Коронавирусът взе още една жертва - мъж почина в "Пирогов"

313 са общо заразените в страната
Обновена: 28 мар 2020 08:56 | 28 мар 2020 08:04, Елка Василева
365
Коронавирусът взе още една жертва - мъж почина в "Пирогов"
Снимка: архив, Димитър Кьосемарлиев / Dnes.bg

Коронавирусът взе още една жертва в България. Мъж, настанен в "Пирогов", болен от COVID-19, е починал в "Пирогов". Той е бил в тежко състояние.

Това беше съобщено на редовния брифинг на Националния оперативен щаб.

37 са новите случаи на болни от COVID-19 в страната. Така общият брой на заразените в страната стана 313.

Най-възрастният пациент е на 86 години, а най-младият е 3-годишен.

Броят на заразените в София е 200, за нощта 11 са новите случаи, информира Мутафчийски. Четирима са от УМБАЛ "Св.Анна", една лекарка от Пета градска болница, мъж от "Токуда", мъж от Медицинския институт на МВР и четирима са амбулаторни пациенти.

Във Варна има един нов случай, два - в Пловдив в УМБАЛ "Св.Георги" /мъж и жена/, в Бургас са четирима - семейство с две деца. Те са под домашна карантина.

В Кърджали новите случаи са два.

"Тревожно е състоянието на пациентите от по-високата възрастова група, включително и на 86-годишната жена, която се намира във ВМА. Тя е пред интубация и с изключително тежка клинична картина, която се развива много бързо. За четири дни от състояние без оплаквания до изключително сериозно състояние", обясни председателят на щаба проф. Венцислав Мутафчийски.

Още по темата

Според него антибиотиците не влияят на вирусна инфекция, а само на усложненията.

От началото на епидемията у нас починалият днес мъж е четвъртата жертва. Първите двама починали бяха семейство – на 66 г. и на 74 г. Третата жертва беше възрастна, над 80-годишна жена с инсулт.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


365
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
204
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В Италия един лекар призна че всичко що умре в една болница където има болни от коронавирус, ги пишат умрели от коронавирус
203
0
 
11
 
! Отговори
До 222 преди 4 години
и ЧЕХЪЛА Е НА стрина Бойка Симитлийска.
202
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гербери намалете глобата за излизане от вкъши!В западните държави е до 160 евро максимум,които са доста по-богати от България и с по-големи заплати,а в България е *** скъпо 5 000 лева,вие нормални ли сте,хората да не ги берат по пътя тези пари,искате да докарате още мизерия и дългове на населението в страната ли?
201
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мислих си че няма да минем без "черна" статистика, ама овцичките трябва да си седят в кошарата...
200
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Прав беше един по-долу.Генерала не е под пагон,а под чехъл.
199
2
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
До А сикана беПлаши...ник, на война ходил ли си, или с жената в леглото воюваш.. ! И в казарма не влязохте, *** ! Смели от фейса и зъблювци на картинки! всеки си носи кръста/съдбата/ , други се зъбят на идоли !
198
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вижте този генерал кога става шеф на ВМА,при кое управление и как стига до поста! Има зависимост ,а тя обслужва властта,НЕ НАРОДА!
197
7
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Две млади момчета,възпитаници на Харвард предложиха скрининг на цялото население,което ще струва 375 милиона лв.но ще даде представа за моментното състояние в страната.Титулуваните господа високомерно отхвърлят тази възможност,щото не била съвсем ефективна.В същото време държавата ще налее 4,5 милиарда лв.в банката за развитие,които само вожда и В.Горанов ще знаят къде ще отидат.Без контрол от парламента и от когото и да било.Това е новото КТБ.
196
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Има нещо смущаващо в данните, които генералът дава: 313 ЗАРАЗЕНИ, а от тях колко са хоспитализирани, сиреч в болница - oколо 100 човека. От останалите някои от тях от нямат оплаквания, някои само кихат или кашлят. По-важно е, колко са хоспитализирани! Заразени не означава непременно БОЛНИ, а приносители и при това под карантина!
195
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Някой журналист ще се сети ли да попита колко са върналите се в България,от кои страни и защо не са им взели проби на всички,а само са ги посъветвали да си стоят в къщи,което много от тях НЕ правят.И колко от новозаразените са от тях.
194
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 202Италия нали така направиха- оставиха младите да си живеят както си искат. харесва ли ти това, което става в Италия?
193
2
 
19
 
! Отговори
мишо бирочето преди 4 години
загрижил се тоя папуня за 86 годишните жени. мали мали. като оставяхте матриала да ги обира, изнасилва и убива не ви беше толкова еня бе. даже пускахте матриалеца след перване по пръстетата да продължават. когато стотици дечица умират от лечими болести всяка година, включително и в този момент, пари нема, комисионни от туркия, израел, вампирски програми в българия ама пари за дечицата няма. ДОЛУ ХУНТАТА. БЕСИЛКА Я ВСИЧКИ ПРОТЕЖЕТА НА ПОРКО И всцихки други от последните 30 години.
192
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кога ще започнат да пръскат градовете? И за дезинфектанти ли няма пари?
191
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Генерал,ама под чехъл !На всяка втора дума гледа шефа си в очите и се усмихва като дете,да не е объркал нещо!Мъже трябват в тези времена и ситуации,а не лакей
190
5
 
20
 
! Отговори
Реалист преди 4 години
Не знам дали осъзнавате, но досега в България няма нито една реална мярка против разпространението на коронавируса в България.
189
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А протокола за лечение на СЗО
188
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Имаме лошият шанс точно по времето на тази епидемия да ни управлява най-некадърното правителство. След като премине епидемията в България колко ли ще са живите? Колко от тpoлoвeте на ГЕРБ повече никога няма да пишат по форумите?
187
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Младите - болни, също могат доброволно да се изолират и да си поемат отговорността за действията.
186
2
 
21
 
! Отговори
23 преди 4 години
Защо не давате информация за починалия мъж ,на колко години е или и той е починал от инфаркт
185
3
 
17
 
! Отговори
Факт преди 4 години
До Понеже 313 е кръгло числоНяма какво да чакаме, за да видим, че мерки няма. Ако имаше мерки заразените нямаше днес сутринта да са 313. Няма затваряне на границите, както направиха по цял свят. Няма принудителна карантина за всички влизащи в България. Това са най-важните мерки, а тях ги няма. Да се преброят болничните легла не е мярка.

Спонсорирани публикации