Разбраха се със Синода! Службите за Великден - на открито

Полицията ще следи за спазване на дистанция
Обновена: 30 мар 2020 13:33 | 30 мар 2020 13:23, Веселина Йорданова
170

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Християнските служби за Великден ще бъдат провеждани на открито като мярка срещу разпространението на коронавируса.

Те ще бъдат излъчвани по телевизията, както и онлайн.

Още по темата
Това стана ясно след срещата на вицепремиера Томислав Дончев и шефа на Националния оперативен щаб ген.-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски със Светия синод.

Полицията ще следи за спазване на необходимата дистанция по време на службите извън храмовете, а свещениците ще се грижат вътре в тях да няма струпване на хора.

Всеки християнин ще може да влиза в храмовете, но при строго определени мерки, предаде Bulgaria ON AIR.

"Това е добър компромис и с огромна благодарност приемаме разбирането на Българската православна църква", каза Мутафчийски.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


170
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
125
2
 
9
 
! Отговори
До 132 кака пена преди 4 години
Пенче,не забравяй,че си остава е рискът да заразиш околните. Не само твоя живот. Поемаш отговорност и ако заразиш друг човек. Затова аз си оставам вкъщи.
124
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонименнека литургията бъде по телевизията и онлайн и хората да си я гледат от в къщи, а после да излязат на терасите и там да покажат че са вярващи
123
6
 
16
 
! Отговори
Анкета преди 4 години
Ще си останете ли вкъщи на Великден или ще отидете да слушате попът пред църквата? Аз си оставам вкъщи и цъкам +, който ще ходи по църкви да цъкне - .
122
13
 
4
 
! Отговори
Кака Пена преди 4 години
До Анонимен Първо: преди 30 год може и да не са били родениВторо: Всеки има право на избор: Да ОТИДЕ на църква и да приеме рисковете на евентуално заразяване или: Да НЕ ОТИДЕ А кой колко е религиозен и дали това не е показност е ЧИСТО ЛИЧНА работа на всеки човек
121
7
 
19
 
! Отговори
Веселина Конова преди 4 години
Значи НЕ може в парка, където тичам сама, НО може при специални мерки да влезнем цялото стадо в църквата и пред нея. Били се разбрали. Смешници! А с нас кой се разбра?
120
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много тъпо им клекнаха. Абсурдно просто. Тъкмо до Великден ще намалеят заразените и 1 седмица след това ще има отново нарастващи числа.
119
9
 
12
 
! Отговори
ноби преди 4 години
и що така правите на метеното ? сега всички бабички ще се юрнат по църквите и да ми кашлят после. то вярно, че да си вярващ, трябва да си прocт, ама чак толкова
118
5
 
6
 
! Отговори
А дали? преди 4 години
Според мене чакат дарения. Затова настояват за литургия с риск да уморят вярващите.
117
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нормалните църкви - лекуват, приютяват, даряват ...Тези, които са възседнали БПЦ какво правят в момента?
116
3
 
7
 
! Отговори
Споделено преди 4 години
Ех попчета,ако не се направете на важни,за да казвате как грешния народ си е виновен за гнева божи за Великден,няма да се успокоите до Коледа. В най-голямата икономическа криза не можахте да сплотите народа. Имаше мутри биеха наред,ама църквата нищо. Едва ли не беше нормално.
115
4
 
18
 
! Отговори
Независим преди 4 години
Това е кощунство, не си играйте с живота на хората.
114
4
 
15
 
! Отговори
Питам синода преди 4 години
Наистина ли вярвате,че вирусът ще го убият молитвите ви?
113
5
 
16
 
! Отговори
5000 лева преди 4 години
??За синода няма ли карантина???Били са разбрали???С мен никой не се е разбирал.На мен ми наредиха и ме накараха и ме глобиха и ми забраниха и ме ******.И това 20 дена след карантината,ама на пейките и в гората абсурд.Да ви таковам и мерките!!!
112
2
 
10
 
! Отговори
Апел преди 4 години
#ОтговорниВкъщиНаВеликден
111
4
 
12
 
! Отговори
Само питам преди 4 години
От кога стана модерно българинът да се прави на религиозен? Защото аз помня,че по времето на комунизма,беше забранено да се влиза в църква.
110
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Някой беше казал, че им трябва само правилната криза. Много хора ще боледуват, много хора ще обеднеят изведнъж ще лъсне някой бacтyн от нейде и ще предложи решение на всичко туй дето сами го забъркаха - тоя ще го царосат за Антихриста. Хоpа бдете.
109
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До много набоженОТГОВОР: Може, но по различни маршрути
108
4
 
14
 
! Отговори
Помак преди 4 години
Не се шегувайте, Бог е навсякъде, за тези които го търсят, ....всяко ходене на църкви, джамии, синагоги и каквито и да са други храмове, ще е грубо нарушение на карантината, ще обезмисли досегашните усилия и ще доведе до умножаване на заболелите!!!
107
4
 
7
 
! Отговори
До 106 преди 4 години
Споделям мнението. Моят коментар беше подобен,но на някои хора не се хареса. Написах,че много хора са фарисеи(фалшиво набожни),направили са мръсно на някого и мислят,че като идат на църква по Великден,Бог ще им прости. Те трябва да поискат прошка от тия, на които са причинили зло,за да им бъде простено. На Бог може да се молиш навсякъде,дори и в мислите си. При положение,че има пандемия богослужението може да се излъчи само по БНТ,за да не се струпват много хора. Как ще се спазва дистанция?
106
4
 
11
 
! Отговори
много набожен преди 4 години
ВЪПРОС: Мога ли да ходя всеки ден 2 пъти до храма, за репетиция ?