Асен Агов: Единственият изход от кризата е солидарност

Очаквано е Китай да бъде донор на материали и идеи, смята журналистът
57

Не може в такава извънредна ситуация и пред такова предизвикателство да няма разнообразни мнения и да няма различия. Те ще бъдат преодолени. Днес е първият сигнал за това, с изявлението на председателката на ЕК, че се приема формула, близка до българската, за подпомагане на пострадалите страни. Това е солидарност. Това заяви журналистът и политик Асен Агов в ефира на "Денят ON AIR" относно ситуацията с пандемията от COVID-19.

"Европейският съюз беше толкова неподготвен за това предизвикателство, колкото всяка една страна в него. Сега вече на Италия ще бъде помогнато. Минали са само 2 седмици откакто са започнали мерките на Европейския съюз. Не смятам, че всичко е наред в ЕС, но смятам, че единственият път за изход от кризата е солидарният път", отбеляза журналистът.

Според Агов Великобритания трябва да се справя сама с пандемията, поради нелепото си напускане на ЕС.

"Русия не е помогнала до този момент, защото 80% от онова, което достави е негодно, не става за европейските стандарти. Куба работи в американска болница установена в Италия. 60-те кубински лекари работят в американска болница. Това е американска помощ, а не точно кубинска. Китай, който е с най-много опит, е очаквано да бъде донор на идеи, на материали, заради онова, което изпита в своята провинция Хубей", обясни той.

Наблюдаваме особена солидарност между хората, която не може да не се отрази на политическите решения, категоричен е Агов пред Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 24Руската помощ за САЩ е толкова важна ,колкото помоща на Танзания да прати сняг от връх Килиманджаро на Русия.Мен ме интересува как се справят кубинските лекари,защото в Куба поради липса на лекарства ,медиците прибягват до народната медицина!Лекуват с треви,баеене,палене свещи и заклинания!
17
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мрънкайте мрънкайте тролчета мизерни на САЩ им се клатят краката здраво вижте им дълга, вижте каква рецесия предстои Ясно, че бавно схващате ама ще прогледнете.
16
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 10Китай пуснаха вируса в Ухан и контролираха хората за да не плъзне вируса из цял Китай!Правеха дезинфекция по улици и сгради всеки ден!По всичко личеше ,че са очаквали подобно нещо и затова се справиха за 2месеца!Никой в Европа не е очаквал ,че вируса ,ще прелети хиляди км. и за отрицателно време ще зарази много хора!Гаранция ,това е китайска постановка ,както и пандемията в САЩ!
15
2
 
14
 
! Отговори
Активист на БСП преди 4 години
Агов! Ей егюптин! Русия помага не само на Италия ,но и на САЩ!
14
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 20Агов беше говорител по БНТ,,По света и у нас" още от комунистическо време.Това не може да се скрие,като казваш за Клара Маринова ,че е комуноид,което между другото си е така,това важи и за Агов!
13
9
 
8
 
! Отговори
Смях преди 4 години
Какви опитни кадри бе, Щирлиц? Говорителите на бай Тошо? Клара Маринова? Или разни ченгета, доносчици и отчаяни ***. Мерси за тия специалисти. При Агов цяла България гледаше БНТ, а сега кой гледа на Кошлука скучнотиите?
12
1
 
16
 
! Отговори
Щирлиц преди 4 години
До хххПо негово време започна разгонването на опитните кадри от БНТ.
11
6
 
5
 
! Отговори
Хохи преди 4 години
Анонимникът 10, пък щял да налага цивилизационните си ценности със сопа. Много сладък... Близък до ***...
10
17
 
5
 
! Отговори
Стамат преди 4 години
Агов! Тука има хора, които са пълни *** и неудачници. Нищо не увират. Движи ги само една гола омраза. Към всичко свестно и цивилизовано. От къде се навъди това племе, бе?
9
3
 
16
 
! Отговори
1 преди 4 години
агов,ти отдавна си в солидарност ,със съпартийците си ,от герб-комунисти.
8
6
 
19
 
! Отговори
ххх преди 4 години
Асен Агов, заедно с Иво Инджев са достойни продължители на делото на Петко Бочаров (то май всъщност им е общо) да плюят по Русия във всяка минута на медийно внимание към личностите им. Дано поне го правят за пари, та да осмисля нещо активността им. Тяхното граничи с психичессо разстройство. Те и комунистите плюят по империалиститею плюят па спрат. А тези нямат спиране. Тумба-лумба...
7
6
 
13
 
! Отговори
Ама, че глупост преди 4 години
Китай бил най-великото нещо на света? Може би, щото тия мърлячи пуснаха най-великия вирус на света? Ама,че гнус...
6
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Как Китай се справиха, а другите ще имат криза *** ли сте или неграмотни.Китай е най-великото нещо на света, а евроатлантиците са едни михлюзи. Солидaрност няма да има, ние не сме Европа нашите култyрно исторически особенсти нямат нищо общо с Европа, ще ядете сопите.
5
1
 
10
 
! Отговори
C/2019 Y4 (ATLAS) преди 4 години
Криза няма, паникьорите дето заповядват да се крием ще предизвикат кризата Другия месец, като дойде и голямата комета ще ви питам къде ще се криете.
4
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Солидарност с но клуб ците които съсипаха България?Не, мерси!
3
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много крадци и мошеници за говориха напоследък за солидарност
2
2
 
17
 
! Отговори
и къде е преди 4 години
солидарността? Народа се реди по опашки безработен без идея кога ще има отново възможност за работа - управляващите си вдигат заплатите. Народа седи под карантина без тест, когато е имал контакт със заразен - управляващите с безплатни тестове и без карантина. Народа се самолекуват докато не посинее - управляващите обгрижвани директно в болница, дори и в добро състояние. За едни сватба, за други брадва! Имате ли идея какво значи солидарност?
1
3
 
19
 
! Отговори
ivailo преди 4 години
Единство, солидарност , ала-бала... Тоя алкохолик вярва ли си на празните приказки ?