Ген. Мутафчийски: Ще искам по-строги мерки, напът сме сами да провалим всичко

Все още не е ясно как ще се държи вирусът при топло и сухо време, обясни той
Обновена: 11 апр 2020 08:36 | 10 апр 2020 21:29, Анисия Иванова
1350
Ген. Мутафчийски: Ще искам по-строги мерки, напът сме сами да провалим всичко
Снимка:

Ние може би сме единствената държава в Европа, в която има такова движение по улиците, напът сме сами да провалим всичко. Това каза председателят на Националния оперативен щаб ген. майор Венцислав Мутафчийски в предаването "Панорама“ по БНТ.

"Истински съм разтревожен от хубавото време. То провокира много хора да забравят инстинктите си за самосъхранение и да излязат навън, и се движат на тълпи, което е много рисково. Ние може би сме единствената държава в Европа, в която има такова движение по улиците. Навсякъде градовете са пусти, в България – все по-пълни. И то в последни няколко дни. До преди няколко седмици бяхме еталон за цяла Европа, наистина беше пуста София, беше пуста България. Точно заради това имаме добри резултати. Сега сме напът сами да провалим всичко", каза той.

По думите му много хора са разколебани, че въобще има "такова животно като коронавирус". "Появиха се толкова много хора, които, все пак зрителите им вярват, отправяха грешни послания. На това сме свидетели все по-често. Няма единност в обществото", обърна внимание ген. Мутафчийски.

Той отново обясни, че основната цел на мерките е да се държи нисък процентът на заразени, за да поеме здравната система всички нуждаещи се от медицинска помощ.

По думите му тестовете няма да решат проблема, това е нова болест и не можем да използваме стадния имунитет. Има много съобщения за резаразяване на хора, които уж са си изградили имунитет.

Все още не е ясно как ще се държи вирусът при топло и сухо време -  топло и влажно време не му влияят.

"Смятам, че са необходими по-строги мерки - трябва да се въведе задължителното носене на маски и по-строг контрол за събирането на хората и ще ги предложа на правителството", допълни той.

"Толкова много хора спазваха тези правила, малка част ги нарушават и ще провалятцелия успех. Това е моят начин на разсъждение",  заключи генералът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1350
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
891
5
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Генерал Муфаджийски, даваш ли се сметка, че ББ е като змия? Ще дойде денят, в който ще се измъкне с оправданието, че щабът така е разпоредил/наредил и Вие, щаба ще го отнесете!
890
5
 
24
 
! Отговори
1 преди 4 години
До Анонимен-1039,искаш пропагандата,на тиквата ли да слушаме,и неговите американски господари,начело с мустафа херо .
889
15
 
43
 
! Отговори
Albanian, Plovdiv преди 4 години
Не можеш да спреш народа да излиза в това хубаво време. Гледам от прозореца, градинките са пълни с младеж и майки с деца. Сега пък и маски задължително. Нема стане. Прекаляват вече.
888
5
 
26
 
! Отговори
ДО ЧОВЕК преди 4 години
''УМНИТЕ'' ХОРА ВЕЧЕ МИСЛЯТ 1 МЕСЕЦ...НЕЩО ДА СА ИЗМИСЛИЛИ?!ЯВНО ТИ СИ ПОРЕДНИЯТ ОТ СТАДОТО...СТОЙ СИ У ВАС,НОСИ МАСКА,ПИШИ ПО КЛАВИАТУРАТА С РЪКАВИЧКИ И СЕ ПОЛИВАЙ ДЕНОНОЩНО С ДЕЗИНФЕКТАНТИ.НА СТРАХА ОЧИТЕ СА ГОЛЕМИ...И НЕ БЕРИ ГРИЖА ЗА ПРИМИТИВНАТА РАБОТА КОЯТО ВЪРША.ИМАМ ВЪЗМОЖНОСТ ПОНЕ ОЩЕ 10 ГОДИНИ ДА ЖИВЕЯ ТАКЪВ ЖИВОТ КАКЪВТО НА ТЕБЕ НЕ МОГАТ И ДА ТИ ОБЕЩАЯТ!
887
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Щом министри не спазват ,Какво става?
886
2
 
2
 
! Отговори
old stupid retard преди 4 години
До Ко не знам ...е нали ти си народът - щом казваш - съд...а иначе си си един най обикновен ***...
885
31
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мачкай генерале, мачкай наред русофилските ***, които по цял ден от телевизора прокарват гнусната пропаганда на господарите си ot Mосква и разделят нацията! А РъРъ трябва час по - скоро да бъде отстранен, преди да е нанесъл още по-големи вреди на българския народ...!!!
884
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В Южен парк обикновено е претъпкано.
883
2
 
