Йотова с писмо към българите зад граница: Мислим за вас!

Според вицепрезидента имаме нужда от единение
63
Йотова с писмо към българите зад граница: Мислим за вас!
Снимка: БГНЕС

Вицепрезидентът Илияна Йотова изрази признателност към всички българи в България и извън страната, които са в предните редици на борбата с кризата.

"Може да сме обречени на изолация, но не и на бездействие. Всеки от нас има с какво да помогне. Всеки днес е герой", подчертава вицепрезидентът в писмо-обръщение към сънародниците ни зад граница.

По думите й пандемията от коронавирус промени начина ни на живот, засегна ни в най-уязвимото - човешкото здраве, драстично се отразява и върху икономиката.

"Вярвам, че ще преминем през тези трудности, ще извлечем поуки и ще станем по-силни и по-добри", пише Йотова, цитирана от прессекретариата на държавния глава.

Вицепрезидентът и екипът й поддържат непрестанни контакти с над 150 дружества на българи от 33 държави.

"Обръщам се към вас, за да споделя тази вяра. За да ви уверя, че българите тук, в България мислим за вас. За всички нас е важно в този момент да останем заедно, да поддържаме връзката помежду ни, макар и виртуално. И дано да има повече добри новини. Общуването, съчувствието и разбирането помагат да преодоляваме трудностите и в семействата, и в професията, и в обществата, където живеем", изтъква вицепрезидентът.

Илияна Йотова посочва, че всеки ден е изпитание за хората на първа линия - медици, органи на реда, всички, чиято дейност е жизнено важна днес - работещите в търговията, транспорта, производството, администрацията.

"Те се нуждаят от нашата подкрепа и отговорност. Трябва да помагаме на най-уязвимите, на останалите без препитание, на всички, които трудно се справят сами", призовава Илияна Йотова.

Тя апелира да запазим единението като наша опора. "Повече от всякога имаме нужда от единение помежду ни, да протегнем ръце едни към други. Ние сме едно цяло и сме силни като Кубратовия сноп. Подавам ръка към всеки един да не остава сам, в дигиталния век е лесно да си пишем, да говорим, да споделяме", заявява вицепрезидентът.

В писмото си вицепрезидентът уверява, че планираният форум за единението на българите в България и по света ще се проведе, когато отшуми пандемията.

"Поздравявам ви с идващите светли празници Цветница и Великден. На всички, които носят имената на красивите български цветя, да бъдат живи и здрави! В дните на Възкресението да бъдем с отворено сърце и човечност", завършва обръщението си Илияна Йотова.


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
1
 
0
 
! Отговори
До 45 преди 1 година
"Мързяците" внасят данъци и плащат пенсиите на май.ките ви. Ако от мен зависеше, щях да им спра пенсиите, щото вие им пращате. 5 000 годишно са в сферата на фантазиите ви, като знам какви сте мизерници в чужбина. И нищо не казваш, че родителите ви умират от тъга по вас, а не толкова от бедност. Купувай гузната си съвест с пари, ама когато си заминат това няма да ти помогне.
47
0
 
3
 
! Отговори
Студент преди 1 година
Айде,нема нужда да мислиш за нас ! Добре сме си,където сме си !Мина времето,когато се вярваше на празни приказки!
46
3
 
4
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 година
Те половината от българите в чужбина даже за родителите си не мислят, а се връщат с риск да ги заразят.
45
1
 
1
 
! Отговори
Emigrant преди 1 година
До 34, Едни 100, 200 евро?!Тоест едни допълнителни 5000 лева годишно добавка към пенсиите?! Абе майни ги насам,както викаше едно приятелче!Ами значи след като този ресурс се осигурява от емиграцията,това прави около един милиард евро годишно,трябва такива мръзляци като теб да се напрегнат за да имат майките и бащите ни малко по добри пенсии?Ама вие само дай,а когато друг ги дава,били малко?! Ай сиктир сине бизик!!
44
1
 
