Кърджали и Хасково са новите градове с пациенти, случаите 264

Оздравелите са 8, двама военнослужещи са с положителни проби
Обновена: 26 мар 2020 17:23 | 26 мар 2020 17:03, Веселина Йорданова
204
Кърджали и Хасково са новите градове с пациенти, случаите 264
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Случаите на коронавирус у нас вече са 264.

Новите от днес са 21, съобщи на редовния брифинг шефът на Щаба ген. Венцислав Мутафчийски. Двата нови града, които се добавят, са Кърджали и Хасково с по един пациент. 14 души са в София, в Смолян двама, в Плевен един, във Велико Търново един и във Варна един.

Още по темата
От новите случаи двама души са в по-тежко състояние.

Изписани като оздравели досега са общо 8 души, утре предстои изписване на още една пациентка.

Двама военнослужещи са с положителни проби. Единият е старши лейтенант евакуиран от Косово, другият е в Румъния и е настанен в Инфекциозна болница там.

В Инфекциозна болница в София също вече има пациент с положителна проба - 33-годишен мъж.

В Пета градска болница до момента са установени 4 пациенти с положителни проби в 4 отделения, които са карантинирани. Това практически е прекратило работата на болницата, освен за пациенти на диализа.

До момента са тествани над 6 хил. души, информира Мутафчийски. За една седмица пътуващи от чужбина са били проверени два пъти от личния си лекар и три пъти от полиция. Значи системата работи, обобщи той.

По-добре да има опашки от коли на КПП-тата, отколкото кервани с военни камиони, изнасящи трупове, каза той в отговор на въпрос за струпвания на превозни средства заради проверките.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


204
Още по темата: заразакоронавирус
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Докторе кат та гледам с тая униформа си представям кубрат пулев как се движи навсякъде с неговата
69
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сега вече ми е ясно никакъв корона вирус няма щом не могат да го диагностицират със сигурност
68
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този май почна политическият си проект започна аз мисля за България и аз няма да допусна пилеенето на пари...
67
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Интересен е реалния брои заболели, щото капацитета на щабните плъхове е да тестват по 200-300 човека на 24 часа. И имайте предвид, че една проба излезе ли положителна - пускат я пак още 2 пъти. Т.е. за денонищи тестват 20 положителни(х3) и около 240 други.И това от дни. Все 5-10% положителни им излизат. Вероятно толкова са болните и в цялото население на Територията сега.
66
13
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Генерал Годжи известен у наше село като Мара общата,защото мечтаел да е жена и давал на всеки...
65
6
 
5
 
! Отговори
Санитар-член преди 4 години
Гледах го този генерал-доктор при Цветанка Ризова. Не искал бързи тестове и това е. Редно е тогава Румен Радев да възложи на фармацефтичните посредници кръжащи около Позитано да доставят бързи тестове с държавни пари. За да може коронавируса успешно да се залови и обезвреди!
64
9
 
9
 
! Отговори
НЕКОЙ преди 4 години
Нека заразените станат пет милиона. По този начин карантина няма да е нужна. Който оживее, оживее.
63
10
 
7
 
! Отговори
Браво преди 4 години
Матриало обаче все още не вдява че КПП тата го пазят от собственото му малоумие да щъка насам натам безцелно. Обаче добре че е Генерала. Сега остава да започнат и организирани доставки за социално слабите и те да не щъкат и таз държава има бъдеще.
62
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво на здравния министър който каза на онзи пуяк от щаба, че това продължение е за последно и няма да допусне да умират хората пред болниците заради един вирус.
61
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От тютюнопушене всяка година умират 8 милиона човека, но всеки може да отиде до близката лафка и да си купи цигари. Нито медиите цитират стряскащите статистики - паника само когато им е изгодно! Появи се вирус с 1% смъртност и изведнъж всички се загрижиха за здравето на хората, сега месеци наред ще трябва да седим вкъщи и стотици хиляди човека ще останат без работа. Това ще бъде запомнено като най - големия театър в човшката история!
60
6
 
18
 
! Отговори
избирател преди 4 години
Странна забрана ми наложихте!!!А аз не се сещам,да съм обидил когото и да било!!!Единственото ми прегрешение,е това,че не съм съгласен с управляващите и техните методи на действие!!!И все пак,като съвестен гражданин се съобразявам....Просто пиша в прав текст,това което мисля....Та нали сме демокрация УЖ?!Нали УЖ има свобода на словото?!Странно,как блокирахте домашния ми компютър.....и защо?!
59
0
 
1
 
! Отговори
Хасковски бек преди 4 години
Ужас
58
12
 
12
 
! Отговори
1 преди 4 години
Тоя плешивия да спре да се показва....
57
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
сравнявах нашите лекари с германските.всичко е в полза на нашите медици.да са живи и здрави.там са набедени.за лекари.разни иранци или *** германци дето въобще не им пука за пациента.и ако не си частен пациент чакай 3 месеца за изследване и преглед при специалист.
56
3
 
16
 
! Отговори
аз-ът преди 4 години
не знам дали хората от щаба четат тук, за службите съм сигурен...Пичове признавам ви, че засега удържате положението. Сравнение с други страни от нашия мащаб :Холандия и Белгия например. Получава ви се. Сега колко са реалните заразени е друг въпорс. Но ви се получава. Просто си мисля какво ще остане след това. Защото го писах и преди - Ганеца мисли и гласува с г*за си. В общи линиее е първосигнално и примитивно животно. Пляскачите утре като останат на улицата, първи ще ви скочат на бой....
55
7
 
9
 
! Отговори
гост преди 4 години
тоя с черната униформа да си търси след положението къде да бяга у БГ ..я му е в кърпа вързан ,ако има роднини ,там не зная
54
0
 
0
 
! Отговори
Pf преди 4 години
Всъщност написах го до 47 не до 49
53
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Днес, вградете нещо такова - ако коментара е над определен брой редове да се скрива и да има покажи/скрии и тогава на аyтиста със звездите ще му блокира единствената мозъчна клетка
52
6
 
17
 
! Отговори
Pf преди 4 години
До 49С парите които се загубиха до момента от неработещата икономика можеше да построим няколко свръхмодерни болници които да спасят живота на много повече хора с всякакви болести,отколкото щяха да умрът от този вирус,който довежда най-много до пневмония. Той е много заразен,но не е много смъртоносен. Прави разликата.
51
11
 
9
 
! Отговори
Неадекватно преди 4 години
Пуснахте хората да се приберат по родните местаи да работят от вкъщи и сега статистиката след 10 дни е факт .Ранесен навсякъде.ОСТАВКА!

Спонсорирани публикации