Здравен работник: Не искам шоу, а нормално отношение в държава

Дани Маркова се оплаква от чакането на КПП-тата във Facebook
Обновена: 29 мар 2020 15:56 | 29 мар 2020 14:40,
127
Здравен работник: Не искам шоу, а нормално отношение в държава
Снимка: БГНЕС

Работата на медиците се усложни стократно след идването на коронавируса у нас. Въведените КПП-та в областните градове запушиха движението и доведоха до големи задръствания. Един здравен работник от столичната болница „Света Анна“ реши да се „изповяда“ във Facebook. Прилагаме казаното от нея, което ни кара да се замислим в какъв свят ще живеем след края на пандемията.

Още по темата

„Седя в колата и слушам, " Моя страна, моя България"... Журналисти призовават хората да подкрепят медиците.
Работният ми ден е приключил в 19ч., а аз седя в колата вече 2ч. и половина на КПП изхода на София... Едва пъплим...първа, газ, спирачка...
Дванадесет часа в реанимация. Работа с тежко болни... маски, шапки, очила, шлемове... не ти достига въздух от толкова предпазни средства. А сега 3ч. дишам изгорелите газове на колите до мен.
3ч. след края на работно ми време( в 22ч.) вече съм си вкъщи. Правят "коридор" да влезе "бацила" и се пъхвам в банята...за дезинфекция. Почти врялата вода отмива "бацилите", а аз не мога да определя емоционалното си състояние... гняв, умора, безсилие. Пускам и няколко сълзи, не знам защо.
Утре ставам пак в 5ч. Минавам през първото КПП. И там чакане... Дванадесет часа в болницата и обратно към ужаса на КПП-то... Газ, спирачка... Още 3ч..
Не искам да ме подкрепят с " Моя страна, моя България", не искам светлинно шоу... Искам нормално отношение, в нормална държава!
5 и 30...Ще тръгвам за работа...“, завършва Дани Маркова, която всеки ден пътува от Ихтиман към София.

Припомняме, че за този вид проблеми беше дадено позволение на медиците и хората с професии от стратегическо значение за страната, да използват бързите коридори на камионите. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


127
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Лекарите не могат да се справят с никоя болест, и никога не са могли, досега не са преборили нието една болест. Българският език е много точен - лекар, лекуване, лек - да ти направи по-леко, да не ти тежи болестта, да те облекчи, но да те изцели не може. Трябва да се признае, че могат да спасяват човешки живот в критична ситуация, особено хирурзите, но да се справят с болести никога не са могли, но могат да помогнат на организма сам да се излекува.
63
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
предлагам:всички отворковци, които желаят, да подпишат декларация, че се отказват от реанимация, при доказана корона, та да не заемат и малкото апарати + национален регистър на всички отказали се (всички мотористи също, щото ги слушам бая изпълзяха, без декларация да не ги пускат, че и те после заемат легла и апарати).за хората, желаещи изолация - държавна помощ във вид на доставка на хранителни продукти, отлагане на плащане на битови сметки, гарантиране запазване на работата
62
4
 
3
 
! Отговори
аз-ът преди 4 години
аз чакам момента, в който ще докараме толкова заболели колкото Швеция, където няма карантина. Щото ще дойде този момент, неминуемо е. И тогава ще набивам с КЕФ безработните канчета, щото за мен хляб винаги ще има. Познавам ви манталитета, мисленето и гена, знам ви така както майките ви не ви познават. *** виждат проблема, само КОГАТО ПРОБЛЕМА ИМ ВЛЕЗЕ В КЪЩАТА. Цялата дръжава да пламне, ако няма огън при него *** вика - добре е. Е да де, ама сега огъня ще влезе и у вас ...
61
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Белгия - заразени 94 души на 100 хилИран - заразени 46 души на 100 хилВ Иран животът си продулжава нормално, хората ходят на работа, магазини и фирми работят, дават се препоръки за спазване на дистанция, отделят се повече средства и се полагат особени грижи за старите хора и рисковите групи
60
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Възрастните хора в Белгия няма да бъдат приемани в болница, ако страдат и от COVID-19. Уточнява се, че този подход се отнася до възрастни хора, за които и без новото заболяване се очаква да починат до края на годината. В Белгия най-строго се спазват мерките и полиция патрулира навсякъде.
59
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тъппите *** трябва да спрат досадната песен.
58
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Интересно е какво прави МВР с хилядите хвърчашти лисчета/декларации дето събират по тези противоконституционни и нелегални измислени КППта ? Как ги сортират, и подреждат, скенират ли се, преписват ли се, *** ли си бришат, печките ли си палят?? Или просто са измислили тази глупост за да възпират работещите хора да ходят на работа? Примерно 50 000 декларации, какво правите с тях? Дайте на правителството да ви оправи, и то ще ви ***.
57
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Хирург във ВрацаТи на алкохола валериан ли му викаш. То затова тази държава е на този хaл щом началник щаб е някакъв касапин-хирург, който идея си няма от вирусoлогия.
56
3
 
4
 
! Отговори
аз-ът преди 4 години
Обикновено общите беди сплотяват хората - тази болест окончателно ще извади животното у човека!---абе ние сме българи бе, я влез в час накрая !
55
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Някой ни наказа с най-страшното масово бедствие! Обикновено общите беди сплотяват хората - тази болест окончателно ще извади животното у човека!
54
9
 
