Без спекула с цените на яйцата по Великден

Притесненията нарастват с приближаването на празниците
4 апр 2020 10:29, Ния Христова
15
Без спекула с цените на яйцата по Великден
Снимка: Pixabay
Не се очаква да има спекула с цените на яйцата по Великден, съобщи Владимир Иванов председател на Комисията по стоковите борси и тържищата в ефира на Нова ТВ. 
 
Притесненията на потребителите нарастват с приближаването на празниците. Те се опасяват, че цените в магазините ще скочат драстично. По Великден едни от най-купуваните продукти са яйцата и агнешкото месо. 
 
Иванов беше категоричен, че през последните 10 години яйцата поддържат цени между 0.19 и 0.21 лв./бр. 
 
"Произвеждаме едни от най-хубавите яйце в света", каза той и изтъкна, че тази година няма да ни се наложи да платим повече в подготовката за празника. 
 
По магазините агнешкото месо за празника ще се търгува по 5 лв./кг. живо тегло и около 15 лв./кг. Целта на Министерството на земеделието тази година е по веригите да има само българското производство, за да бъдат подкрепени родните животновъди. 
 
За последните 30 дни данните показват, че няма значително поскъпване на основните хранителни продукти. Изключение правят свинското и пилешкото месо, чието поскъпване е в размер на  0.30 лв. и 0.14 лв.

15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ехо ,няма спекула на горива,хр.продукти,маски лекарства,не обиждайте
11
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Пълни глупости. Цените скочиха, да заповяда в Бургас да се убеди.
10
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тоя много залюхан горкия. Не бил очаквал да има спекула. И ние вече да купуваме спокойно по-скъпите яйца. Управляват ни с очаквания и кършене на пръсти.
9
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
КВИ ЯЙЦА, КЪВ ПРАЗНИК, КВИ 5 ЛЕВА....
8
2
 
3
 
! Отговори
ИМАМ КОКОШКИ преди 1 месец
Тази година ще продавам яйцата по 1 лев , на кой му изнася - Кокошките трябва да ядат за да снасят .
7
2
 
1
 
! Отговори
Shshs преди 1 месец
До Хан Аспарух - 100 семена джинджифил 8 лева, а на следващата година сам си правиш разсад. Други въпроси?
6
5
 
0
 
! Отговори
Shshs преди 1 месец
До дедо Ташунко - ами дединка като ти е скъпо ще смениш стила на живот и ще се издигнеш над обикновеният българин - едно шишенце ракия плюс една кутия цигари е равна на едно килце агнешко. На мен на баба ми защо не и е скъпо, а е на 78 години обикновен човек пенсионер лаборант?
5
9
 
2
 
! Отговори
Хан Аспарух преди 1 месец
Спекулата е благодарение на Радев!!! Той върна закона. Като пример: 1кг. джинджифил /корен/ - преди ветото 8лв., днес - 20 лв. Други въпроси?
4
3
 
7
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 1 месец
За кесията на обикновения българин тези цени са високи. Престъпно високи!
3
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Те и сега са по скъпи от преди месец
2
1
 
8
 
! Отговори
Shshs преди 1 месец
Има и много групи във фейсбук където можеш да си вземеш яйца директно от производителя, а по селата можеш директно да си купиш от съседа. Общо взето има много начини да прескочиш прекупвача - "Бизнесмена". Успех!
1
0
 
13
 
! Отговори
Shshs преди 1 месец
Цените зависят от това къде купуваш. В София има едни магазини "Джиев" които са си директни производители и яйцата им струват между 14-16 стотинки в зависимост от размера. Не качват цените вече почти десетилетие. Месото въпреки че не ям е също по-евтино. Кучето ми си облизва ушите като види че му готвя пилешки фенери по-евтини са от кило кучешка храна. На село пък хората си търгуват помежду си баба ми ги раздава на по 10 стотинки.

Спонсорирани публикации