Борисов: Бюджетът лети надолу, парите от осигуровки ги няма

Премиерът нареди до утре да работи буферен паркинг за камионите към Турция
Обновена: 26 мар 2020 14:06 | 26 мар 2020 12:52, Веселина Йорданова
945
Борисов: Бюджетът лети надолу, парите от осигуровки ги няма
Кадър: Facebook

Премиерът Бойко Борисов и министърът на вътрешните работи Младен Маринов инспектираха бившето военно летище "Узунджово", което става буферен паркинг за тежкотоварните автомобили на път за Турция.

Още по темата
"До утре паркингът трябва да работи, ако кризата стане по-тежка, трябва да има къде да останат шофьорите на ТИР-ове", заяви премиерът.

Паркингът ще бъде оборудван с осветление, ще бъдат осигурени химически тоалетни и временни будки за храна. Борисов допълни, че от вчера всички ресорни министри са провели разговори с турските си колеги, за да се реши бързо проблемът със струпването на тежкотоварните коли по границата. 

"Над 400 ТИР-а повече от предишния ден са минали заради това, че ние не можем да ги спираме на нашите външни граници. В Европейския съюз имаме общи зелени коридори и на практика тук става буфер. Това е най-големият контролно-пропускателен пункт между Европа и държави от третите страни, в случая Турция", уточни министър-председателят.

Борисов подчерта, че в този момент е необходимо фирмите не само да продължат да работят, но и да си плащат данъците, за да се компенсират компаниите от засегнатите от пандемията сектори като туристическия, съобщиха от правителствената пресслужба.

"Икономическите мерки са силни до момента, в който се пълни бюджетът, а той лети надолу. Вместо 500 милиона, очаквани до този момент, са 150 милиона лева от осигуровки", уточни  министър-председателят. Борисов добави, че се очаква в рамките на ден-два и търговските банки да имат решения по отношение на кредитите.

"Полагаме усилия, тази мъничка артерия, по която тече животоспасяващата кръв към отделните органи, ако приемам, че един организъм е държавата, да успеят след кризата да продължат да функционират", заяви още премиерът.

Той съобщи, че довечера по време на заседанието на Европейския съвет ще предложи на колегите си европейските камиони с товари за Турция и Близкия Изток да бъдат претоварвани в България на български тирове, за да минават безпрепятствено към южната ни съседка.

Министър-председателят отбеляза, че Турция счита само България за сигурна страна и не иска българските шофьори да стоят под 14-дневна карантина.

Граничните власти докладваха на премиера Бойко Борисов, че през последното денонощие на територията на страната са влезли 3000 ТИР-а, от които 1200 са били за пункта "Капитан Андреево".

След взетите мерки броят на обработените ТИР-ове в посока Турция се е увеличил близо 3 три пъти, вследствие на което само за изтеклото денонощие на ГКПП "Капитан Андреево" са обработени 1100.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


945
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
393
4
 
19
 
! Отговори
Pesho преди 4 години
Платените осигуровки били 150 мил., а очакваните били 500 мил. Т.е. на 70% от работещите не им са платени осигуровките???? Тоя хвърля някакви цифри наляво и надясно, слаб по аритметика.
392
2
 
15
 
! Отговори
гост преди 4 години
обявена е процедура от МС,с явно тайно наддаване за наемане на специалисти завършили висше образУвание за работа в белене по следните специалности ,-пожарникар ,специалиалист в здравеопазването и началник охрана по възможност да е от МО и специалист коремна хирургия,индивиди работили в тази област са с ПРЕДИМСТВО
391
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кризата дойде на време!Излиза на яве колко бедна държава е България ,пари има за два-три месеца!!!После...заеми ,на първо време както каза Боко 5млрд. еврака за още 5-6месеца,после пак заем и т.н.
390
4
 
35
 
! Отговори
123 преди 4 години
На много хора ще им свършат парите и тогава Боко да му мисли накъде ще заминава.
389
4
 
