Радев: С Борисов не сме минавали границата, коректив за всяка власт

Президентът настоя за навременни социални и икономически мерки
Обновена: 9 апр 2020 19:09 | 9 апр 2020 18:23, Веселина Йорданова
541
Радев: С Борисов не сме минавали границата, коректив за всяка власт
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Президентът Румен Радев смята, че има взаимодействие и единни действия по редица важни въпроси с премиера Бойко Борисов.

Не мисля, че сме минавали границата, всяка власт се нуждае от коректив, каза Радев в интервю на живо пред bTV.

Според него, когато армията от безработни се множи всеки ден, не е уместно хората да бъдат занимавани с отношенията между двамата.

Не е време за емоции, избухвания и сърдити пози, в този спектакъл аз няма да участвам, заяви президентът и допълни, че премиерът трябва да е наясно, че президентът и народът не са публика, от която трябва да се очакват аплодисменти. Освен това криза не се управлявала със страх и паника. Радев отново настоя и за социални и икономически мерки - навременни, достъпни и безвъзмездни.

Гладният човек помита всякакви ограничения и мерки, каза Румен Радев.

Според него приоритетът на кабинета, който е за инвестиция в инфраструктурни проекти, трябва да се насочи към инвестиция в човешкия капитал.

Президентът подчерта, че не иска да се бърка в работата на експертите. Уважавам ги и винаги съм казвал, че трябва да се спазват препоръките им. Но нека се вслушаме в СЗО, която призовава за тестване и тестване, коментира президентът, според когото сме закъснели с активното тестване.

Кабинетът взе ясни и навременни мерки за социална дистанция и изолация, и това е добре. Кабинетът успя да се включи навреме и да активира родната ни промишленост да тъче платове. Това са положителни стъпки. Както и разгърната хиперактивна кампания, каза Радев.

Нямам нужда от личен говорител, който да обявява за смъртта на моя баща, това са лични неща, подчерта държавният глава.

Радев изрази притеснение обаче, че хората могат да нарушат мерките заради продължаващата изолация и поиска поетапно облекчаване и разумно управление на ограниченията. Не критикувам карантината, подчерта той.

"Пуснете Витоша, нима вирусите са повече, отколкото в транспорта", попита президентът и настоя за регулиране в това отношение - както за планината, така и за парковете. 

Трупове, морги, ад, цитира той думи на премиера Бойко Борисов и апелира - нека мислим за психическото състояние на хората.

Президентът изрази опасение от загуба на конкурентоспособност, ако се забавим с мерките и икономическото възстановяване. Масова емиграция за мен е най-лошият сценарий, каза Румен Радев.

Държавният глава каза, че е разбрал от медиите за обявяване на извънредното положение. Не съм се дръпнал аз от съвместната работа, разривът беше моето вето, коментира той, но посочи, че трябва по-широко взаимодействие между институциите.

Президентът призова за спазване на всички мерки за защита и социална дистанция във връзка с предстоящия Великден.

Знам как да се боря, и как да бъда смирен, каза Радев на финала на интервюто.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


541
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
355
12
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Президентът каза всичко, което гражданите си мислиха през последните седмици, например : 1) 60/40 не работи 2) те искат помощ, а не заем 3) не можем да стоим затворени завинаги. ГЕРБ обаче не могат да понасят независими политици. Те дискредитират всеки, които ги критикува. Не разбраха ли досега, че с този президент това няма да стане? Него никога няма да могат да го галят по главата, както предишния.
354
19
 
17
 
! Отговори
ББ преди 4 години
Моят Президент,единственият за последните 30 години с когото се чувствам Горд Българин
353
14
 
12
 
! Отговори
М,ДА...ЧЕРВЕНАТА БОЯ преди 4 години
Точно така , ББ не е РРНо е неоспорим факт че ББ ви бие във вашата игра , по вашите правила и на ваш терен , година след година , избор след избор , затова е тази непримирима и унищожителна злоба.Не е обраован вярно е и му личи , но е гъвкав , комбинативен , преспособим , интуативен , реактивен и т.н. ако щеш дори хитрец и тарикат....но все качества , които компенсират а не комплексират , за разлика от образования но ограничен и дедодялан чу гун РР
352
4
 
8
 
! Отговори
ББ преди 4 години
.."човек и в гроб да членува и меса на Народа да яде...умира.." гробарите са като животните..инстинкти само,разум,Бог,родолюбие,човещина...мъртви термини,карат го както през 90-те..ти работиш ние те пазим/рекетираме/,*** на олигарси насаждат разделение и омраза..за дребни пари,ще ни докарате до гражданска война хора,няма да плащаме сметките на крадци и хора работещи за чужди държави..няма да ви позволим да ни разделяте..Обичайте България и пазете хората които обичате
351
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
герб с тези мерки уби българската икономикапо,инака, хляба на българитесега ще измира от липса на работастрес и страхповече ще са жертвитено над 1 милиард лева прибрани за кризата живи европейски пари в джоба на гербза народа тегло и жалка перспективачестито
350
4
 