6
 
! Отговори
ЛЕКАР в Испания преди 1 година
Знам душа и това е което най много ме притеснява!!Когато БСП мисли много за някой или за нещо,то най често изчезва от действителността!
43
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ачкосум бе машалаа..тази се е ояла от всякъде,никаква криза няма да види- има запаси до края на живота си,др.Радеф и той не отстъпва,мънка,мрънка-дарил една заплата,както направи бе др....колко нощи не спа!!!
42
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Робският манталитет не се преодолява ,като се даде свобода на един роб той не знае какво да прави с нея и веднага си намира друг господар - е те това сме ние българите и такива ще си останем ! Вместо да си оправи собствената държава по лесно е да избяга ,да слугува и да се убеждава ,че така е много по добре !
41
0
 
3
 
! Отговори
Джоко Росич преди 1 година
А знаеш ли колко много работим ние в чужбина
40
1
 
7
 
! Отговори
Джоко Росич преди 1 година
И как точно мислиш за нас
39
3
 
10
 
! Отговори
Мика преди 1 година
Тоя пък друг заболял, хората се прибирали от чужбина и се нареждали пред бюрото по труда. Ама много ви се иска тия на запад които работят да го отнесат и да страдат а вие да сте добре "истинските българи" Не си на запад защото не те бива достатъчно, то за да отидеш там и да успееш се иска характер. Нали ви виждам какви останахте в България по цял ден чета по новините за вас, има няма 5 процента истински хора останали другото от б*клук нагоре.
38
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А преди месец : какво да правя в тас държава няма нищо там,аз съм голяма работа.Работя в Англия. Сега бързате да си дойдете и хоп чакате пред Бюрото по труда.
37
2
 
10
 
! Отговори
Хммм преди 1 година
Абе село пратил съм повече пари в България отколкото ти си изкарал през целия си живот. Стой си в дупката мише и не си показвай носа навън, притрябвало ми е ти да ме учиш. Света принадлежи на действащите, ще ви питаме пак след 2 месеца дали ни искате като започнете да ядете камъни. По-големи нац предатели от такива като тебе има ли мишoк. Такива като теб не сънародници ами майка си и баща си изоставят само за да са добре, егoистичен плъхoк.
36
0
 
10
 
! Отговори
Зад граница преди 1 година
*** долна,звъннах в посолството в Лондон да им кажа,че останах без работа с малко бебе и ми казаха,че не мога да изкарам паспорт на детето за да се прибираме.С нищо не може да ви помогнем казаха и ми затвориха.Какви глупости ми говориш???
35
3
 
4
 
! Отговори
До До дъртия емигран преди 1 година
Гаанчееее, премерете си температурата веднага!!!
34
11
 
5
 
! Отговори
До дъртия емигрант преди 1 година
Очевадно е, че където и да отидеш, никога няма да се отърсиш от ганювския си манталитет. Сетил се, че имал роднини в България. Пращаш едни мизерни 100-200 евро/дали има и толкова/ и си въобразяваш, че си им направил голямото добро. Е така ще си заминат бащите и май.ките ви от тъга, не толкова от бедност.
33
3
 
3
 
! Отговори
До хм преди 1 година
А ти под конвой ли отиде в Португалия???
32
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тази мисли само зо КРАЖБИ И ГРАБЕЖИ.
31
4
 
6
 
! Отговори
хм преди 1 година
какво мислят за нас? оставиха мен и семейството ми в португалия
30
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Шефката на социалистическите тролове е заприличала на трол.
29
7
 
6
 
! Отговори
Дърт емигрант преди 1 година
Последното, което нас - старите емигранти ни интересува е, какво мислят за нас барба *** и коронавирусните им проблеми.. Имаме роднини, приятели и имоти в България, за които наистина трябва да помислим и да подпомогнем в задаващата се гладна зима в БГ.