МЗ с DMS кампания "Солидарност" на номер 17777

Целта е да се съберат 5 млн. лв. за апаратура и защитни средства
25
МЗ с DMS кампания "Солидарност" на номер 17777
Снимка: МЗ

Министерството на здравеопазването стартира DMS кампания в подкрепа на българските медици, работещи в условията на COVID-19.

"Днес най-важното е усилията на всеки от нас да бъдат насочени към това заедно като общество да преминем през изпитанието COVID-19 и да излезем от него не просто по-силни, а и единни.

Сега от най-голяма подкрепа се нуждаят здравната ни система и всички онези хора, чиито професионални знания и опит са фокусирани върху това да гарантират на всички нас адекватна медицинска грижа по време на пандемия", посочват от ведомството.

"Това е трудна задача, изискваща съпричастност. Затова призоваваме българските граждани, които имат възможност, да бъдат солидарни и да се включат в кампанията, дарявайки 1 лв. чрез изпращането на SMS с текст DMS SOLIDARNOST на кратък номер 17777 за трите мобилни оператора в България (не се удържа ДДС)", уточняват от МЗ.

Всички набрани средства ще бъдат изразходвани при пълна прозрачност. С направените дарения ще бъдат закупени необходима на лекарите специализирана медицинска апаратура и техника, лични предпазни средства с най-висок защитен клас, както и всичко друго, от което спешно се нуждаят болниците в условията на разпространяващата се коронавирусна инфекция.

Целта, която заедно си поставяме, е да бъдат събрани 5 млн. лв.


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
1
 
9
 
! Отговори
Euronymous преди 3 месеца
Хипер наглост, то не бе крадене, то не бе усвояване, това вече взема връх над всичко... Ква ти солидарност кви 5 лева?! Време е да ги изметем тия мракобесни нещастници
22
3
 
7
 
! Отговори
Tangra преди 3 месеца
Толкова пари изтекоха от това министерство. Няма един наказан поне порицан публично.

Направихте така, че при докторите да се влиза с две пълни мишници, едни ги унижавахте толкова години, други не си знаят парите.

Не ви ли е срам !!!
21
1
 
11
 
! Отговори
Totenkopf преди 3 месеца
Едни хвърлят пачки през балконите, други пишат sms, конгениално!
20
2
 
15
 
! Отговори
Закривай ! преди 3 месеца
О страхотна идея дали доктор стенд от пазарджик с неговата заплата от 57 хиляди на месец ще дари пари или другите негови колеги източващи здравната каса !
19
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Моля ?????
Имаме 1.3 млдр. от ЕС! Къде са тези пари? Защо народа ще плаща?
18
2
 
14
 
! Отговори
Цирк преди 3 месеца
Каква солидарност,частния бизнес е съсипан и освобождава персонал а при чиновниците и администрацията няма уволнения и съкращения!?
17
2
 
20
 
! Отговори
Събуди се народе преди 3 месеца
Събуди се, Народе! Не пускайте СМС! Печелят първо картелните мобилни оператори и крадливите ПОЛИТИЦИ! Нека парите съберат 240-те плужека! То бива ли такава ЦИНИЧНОСТ по време на чума?! Колко пари се източиха от Здравната каса? Колко калинки вземат пари? Тези от НАП да върнат бонусите от 30млн лева, които получиха за"изпуснатите" лични данни на Гражданите! АНАТЕМА за всички политици и КАЛИНКИ, техни гласоподаватели и търтеи в държаватв!
16
2
 
11
 
! Отговори
Алтерниращ веганист преди 3 месеца
Абе тва ДМС е измама.
15
3
 
8
 
! Отговори
Патриот преди 3 месеца
Искайте от краварския военно-терористичен комплекс да ви върнат парите за ф-ките ,аз една стотинка не давам!За "членски внос" на разни бандитски формирования ,като ЕС и нато има ,а за самата България не ,ареееее !
14
2
 
6
 
! Отговори
Lilith преди 3 месеца
Разходите на МЗ за заплати за 2019г. са били 245 964,3 хил.лв. Ако не им увеличат
заплатите с 10%, както е заложено в бюджета, а само с 9,5%, ще се съберат повече пари май....
Как може доброволно да стават жалки с тая просия...
13
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Муцка в казарма ходи ли,работи ли на 3 места,гладували в червените зими-ами не
Личи си.
12
1
 
16
 
! Отговори
БОГА преди 3 месеца
Аз лично няма да даря защото мисля : 1) държавата трябва да се погрижи ; 2) Преди пандемията лекарите виждаха пациентите като "касички " и гледаха как да изкопчат повече пари от пациентите си и вечно мрънкаха - а никой не напускаше ( след като все им беше ниска заплатата или условията на труд ) ; 3) Самите болници са ЧАСТНИ дружества и нито държавни органи или частни хора не са ми събирали пари за да подпомогнат фирмата ми !! А когато самите болници бяха на МИНУС , самите алчни медицински работници продължаваха да източват най- различни клинични пътеки от НЗОК и същевременно да искат пари и от
11
2
 
13
 
! Отговори
Аха преди 3 месеца
Каакво стана с многомилиардния резерв? Ами с бюджетния излишък? Май Боце пак лъже?
10
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
МЗ да излязат и да кажат къде са 5,5 милиарда заложени в бюджета за здравеопазване.
9
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
нищо не давам!!! нали има и излишък?! да го ползват за здраве, а не да го харчат ударно!! пък това е работа на държавата!
8
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Да ползват бъдещите безполезни американски изтребители за 4 милиарда. Предполагам са толкова модерни че могат и да лекуват за секунди. Иначе дай да събираме 5 милиона. Нали ГЕРБ се хвалеха какви огромни резерви са натрупали.
7
2
 
18
 
! Отговори
Циник преди 3 месеца
Циничност яка братя!
6
3
 
17
 
! Отговори
не преди 3 месеца
Да бе, вие пращайте линейки за да лекуват махмурлук в маалите, лекувайте ги луксозно в болници, въпреки че са неосигурени и никъде по света такива не се лекуват болнично, наливайте пари - все повече, за да се източват с фалщшиви хоспитализации, телкове и др., продължавайте да не разследвате как директори на болници станаха милионери....а ние ще събираме пари за всичко! НИКОГА, ако можехме, щяхме да не плащаме повече и осигуровки - явно ползата е само за електората от гетата!
5
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Към всички мрънкачи, недоволни и грешно онеправдани от всичко и всички- Вие сте първите в естествения подбор на отпадналите от последния влак и не го забравяйте.
4
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Абе ние държава имаме ли въобще. За квото и да стане дума все ние трябва да даряваме. Онея в парламента не си знаят парите ипродължават да "усвояват". А ние дето оставаме без работа трябва да даряваме. Що? Ми щото нямаме държава