8
 
! Отговори
М, да ... преди 4 години
До М,ДА...ЧЕРВЕНАТА БОЯНякои трябва да спрат да витаят /като неумеят да летят/ в облаците! Балонче хвърковато, аз каня те с ... / ББорисов е надуут балон/ Пук!!!
349
4
 
7
 
! Отговори
М,ДА...ЧЕРВЕНАТА БОЯ преди 4 години
Глобални промени настъпват!искаш да кажеш че соца се връща , ще правите революции , ще преразпределяте благините , ще лапате чуждото , ще пробутвате идеологии , тежко на инакомислещите , а на такива като мен , които открито ви ненавиждат ще спретнете поредния народен съд , белене АЕЦ или концлагер ще го правите ???
348
8
 
12
 
! Отговори
М, да ... преди 4 години
До 377Борисов няма добро образование за разлика от Р.Радев! Борисов е мутра силовак , селски тарикат и бабаит!пп вс наследници на Кралицата на Ввеликобритания от мъжки пол са с военна подготовка, а не милициониро-поолицейска!
347
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
377, ти като си толкова умен , вземи ти стани Президент. Форумна мишка!
346
4
 
3
 
! Отговори
М,ДА...ЧЕРВЕНАТА БОЯ преди 4 години
Глобални промени настъпват!Да-да , небето е синьо , водата е мокра а джамът е стъло :)))Схемата пари-власт-пари няма да се промени , винаги ще има малки човечета стадащи от мания за власт и величие , които ще тровят живота на всичко жияо , хората ще се раждат , ще се обичат или ще страдат и ще умират - до тук все неща от както свят светува.Само развитието на науката и технологиите носят извесни удобства
345
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До do sofetoСпомняме си "интелигентите" от БКП/БСП Луканов, Р.Овчаров, Р.Гечев, Жан Виденов, Сергей Станишев и Пламен Орешарски какви ги надробихаОказа се, че една мутра е по-добър държавник от тая *** взета заедно.
344
0
 
1
 
! Отговори
М, да ... преди 4 години
корекция пост 374Не 44та /тя е за БГ/, а октомврииската революция да се чете!
343
7
 
11
 
! Отговори
do sofeto преди 4 години
Ако имаш "***-президент БГ!" то виж първо какъв мутряга - министър председател имаш. ама т'ва щото си куха герберска тиква. такива съсипвате държавата и нас зат'ва народния съд да се заеме първо с матр'яла дето крепи мутрите, той е най виновен и после самите мутри.Аз ще изпълня присъдите с най голямо удоволствие, ако не се прочисти държавата от кухия матр'ял, тикви и плевели те нас ще задушат.
342
1
 
5
 
! Отговори
М, да ... преди 4 години
До ПОМНЕЩ - ЯКО ЛЪЖЕНещо ме подсети, 44та се подмени елита на света, днешните събития също предполагат отново да се подмени елита! Нещо като обновяване на семето щото се изродило! Глобални промени настъпват!
341
9
 
14
 
! Отговори
ПОМНЕЩ - ЯКО ЛЪЖЕ преди 4 години
и като сте толкова морални и човеколюбиви защо все за власт и пари ламтите , защо все на запад ви тегли при "мръсните капиталисти и империалисти" ???? защо един от вас не отиде да живее и работи в матушка россия или братска куба ??? А ??? кажи нещо де ???Демагог нещастен !!!
340
1
 
5
 
! Отговори
sofeto преди 4 години
До МПрез 15(ти) век комуняци не е имало, визионери!
339
0
 
1
 
! Отговори
sofeto преди 4 години
До sofeto
338
5
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
339 И "пожарникар" да си бил през социализма.Също си партиен член! Такъв какъвто е бил Борисов! Нещо да кажеш???!
337
3
 
7
 
! Отговори
ПОМНЕЩ - ЯКО ЛЪЖЕ преди 4 години
каква демокрация , какви 5 лева ???Ние 30 години живеем в така наречения преход , това няма нищо общо с демокрацията.Бившите другари и техните фамилии от висшия ешалон са днешните мастити капиталисти -милиардери , милионери , банкери , индустриалци и т.н и т.н.Няма държавна институция от последното селско кметство та до върховете на държавата където да не са настанени отломки от номенклатурата......
336
0
 
1
 
! Отговори
М, да ... преди 4 години
До sofetoИнтересно Леонардо от какъв произход е??? Най-, Най- великия за всички времена за мен?