Танева категорична: Веригите ще предлагат местна продукция!

Имаме всичко за трапезата за Великден и то е българско производство
263
Танева категорична: Веригите ще предлагат местна продукция!
Снимка: БГНЕС

Земеделският министър Десислава Танева заяви категорично, че ще бъде въведено задължение веригите да предлагат местна регионална продукция на потребителя.

Срещу проектодокумента, който предвижда това да става на поне 50% от търговската площ, вчера излязоха от Сдружението за модерна търговия.

Още по темата
"В това няма вмешателство в досегашните им канали за доставки, това е минималното, което сме длъжни да направим като държавници за народа", каза Танева на брифинга в МС, наричайки становището манипулация.

"В тези условия на криза може пенсионер с 240 лв. да ги дари, за да подкрепи крайно нуждаещ се, а не може търговски оператор да направи минималното усилие дребният производител да може да продава в обекта му", заяви Танева. По текста се работи в момента редакционно, информира тя.

Министърът увери, че имаме всичко за Великденската трапеза - българско производство.

Има производство на агнешко, което е достатъчно да задоволи националното ни потребление, взели сме всички мерки до пазара да стигне прясно месо, каза Танева. 64 са кланиците у нас, подкрепата е 7 лв. на агне, информира министърът.

Ще бъдат предоставени списъци кои от тях ще предлагат месо.

Танева апелира земеделските произодители да бъдат активни и да заявяват в Бюрата по труда необходимия им персонал. Тя информира и за конкретни мерки в подкрепа на земеделието.

ДФЗ е осигурил с решение 30 млн. лв., 5 млн. за нисколихвени заеми, бенефициенти на които са производители на плодове и зеленчуци. Ще се удължи срокът на договорите за помощта за инвестиции в растениевъдство и животновъдство.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


263
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
4
 
8
 
! Отговори
антикомунист преди 4 години
Я пак, че не разбрах?Местна продукция, или месна продукция, тоест от месо?Не ми били компютри, най-ми били компоти!Пак ще изнасяме електрокари за Япония нали?Тази година полупроводници, догодина - цели проводници!Ей, де гиди тоз магарешки инат, другаркооо! Ще ти изяде главата!Вие за пазарна икономика не сте ли чували???
29
0
 
5
 
! Отговори
Телетата в България преди 4 години
са почти 7 милиона, но напоследък вносът е по-силен от износа.
28
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо трябва да си купувам скъпо българско, вместо евтино европейско?
27
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Те я убиха местната продукция, селяните не могат да идат да си видят насажденията, а сега ще ги задължават магазините да я предлагат! Тая по-добре да си изстиска пъпките преди да застава пред камерите...
26
4
 
15
 
! Отговори
тъпанари преди 4 години
Това дано да не означава празни щандове и продажба на стоки на черно. Аз, като българин ще избера винаги по-качественото и по изгодното отколкото *** с етикет произведено в БГ. Убеден съм, че и Танева прави такъв избор.
25
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До СмяхТе такива като Зевс (смех, Божествена комедия?) обичат да говорят от името на всички, нищо че са маргинали с които нормалните хора от мнозинството не искат да си имат нищо общо.
24
1
 
9
 
! Отговори
Ало бе преди 4 години
Кво стана с "пазарната икономика"с назначени капиталисти -милиционери от ДС на БСП?
23
6
 
10
 
! Отговори
Смях преди 4 години
Тука предния лъже, че всички искали да се върне комунизъма? Че на кой му е притрябвал мърлявия, мизерен, примитивен комунизъм? Празните магазини? Връзки за прахосмукачка и телевизор? 15 години на опашка за жигула? За жилище да не говорим. Пазарна икономика, демокрация, ЕС и НАТО. Това е бъдещето на България. Ако искаме да сме добре, разбира се.
22
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
далеч по разумно е да забраните отложеното плащане при хранителните продукти, защото това е основния проблем при работа с големите вериги, там се поръчва едно на гьоторе та да си напълнят рафтовете, после чакаш 2-3 месеца за парите, а те ти връщат сумати стока щото вече е почнал да изтича срока
21
2
 
5
 
! Отговори
ЕДИ КОЙСИ преди 4 години
ТАНЕВА ТАНЕВА БЪЛГАРИЯ Е ИЗГОРЯЛ ХАРМАН
20
7
 
6
 
! Отговори
пери преди 4 години
До zeusАми може би с тая криза нещата най-сетне ще се променят. Не знам за кренвиршите, но предпочитам българско производство плодове и зеленчуци и месо.Евала на министърката, на брифинга днес на обед говори смислено много добре сложи мисирките на място, като отговори на глупавите им въпроси. Жената явно знае какво прави и е може би единствената, която изобщо се опитва да промени нещо за добро в тая държава. Дано не и попречат.
19
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До zeus - Тази схема е реално неприложима, понеже големите вериги веднага ще осъдят държавата.Никого няма да осъдят. Тази схема работи прекрасно в няколко от старите демокрации. И докато в Германия производителите клякат на веригите, защото там е разрешено да се правят "промоции" за тяхна сметка, то във Франция в такъв момент тракторите мачкат продукцията по пътищата. В Германия веригите твърдят, че го правели заради бедните, но такъв отврат е храната за бедни там, че по-добре да не го правят
18
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
е то каква файда, когато големите вериги се разплащат със закъснение от 2-3 месеца, какво ще помогне това на производителите, самите производители не горят от особенно желание да работят с тези вериги, щото не са особенно коректни платци
17
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До zeusНито субсидията им е "в пъти по-ниска", нито сме "изклали всички животни". Всъщност, в България се поризвежда свинско месо и за износ. Агнешко също. Не съм сигурен как стои въпроса с телешкото.
16
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Брех, много сте загрижени за големите вериги. Служебните автомобили на Кауфланд и Лидл са чисто нови Аудита. Само това ще ви кажа. И то е не само за шефовете, а за всички от офисите.
15
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
че кой ще и гарантира качеството на българския бизнесмен рушветия чорбаджи велики милионерски? да върнат субсидиите на европейците тогава които балгар милионерски велики си присвоява!
14
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До zeusИ за регионалните доставчици да кажа. Ликвидирането на мастодонтите, които инвестираха комунистически пари е добро за обществото. Примерно малките мандри бяха пометени от един врачански сладур, който настояваше само неговото име да е на етикета. До силови акции стигаше, за да задоволява егото си. Сега това ще бъде прекратено на ниво държава. Ново бъдеще е нужно, а не кърпене на старото. И маргиналите да спрат да хитруват, а да започнат да слугуват на обществото.
13
5
 
4
 
! Отговори
ЕДИ КОЙСИ преди 4 години
До Тодор ЖивковВ ЗАПАДНА ЕВРОПА ИМА ПО МАЛКО УМРЕЛИ ОТ ВИРУСА ОТКОЛКОТО В БГ ОТ РЕЖИМА НА ХИТРЕЦА ОТ ПРАВЕЦ
12
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Тодор Живковзащото в източна европа се правят от 6 до 15 пъти по-малко изследвания - ФАКТ !
11
5
 
8
 
! Отговори
zeus преди 4 години
До Анонимен 9Тази схема е реално неприложима, понеже големите вериги веднага ще осъдят държавата. Всички искаме комунизма да се завърне, но уви, няма как...