
 
17
 
! Отговори
Ром"с преди 4 години
Бауу,бай ти *** се вълнува за Турция ,че е притисната ...ами сега коя държава не е притсната ...а да,само нашата държава цъфти и нея не я засяга кризата ..само коронавируса ..та има евра от бРЮКСЕЛ ... .
8
5
 
13
 
! Отговори
Брех. преди 4 години
Това са 5.6%(+) от населениета на Турция, толкова им са чиновниците на държавна хранилка. Тук някой разправяше, че ние имаме 1 млн такива. От 7 млн души, това е около 14% от населението.Чист псевдо-комунизъм.
7
10
 
10
 
! Отговори
Хахаха преди 4 години
Дори султан Ердоган не може да спре вируса. Коронавирусът е по-силен от султана.
6
23
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какво стана, бе Ердо? Нали се правеше на бабаит, че ще спреш Коронавируса? Хахахах дори султан Ердоган не може да спре вируса. Сега разбра ли защо не трябва да се правиш на велик, защото ставаш за смях. Турция ще фалира до няколко седмици помнете ми думата, там е положението е много зле.