28
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 4 години
Такаааа, ето следствието от безумието наречено "Държавата извън бизнаса". Държавата продаде ЕРП-тата на външни ДЪРЖАВНИ фирми. Продаде и Нефтохим на външна частна фирма. Това са СТРАТЕГИЧЕСКИ отрасли от които Дължавата НЯ-*** ПРА-ВО да бяга и продава на други фирми. Отделно, Борисов (Дянков) хариза резервниьят фонд на НОИ на МВФ. И като капак на всичко, скоростно хвърли 2 (ДВА) милиарда долара за рисунки на морално остарели хвърчила.Либерален модел та дрънка !
388
4
 
6
 
! Отговори
ПО преди 4 години
Лудите които пиша коментари, те се телепортират... ;)
387
3
 
24
 
! Отговори
гост преди 4 години
правителството и парламента гласували това извънаредно положение НА СЪД.ако има все още прокуратура и съд в БГ ,в което се съмнявам .вичко е ЩУРОБАДЖАНАЩИНА.
386
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 381 Да в МВР и на пенсия и на заплата - твърд електорат на ГЕП точи се и НОИ и МВР , а млади младежи чакат за работа. Браво ГЕП, че и парите вече свършили.
385
5
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ех ,Боци и аз ти вервах,че Сме стабилни!Само преди 2 месеца се биеше в гърдите ,че бюджетът е на излишък с 3,5млрда лева, имали Сме и резерв с над 10млрда!!!А,миналата седмица се оказа ,че всъщност разполагаме със 7'3млрда!!!Кво стана с останалите 6млрда,къде потънаха ,ако въобще са съществували?И всичко това след 10годишно управление и лапане на еврофондове!!!
384
5
 
32
 
! Отговори
tikvun преди 4 години
тиквата е тапа американска ***!
383
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Случаен-КОЛКО УДОБНО КАКТО ВИНАГИ, КОГАТО ПРОБЛЕМА Е СВЪРЗАН С ХАРЧЕНЕТО НА ГОТОВИ ПАРИ, КОИТО НЕ ТРЯБВА ПО НИКАКЪВ НАЧИН ДА СЕ ПИПАТ, ЗАЩОТО НЕ СА НА ГЕРБ ИЛИ НА КОГОТО И ДА Е, ОСВЕН НА ТЕЗИ, КОИТО ГИ ОТДЕЛЯТ ОТ ЗАЛЪКА НА СЕМЕЙСТВАТА СИ!!!!!!!
382
3
 
47
 
! Отговори
Винету преди 4 години
Навсякъде по света отлагат плащането на осигуровки само в страната на главния пожарникар чакат пари от осигуровки и се чудят що няма такива. Затварят бизнеси а искат да бизнеса да плаща. Ми тя една крава за да я доиш нали трябва да я нахраниш. Ако кравата е издоена и гладна а ти искаш пак да я доиш и се чудиш що няма пак мляко значи или си пожарникар или гласуваш за такъв.
381
19
 
2
 
! Отговори
капитан преди 4 години
Груйо, Груйо.Ще влезеш ти в затвора, а за Бацето песни ще се пеят, като на войвода.
380
5
 
2
 
! Отговори
срам преди 4 години
353 ти си регистриран при нас, не пиши поевече ша та приберат
379
1
 
10
 
! Отговори
Ех преди 4 години
Едно време колко хубаво се казваше - ВИАС, а сега не мога да му запомня името, макар че 10 години работя в него.
378
5
 
14
 
! Отговори
Внимавайте преди 4 години
не допускайте роми предлагат разни стоки и те карат да и пипнеш стоките да ги разгледаш, ако им е платено да разпространяват вируса ще го направят те нямат избор.Не се съгласявайте не отваряте прозорците.Ако го отвориш хвърлят някой парфюм в кутия.После си го вземат.Защото сделка няма.
377
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гответе се българи за яко стригане
376
4
 
36
 
! Отговори
Груйо Попйорданов преди 4 години
Никви осигуровки и ДДС няма повече да ти внасяме.... Напускай и към затвора !
375
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
защо плати авансово самолетите наведнъж.та те още не са нарисувани.а ще ги произведат след 5 години. що за неадекватно предложение и решение.просто нямаше да са американски.сега нито пари.нито самолети.
374
2
 
37
 
! Отговори
Спад преди 4 години
на горивата до 1.63лв. Марешки ,а цените на хранителните отиват на горе ко става бе.Ай стига вече тормоз.

Спонсорирани публикации