Борисов: Бюджетът лети надолу, парите от осигуровки ги няма

Премиерът нареди до утре да работи буферен паркинг за камионите към Турция
Обновена: 26 мар 2020 14:06 | 26 мар 2020 12:52, Веселина Йорданова
945
Борисов: Бюджетът лети надолу, парите от осигуровки ги няма
Кадър: Facebook

Премиерът Бойко Борисов и министърът на вътрешните работи Младен Маринов инспектираха бившето военно летище "Узунджово", което става буферен паркинг за тежкотоварните автомобили на път за Турция.

Още по темата
"До утре паркингът трябва да работи, ако кризата стане по-тежка, трябва да има къде да останат шофьорите на ТИР-ове", заяви премиерът.

Паркингът ще бъде оборудван с осветление, ще бъдат осигурени химически тоалетни и временни будки за храна. Борисов допълни, че от вчера всички ресорни министри са провели разговори с турските си колеги, за да се реши бързо проблемът със струпването на тежкотоварните коли по границата. 

"Над 400 ТИР-а повече от предишния ден са минали заради това, че ние не можем да ги спираме на нашите външни граници. В Европейския съюз имаме общи зелени коридори и на практика тук става буфер. Това е най-големият контролно-пропускателен пункт между Европа и държави от третите страни, в случая Турция", уточни министър-председателят.

Борисов подчерта, че в този момент е необходимо фирмите не само да продължат да работят, но и да си плащат данъците, за да се компенсират компаниите от засегнатите от пандемията сектори като туристическия, съобщиха от правителствената пресслужба.

"Икономическите мерки са силни до момента, в който се пълни бюджетът, а той лети надолу. Вместо 500 милиона, очаквани до този момент, са 150 милиона лева от осигуровки", уточни  министър-председателят. Борисов добави, че се очаква в рамките на ден-два и търговските банки да имат решения по отношение на кредитите.

"Полагаме усилия, тази мъничка артерия, по която тече животоспасяващата кръв към отделните органи, ако приемам, че един организъм е държавата, да успеят след кризата да продължат да функционират", заяви още премиерът.

Той съобщи, че довечера по време на заседанието на Европейския съвет ще предложи на колегите си европейските камиони с товари за Турция и Близкия Изток да бъдат претоварвани в България на български тирове, за да минават безпрепятствено към южната ни съседка.

Министър-председателят отбеляза, че Турция счита само България за сигурна страна и не иска българските шофьори да стоят под 14-дневна карантина.

Граничните власти докладваха на премиера Бойко Борисов, че през последното денонощие на територията на страната са влезли 3000 ТИР-а, от които 1200 са били за пункта "Капитан Андреево".

След взетите мерки броят на обработените ТИР-ове в посока Турция се е увеличил близо 3 три пъти, вследствие на което само за изтеклото денонощие на ГКПП "Капитан Андреево" са обработени 1100.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


945
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
373
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да вземе пари от Черепа и Пеевски: на първия Горанов забравил да поиска 500 млн лева данъци, на втория му изгубихме дирите вече от държавни поръчки и директни дотации
372
4
 
29
 
! Отговори
срам преди 4 години
кво време настана бойкоо , на дърти години да БЯГАШ заа здравее,само не оди у барселона , има един остров ,никой не го знае ,аруба се казва.
371
3
 
13
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
До АнонименЕДНОТО от образованията ми е от ВИАС-"Строителен инженер,специалност ПГС-конструкции"Така се водеше тогава.А в тая дисциплина се изучава толкова висша математика,колкото мозъчето ти не може и да схване!И не само математика!..Изучават се и науки,за които дори и да чуеш че съществуват,нема да ти стане нищо ясно-истина ли са,или.."конспирации"..
370
2
 
28
 
! Отговори
Кръстю преди 4 години
О що така. Та нима 100 русенски легла са така скъпи. Или щаба за борбата с вируса е толкоз скъп. МАФИЯ ГЕРБЕРСКА.
369
29
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Камунетата си оплюха мониторите мъка :)Пуснете им още по-голяма снимка на ББ и хептен ше пощръклеят :)
368
17
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До МизерияАй хвърляй оставката бе-това го можеш най-добреи да дойде оная мисирка от Техноимпекс ли бе каскет? Или *** с големите уши?
367
3
 
44
 
! Отговори
Дъ тру преди 4 години
тоя лъже постоянно
366
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ПроСоТоК'ви уравнения очакваш ве просо! Ти к'во разбираш от уравнения, че и от висша математика! Ха!
365
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сичките на баламатума! Кой сви кинтите от старото за сигурофките?
364
1
 
24
 
! Отговори
ПО преди 4 години
ОТ ДАЛЕЧЕ СЕ ВИЖДА - ОСИГУРОВКИТИ
363
2
 
41
 
! Отговори
стар пожарникар преди 4 години
"Излишаци" "ръст"- пък накрая със средния пръст
362
4
 
62
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нали бяхме най-стабилната държава вЕС? Как така за два дена рухнахме? Има нещо пунта мара!
361
1
 
25
 
! Отговори
ПО преди 4 години
ОТ ДАЛЕЧЕ СЕ ВИЖДА - ДСИГУРОВКИТИ
360
3
 
25
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
вий са майтапите и са пробвате в правописа,но положението е трагично!..И то е такова,защото никой от вас не обърна внимание на апела ми,който правя от доста време..А той е:-НЕ АНТРОПОМОРФИЗИРАЙТЕ СЪЩЕСТВОТО от село Банкя!!!!Вие ,като имате предвид ВИЕ какво сте,гледате на него като на разумно същество,"Хомо Сапиенс"...Но това същество няма нищо общо с ВАШИЯ свят,то си живее в неговия,добре смазан от филиите с мас свят.Очаквате *** да решава уравненията от висшата математика...Е?!
359
2
 
44
 
! Отговори
Съветник преди 4 години
Купете още самолети...,няма самолети ...?!?
358
3
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
бойко само с неговите си пари може да изхрани държавата поне една година
357
2
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ей всичките в парламента са милионерчета вместо да ни пращат да цъкаме смс-и дари един лев да вземат и те да се бръкнат малко
356
3
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всички държави отпускат реални помощи само нашия-безлихвени кредити...?
355
4
 
75
 
! Отговори
eww преди 4 години
Значи мога 20 години да си плащам социалните и здравни осигуровки и веднъж,ще дойде криза и държавата за два месеца не може да ми помогне.Само го слушам Бойко Борисов да казва :"Хазната е празна.Пари нема.На минус са държавните резерви."За какво ми е тогава тази държава,която само знае да взима без да дава?
354
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В селската баня-голям кеф....