Синдикат на МВР: КПП-тата неудачни, искаме оставки!

Полицаите сами си набавят средства за защита
Обновена: 26 мар 2020 10:30 | 26 мар 2020 10:28, Павел Гълъбов
75

Заедно с медиците и фармацевтите на първа линия в борбата срещу COVID-19 са изправени и служителите на МВР, които следят дали мерките, взети от държавата, се спазват.
Още по темата

"Ние не правим изключение. Не бяхме подготвени като министерство. Към момента МВР направи поне това, което е възможно. Съставът на терен и в районните управления е покрит почти на 90% с маски, но като цяло липсват лични предпазни средства. Колегите си ги набавят сами и на своя отговорност участват в охранителните мероприятия", обясни Илия Кузманов от Синдикалната федерация на служителите на МВР в "България сутрин".

Според него ситуацията ще бъде добър опит и в момента е трудно да се каже кои мерки дават и не дават резултат. Той отбеляза, че може би КПП-тата не са най-удачната форма.

"Ще направим добър анализ и ще го предоставим на министерството. Когато епидемията свърши, ще бъдем категорични в исканията си, включително за освобождаване на някои ръководители", заяви Кузманов.

Пред Bulgaria ON AIR той обясни, че към момента извънредният труд, който полагат органите на реда, не е в такова количество, че да възникне проблем с плащането, но на по-късен етап би могло да се очаква такъв.

Кузманов бе категоричен, че има диалог между Синдикалната федерация на служителите на МВР, вътрешния министър Младен Маринов и главния секретар на МВР Ивайло Иванов, а това помагало да няма напрежение между структурите.


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
1
 
0
 
! Отговори
Някой преди 10 месеца
Илийчо, Кузманов, айде стига човек. Къде, дремахте до сега, къде бяхте. Само, чакахте някой, да свирне със свирката и да яхнете метлата. Да, пак ССМВР да ви измие очите, че да вземете, да се събудите. И, след после, какво ще стане, пак революции и протести. Много сте смешни. Мишоци.
66
2
 
6
 
! Отговори
Простосмъртен гражда преди 10 месеца
А къде отиде Гражданска защита, че нещо нищо не чуваме за нея....Едни умни глави нещо изумували...
65
0
 
6
 
! Отговори
Прокопи преди 10 месеца
Е тоя Илия Кузманов пък кога стана експерт и от кога ги разбира тия неща за които говори. Аз 27 години този не съм го виждал нито с униформа нито на улицата. Какви оставки ще иска и тоя.
64
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Тия КПП-та са пълен ***, единственото което постигат е много забавяне и много изгоряло гориво на място.
63
4
 
3
 
! Отговори
бай вълчо от хисаря преди 10 месеца
До Минку -стар ерген от пост 38 и колегата /неизвестен/ от пост 37.
Бая се че чесах по надолнищото и не мога да ви разбера.!
Как е възможно един полиция ,та дори да е дневалелен от КПП /от Н-ското поделение/ да се зарази с коронависус. Та т"ва е невъзможно. Ако не вярвате питайте в Симеоновската школа. Те там всинца са имунизирани за тъпотии, простотии и всякви короновируси.
Моля въпросите да се отнасят към благоверния министър на МВР .
62
1
 
15
 
! Отговори
БЕЗУМНИ СА преди 10 месеца
"КПП-тата неудачни" казва синдикатът на МВР.

Не, не са неудачни - БЕЗУМНИ СА!

Колкото и да е читав човека, то пагона си казва думата. За Генералите във властта говоря.. И за Калините...
61
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Не може да се очаква от военен да оспори някаква заповед, дори когато заповедта е калпава. Аз само се надявам тези, които измислиха тази мярка да си понесат последствията.
60
0
 
4
 
! Отговори
Я па я..! преди 10 месеца
До До кога ще спим? 59 Твоите родители в различни вагони ли са били ?
59
0
 
6
 
! Отговори
Гост преди 10 месеца
Всъщност наближава един прецедент да се случи, много скоро полицията и армията ще ни трябват толкова много, че изобщо няма да имаме време и възможност да се замислим кой какво иска от тях. До сега не е било така, но ще се случи.
58
0
 
2
 
! Отговори
До кога ще спим? преди 10 месеца
Моите родители вчера са пътували двамата само в цял влак от града за село.
57
1
 
11
 
! Отговори
Храна за размисъл преди 10 месеца
Ами след като започнаха да се усещат и те,че са и хора и никой не ги мисли и са слуги най-вече,лампичката вече светна и да видим какви ще ги надялкат от щаба.......В работно време всеки влиза в роля,ама хората са си хора и точно това е илюзията,че униформата и ролята не ги прави безсмъртни.
Ще става още по-интересно.
56
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Със стомаха си усещам, че скоро ще се обяви край на карантината. Анонса няма да дойде от щаба.
55
1
 
11
 
! Отговори
Вампира Киро преди 10 месеца
Махнете го тоя вечерен час, че ма уморихте от глад!
54
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До 54

Нека.
53
7
 
12
 
! Отговори
Robo Cops преди 10 месеца
От някъде 25г.за първи път се очаква да свършат нещо от тях и на 2 седмица свирят отбой.Ама да работиш истинска работа не е като да пърдиш в патрулката цяла смяна и да провериш лич.карти.на двама клошара.С други думи-нито лев за тия гниди
52
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
С маски или без маски на този студ по КПП- по 8-10 часа милиционерите ще втасат.
51
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
няма да повярваш но много от нас работят по 8 часа в студа без да сме глезени полицаи, накараха ги да свършат една работа и веднага сдадоха багажа и взеха да плачат по медиите, горките пращайте ги на санаторимум
50
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Да твърдиш, че искаш да подкрепиш работещите и едновременно да ги караш да висят с часове преди и след работа, това е лицемерие. Два часа на студа сред газовете от автомобили сутрин, два вечер... дай да видим колко човешки животи ще "спасят" по този начин...
49
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Аз предлагам бай Иван-пъдаринаот с. Горно уйино
да поеме отговорност за положението
и да подаде оставка !!!
Бай Иване бъди мАж и подай оставка!!!
48
3
 
35
 
! Отговори
Баровеца-СФ преди 10 месеца
Нямаше нужда от КППта! Просто чести проверки по пътищата ! С тези КППта от примерно 3пътни платна се преминава е 1 и става мазило докато се поеме за проверка целият поток от коли! Недомислица насаждаща ненужно напрежение сред народа!