Коронавирусът взе още една жертва - мъж почина в "Пирогов"

313 са общо заразените в страната
Обновена: 28 мар 2020 08:56 | 28 мар 2020 08:04, Елка Василева
365
Коронавирусът взе още една жертва - мъж почина в "Пирогов"
Снимка: архив, Димитър Кьосемарлиев / Dnes.bg

Коронавирусът взе още една жертва в България. Мъж, настанен в "Пирогов", болен от COVID-19, е починал в "Пирогов". Той е бил в тежко състояние.

Това беше съобщено на редовния брифинг на Националния оперативен щаб.

37 са новите случаи на болни от COVID-19 в страната. Така общият брой на заразените в страната стана 313.

Най-възрастният пациент е на 86 години, а най-младият е 3-годишен.

Броят на заразените в София е 200, за нощта 11 са новите случаи, информира Мутафчийски. Четирима са от УМБАЛ "Св.Анна", една лекарка от Пета градска болница, мъж от "Токуда", мъж от Медицинския институт на МВР и четирима са амбулаторни пациенти.

Във Варна има един нов случай, два - в Пловдив в УМБАЛ "Св.Георги" /мъж и жена/, в Бургас са четирима - семейство с две деца. Те са под домашна карантина.

В Кърджали новите случаи са два.

"Тревожно е състоянието на пациентите от по-високата възрастова група, включително и на 86-годишната жена, която се намира във ВМА. Тя е пред интубация и с изключително тежка клинична картина, която се развива много бързо. За четири дни от състояние без оплаквания до изключително сериозно състояние", обясни председателят на щаба проф. Венцислав Мутафчийски.

Още по темата

Според него антибиотиците не влияят на вирусна инфекция, а само на усложненията.

От началото на епидемията у нас починалият днес мъж е четвъртата жертва. Първите двама починали бяха семейство – на 66 г. и на 74 г. Третата жертва беше възрастна, над 80-годишна жена с инсулт.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


365
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От средата на миналия век се знае, че антибиотиците не влияят изобщо на вируси. Нещо повече. Неуместната им употреба е опасна за здравето и живота, защото ни прави неподатливи на лечение когато се нуждаем от тях, например при бактериални инфекции.
23
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Една трета от случаите на пневмония са вирусно-бактериални, така че антибиотиците не повлияват изобщо вирусната пневмония. Освен това за лечението й се прилагат инхибитори на невраминидазата - докоолко такива има у нас е друг въпрос.doi.org/10.1016/S0140-6736(10)61459-6
22
10
 
26
 
! Отговори
Fate преди 4 години
Как ли ще извъртят нещата когато това шоу приключи някой ден и се окаже че тази карантина този терор е бил абсолютно ненужен за обикновените хора
21
5
 
41
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 4 години
След като вълкът е влязъл в кошарата -има ли смисъл да се затваря кошарата? Ние се изолирахме (отговорните граждани) а в същото време огромни маси от неграмотни пристигнали на бегом от "работните" си места в чужбина сега си правят джумбарета- тираджии влизат отвсякъде -контрол няма -термокамери НА ДУНАВ МОСТ сложиха чак ВЧЕРА! Разни олигарси дават дарения колкото струва един от джиповете на придружаващият ги охранителен конвой от 4 джипа-Циркът е пълен а хазната празна! Божков се смее и БГ плаче
20
10
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Генерале не ни трябва статистика , а решения !
19
14
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За този вирус се знае още от 70-те! Нямат ваксини ли? Даже и на домашните любимци им бият такива...
18
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Плашат хората.слави им го каза.другиден.ако остана.без.работа.щее зарад короновируса но бъдете здрави от.охрана нее.забогатял никои и.на.тоя които.не ме.иска и не.знам.каква е причината.кои.интерес облужва дае здрав и децата му.да имат работа жив издрав бъди
17
3
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Как изведнъж изчезна грип Б преди да се разпространи още. . И на негово място се насади короната?
16
10
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това не е никакъв щаб за борба с короновируса!Това е щаб за броене на заразени и починали!Каква борба,какви пет лева до седмица само в София заразените ще са 1000,дано починали да няма!Важно е ,че има КППта с които да задръстват изходите на София.Всеки заразен може да мине от там ,събират декларации ,и те като щаба броят ,кой ,къде ходи!Голяма борба, голямо нещо!
15
5
 
31
 
! Отговори
Вики преди 4 години
450 милиона се разболяват от пневмония всяка година. 4 милиона от тях умират.
14
3
 
31
 
! Отговори
Киряков преди 4 години
Госпожо автор, не само според професора не влияят антибиотиците на вирусите, а според науката!
13
6
 
40
 
! Отговори
Ганьо преди 4 години
Кога ше се затвори София с 200 заразени? Затворихте Банско, а София?
12
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не е 1 процент 0.001 е. На един с оплаквания 100 го карат на крак. И ходят на работа. Както винаги е било. Особено на последък, с болничните.
11
5
 
36
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 4 години
Говорят за някакви кулминации "криви" по графиките - Но всъщност някой от "специалистите" знае ли въобще кога е кулминацията и кога ще стане парабола? В Италия си помислиха че вече имат спад -но уви! Много неясноти има около вируса и въобще не се знае колко хиляди трябва да умрат за да умре вируса с тях-Времето тиктака в две посоки -едната е -вирусът да убие по малко хора- втората е икономическият "вирус" да не вземе стократно повече жертви! Уравнението е трудно за решаване -Бъдещето е неясно!
10
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дори в Китай без осъдени политици и управляващи не стана !
9
8
 
44
 
! Отговори
Zlatena преди 4 години
Има една истина алчните бизнесмени в България въобще не ги интересува живота на хората а ги интересува само как да лапат пари и нищо друго не ги интересува
8
4
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 1Много Сте прав!Действително няма никаква дезинфекция на улици и обществени сгради,а за София това е задължително!Колко стана заразените в София?Някъде над 200!Китайците освен строги мерки по картина редовно дезинфекцираха улици ,пазари,обществени сгради !Италия продължава да гори, защото там няма мащабна дезинфекция на градовете!
7
4
 
9
 
! Отговори
Киро Брейка преди 4 години
до 3Ще дойдете на моята!Аз от 2 месеца ви го разправям това.
6
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Българина носи гена на вируса като част от генотипа си.
5
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Движим се добре 1 % смъртност...