1
 
! Отговори
old stupid retard преди 4 години
До Обррешков каза *** и мед му капна на сърцето
882
2
 
0
 
! Отговори
old stupid retard преди 4 години
До Полицай 929Така каза комунделът и мед му капе на сърцето
881
9
 
2
 
! Отговори
Човек преди 4 години
До баба МецаНе се напъвай да мислиш, не ти се отдава. Работи си примитивната професия, носи пратки, сервирай храна, търси да купиш и продадеш с делаверка и остави по-умните хора да мислят вместо теб.
880
3
 
23
 
! Отговори
seira преди 4 години
ДО "МУФТАДЖИЙСКИ":КОГО И ЗАЩО ЛЪЖЕШ БЕ ЧИЧО?!НАРОДЕ!!!!!
879
6
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мутафчийски - погребален агент...Нищо не върши освен да всява паника!!
878
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да ни преведат милиардите за "пандемията" да си ги разпределим по фирмите-"дарители" и ви пускаме.
877
9
 
33
 
! Отговори
баба Меца преди 4 години
ПРОБУЖДАМ СЕ ОТ ЗИМЕН СЪН,ПУСКАМ ТЕЛЕВИЗОРА И ЩО ДА ВИДЯ..НЯКАКЪВ ЧОВЕК С ПАГОНИ ГОВОРИ ЗА НЯКАКВА БОЛЕСТ.АМА ТАКА СЪСРЕДОТОЧЕНО ГОВОРИ ЧЕ И ТОЙ ПОЧВА ДА СИ ВЯРВА..РАЗКАЗВА КОЛКО Е СТРАШНА,НЕИЗВЕСТНА,КОЛКО ОПАСНА МОЖЕ ДА БЪДЕ.ЧАК СЛЕД 20 МИНУТИ РАЗБРАХ ЧЕ СТАВАЛО ВЪПРОС ЗА ГРИП И СИ ВИКАМ НА АКЪЛА ...ЕЙ КАКВА СЪМ ПРОСТА МЕЦАНА... ПАК НА ЖЪЛТА ТЕЛЕВИЗИЯ ПОПАДНАХ..ТЕ ХОРАТА ЗА ГРИП ГОВОРИЛИ А АЗ СИ ПОМИСЛИХ ЧЕ ИДВА КРАЯ НА СВЕТА.СПРЯХ ТЕЛЕВИЗОРА,ИЗЛЯЗОХ ОТ ДУПКАТА СИ И ПРОДЪЛЖИХ ДА ЖИВЕЯ НОРМАЛНО!
876
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Задавам само един въпрос: ЗАЩО РУСКИТЕ ЕНИЧАРИ ИСКАТ ДА ПРОВАЛЯТ КРАЯ НА КАРАНТИНАТА И СПИРАНЕТО НА КИТАЙСКАТА ЧУМА? ЗАЩО ИСКАТ ДА *** НИВИННИ РАЗМЪТВАЙКИ ИМ МОЗЪКА С ЛЪЖИ ЗА " КИТАЙСКОТО ГРИПЧЕ"?ГОСПОД ДА ВИ НАКАЖЕ ЛЪЖЦИ!Спазва те КАРАНТИНАТА братя Българи да излезем от тоя кошмар По-добре скоро дай Боже и Амин!
875
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Едва ли ни държат у дома за да им минат сроковете за обжалване на обществени поръчки и други планове.
874
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е добре,а кога ще излезем на улиците?То вече такъв вирус ще има винаги!....Когато Годжи стане президент та да му пляскаме ли?
873
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аре стига лъга па ти! Нали гледам - има уеб камери от цял свят!В големите градове - София, Варна, Бургас, няма живо пиле навън, хората спазват забраните.Само коли се виждат по-често, и най-много хора има (логично) пред големите магазини за хранителни стоки - Била, Кауфланд, Лидъл или Фантастико.А наскоро в Англия именно народа наизлезе по паркове и градинки и се струпваха на тумби да се радват на хубавото време! Но там не бяха затворили парковете както у нас!
872
11
 
23
 
! Отговори
Поручик Ржевски преди 4 години
Генерала много иска всички да сме на едно мнение. Е не е ли нормално да имаме различни мнения?Моето мнение е обратното на това на генерала и съвпадащо с мнението на доц. Мангъров.Всяка зима умират хиляди възрастни хора от усложнения след грип. Така че съм ясно против всякакви театри и драми заради поредната настинка. Някой от щаба интересува ли го колко възрастни хора умират от глад и студ, че сега толкова са се притеснили, че затварят цялата държава?