7
 
! Отговори
аз-ът преди 4 години
Престанете да се оплаквате,да многознайничите и да подценявате болестта!----ти докторе ми кажи С КАКВО ЗНАЕШ ПОВЕЧЕ ОТ ТАЗИ БОЛЕСТ ОТ МЕНЕ ! Какво ? Щото освен да ни повтаряте, че е лошо и опасно и че се умира от него (ми това и аз мога да го кажа ) - друго МАЙ НИЩО НЕ ЗНАЕТЕ ! А квото точно ти ще ми "многознайничиш" повече от мене ? Кво знаеш повече от мене ? Ама на тебе ти тезе заплата нали ?
53
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Имате все още шанс да не сринете и колабирате здравната система.Това е важното!"Мда. Седя си вкъщи, та да не се срине здравната система. Оставам без доходи, спирам да ди плащам здравните вноски и... Здравната система се срива. Хахаха. Гениално!А виж, ако ходех на работа - да ми вдигнат 2-3 пъти здравните вноски - неприятно, но поносимо. И здравна система щеше да има, и аз нямаше да съм безработен.
52
11
 
6
 
! Отговори
аз-ът преди 4 години
Медицината - нищо и половина. Напълно безпомощни! Колко време нищо не могат да измислят. Огромно разочарование. Пазим се като в Средните векове от чумавите с изолация. ---абсолютно. Държавите без карантина имат по-малко жертви от тези с карантина. Е ко правим...? КВО ПРАВИМ ?
51
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Грипът се предава главно чрез пръски и директно уста в уста,докато този вирус е леплив и устойчив като радиоактивно бойно вещество!"Първо: радиацията бойна и цивилна е една и съща.Второ: лепливо? Радиацията не се лепи, тя прониква.Трето: устойчива радиация? Точно тя е съвсем неустойчива...Четвърто: ако наистина си лекар - направи ни една услуга и не лекувай никой. А, да - спри да ръсиш неверни и откровено прocтовати твърдения.
50
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Медицината - нищо и половина. Напълно безпомощни! Колко време нищо не могат да измислят. Огромно разочарование. Пазим се като в Средните векове от чумавите с изолация. И тези хора имат наглостта да искат да им се плаща повече от другите в този тежък момент.
49
9
 
7
 
! Отговори
аз-ът преди 4 години
аз съм търпелив човек - ще гледам с КЕФ как пляскачите терсаджии и минусчиите в този форум, първи ще *** от ярост и болка, когато останат на улицата. Все още е нищо -повечето фирми пуснаха хората в платен отпуск (ей тва ви е моренцето, честито), някои в неплатен отпуск, тук-таме уволнения. Когато започнат - масовите уволнения следващия месец, тогава ще ви гледам. Щото за Ганеца съществува само това, което го боде отзад. Е ..ще ви заподе, така че даже и ще ви излезе...
48
4
 
5
 
! Отговори
ДО 51 преди 4 години
До ЛЕКАР в ИспанияДобре написано, но дай процент между заразени и такива които са умрели в процент, разбира се говоря за световен мащаб.За мен това си е нещо междинно между грип и бронхопневмония, все пак засяга белите дробове.Това че е нов вирус тип грип, не го прави по опасен от другите познати на нас.
47
9
 
6
 
! Отговори
аз-ът преди 4 години
Имате все още шанс да не сринете и колабирате здравната система.Това е важното!---НЕ НЕ Е НАЙ-ВАЖНОТО. Най-важното е за тебе, т*пак, щото там си вадиш хляба ! ЗА КВО МИ Е ШИБ*НАТА ТИ ЗДРАВНА СИСТЕМА СЛЕД 6 месеца, когато ще живеем под мостовете и по улиците , а? За да запазим здравната система и да ЗАБАВИМ жертвите, щото реално само това правите - ЗАБАВЯТЕ - ще унищожим всичко останало !
46
9
 
23
 
! Отговори
ЛЕКАР в Испания преди 4 години
Може би за последен път ще напиша и уточня,че това не е никакъв грип и няма нищо общо с грипът! Грипът се предава главно чрез пръски и директно уста в уста,докато този вирус е леплив и устойчив като радиоактивно бойно вещество!Престанете да се оплаквате,да многознайничите и да подценявате болестта!Борисов е най голямата скрънза и ако не беше толкова опасна болестта щеше да ви е изкарал да работите още в понеделник! Имате все още шанс да не сринете и колабирате здравната система.Това е важното!
45
9
 
11
 
! Отговори
аз-ът преди 4 години
аз имам чуството, че на свтовните лидери и най -вече българските им е по-важно да запазят СКЪПОЦЕННАТА ЗДРАВНА СИСТЕМА отколкото хората. Щото ни се повтаря постоянно - по-зле ще става. Добре разбрахме, че ще става по зле. Всъщност ние какво правим? За да не умрат N на брой хора за кратък период, ние ще унищожим ВСИЧКО, за да умрат 90% от тези N за дълъг период от време ? Аз друга полза не виждам от всичко това?