Разбраха се със Синода! Службите за Великден - на открито

Полицията ще следи за спазване на дистанция
Обновена: 30 мар 2020 13:33 | 30 мар 2020 13:23, Веселина Йорданова
170

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Християнските служби за Великден ще бъдат провеждани на открито като мярка срещу разпространението на коронавируса.

Те ще бъдат излъчвани по телевизията, както и онлайн.

Още по темата
Това стана ясно след срещата на вицепремиера Томислав Дончев и шефа на Националния оперативен щаб ген.-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски със Светия синод.

Полицията ще следи за спазване на необходимата дистанция по време на службите извън храмовете, а свещениците ще се грижат вътре в тях да няма струпване на хора.

Всеки християнин ще може да влиза в храмовете, но при строго определени мерки, предаде Bulgaria ON AIR.

"Това е добър компромис и с огромна благодарност приемаме разбирането на Българската православна църква", каза Мутафчийски.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


170
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
105
5
 
11
 
! Отговори
Гневен преди 4 години
Дори и Руската църква призова да не се събират вярващите.Нашите попове на Сатаната ли служат?
104
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Съберете хората на едно място и на първи май втори пил на заболелите. Така карантината ще продължи до другата пролет. А хората в парковете ви пречат. Когато простите управляват
103
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Религиите са пречка за НСР, муласите затвориха Мека искат да закрият и християнските религии. Един свят, един вирус, едно правителство, една мечта. Скоро ще обяват идваннето на Антихриста, както сте заключенипо домовете си.Кажете коя остра инфекциозна болест няма 1-2% смъртност цялата тая паника е изкуствено създадена за икономическите загуби няма да споменаваме изобщо.
102
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кордон пред храмовете и всички се глобяват по 5000 лв.Подстрекателите в затвора.
101
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Значи седим си по къщите като мишки, бизнеси фалират, скоро няма да има икономика и хората няма да имат какво да ядат, но забрани за провеждане на литургии няма да има?!?! Защото ограничени хора, рязко станали християни след 89та трябва да отидат до храма? Що за абсурд?!? Нали Господ е навсякъде? Не мога да повярвам колко простотия има тук все още. Истински християни, няма що.
100
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нека приложим естествен подбор - всички, ходили на литургия, да бъдат изолирани и оставени на божията милост. те не би трябвало да имат проблем с това. Загиналите ще бъдат удостоени с награди Дарвин.
99
5
 
11
 
! Отговори
реалист преди 4 години
Не си мислете че Господ се е скрил по храмовете и никъде другаде нема а ви чуе
98
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До хората с по 2-3 мозъчни клетки: Ако наистина вярвате в господ, ще знаете, че той е навсякъде. Не е нужно да се бутате в храма по време на пандемия. Ама с 2-3 мозъчни клетки нямам как - трябва да се ходи.
97
0
 
2
 
! Отговори
Г.Т. преди 4 години
До До 88 от 77Като се трият коментари се получават тези издънки!
96
5
 
2
 
! Отговори
русофил преди 4 години
Бпц я е страх единственно от бсп
95
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо да е безсмислен синода бе нали той заповяда да се пеят молитви против геиовете и истамбулската конвенция и ето как сега е по убав живота
94
3
 
7
 
! Отговори
CC преди 4 години
До ПижоМутафчийски няма власт над Синода! Нищо не може да направи в случая!
93
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе от къде се взеха толко християни, та и зор да ходят на църква по време на пандемия.Къде бщхте преди 30 години? или тогава ви беше страх от БКП повече, отколкото от Бог??? дребни душички.
92
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Отменянето на олимпийските игри е най-лошото нещо и удар срещу нас и Северна Македония това са всъщност Тракийски игри гърците са ги свили от траките по време на Елинската епоха.
91
9
 
10
 
! Отговори
112 преди 4 години
Значи месец и половина строги мерки, ограничения, фалирали бизнеси, безработни, натрупвани сметки, вноски, болни и починали от вируса ще бъдат ТОТАЛНО БЕЗСМИСЛЕНИ И ЧИСТА ЗАГУБА НА ВРЕМЕ, ако на Великден близо 3 милиона човека се струпат масово пред църквите! Това е тотално безумие и алогично, Синодът трябва да се разпусне час по-скоро! Религията, без значение коя, е ВРЕДНА ЗА ЧОВЕЧЕСТВОТО! Бог няма да ви спаси, НАУКАТА ще ви спаси, ***!
90
0
 
0
 
! Отговори
123 преди 4 години
До реалистОптимист
89
2
 
3
 
! Отговори
реалист преди 4 години
По велик ден ще е пика и нещата много ще са променени
88
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По комунизма не се напъвахте да ходите на църкви. Сега всички рязко станахте набожни. Толкова, че и през трупове ще минете, за да отидете на църква на Великден. На това му се вика егоизъм. Не си спомням това да е християнска ценност. И да, цъкайте минуси, защото не можете да ми отговорите аргументирано защо искате да рискувате животите на хиляди хора. ЗАЩО?1?
87
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Поповете с карантина или без карантина. Ще пръскат ли църквите
86
0
 
3
 
! Отговори
До 88 от 77 преди 4 години
Коментар 77 не е твой. Аз писах дали ще пишат данните от личните карти на хората,които са се събрали на Великден. В случай ,че някой нарушил карантината,реши да дойде. Не знам кой е твоя коментар и за какво се отнася.