Ген. Мутафчийски: Ще искам по-строги мерки, напът сме сами да провалим всичко

Все още не е ясно как ще се държи вирусът при топло и сухо време, обясни той
Обновена: 11 апр 2020 08:36 | 10 апр 2020 21:29, Анисия Иванова
1350
Ген. Мутафчийски: Ще искам по-строги мерки, напът сме сами да провалим всичко
Снимка:

Ние може би сме единствената държава в Европа, в която има такова движение по улиците, напът сме сами да провалим всичко. Това каза председателят на Националния оперативен щаб ген. майор Венцислав Мутафчийски в предаването "Панорама“ по БНТ.

"Истински съм разтревожен от хубавото време. То провокира много хора да забравят инстинктите си за самосъхранение и да излязат навън, и се движат на тълпи, което е много рисково. Ние може би сме единствената държава в Европа, в която има такова движение по улиците. Навсякъде градовете са пусти, в България – все по-пълни. И то в последни няколко дни. До преди няколко седмици бяхме еталон за цяла Европа, наистина беше пуста София, беше пуста България. Точно заради това имаме добри резултати. Сега сме напът сами да провалим всичко", каза той.

По думите му много хора са разколебани, че въобще има "такова животно като коронавирус". "Появиха се толкова много хора, които, все пак зрителите им вярват, отправяха грешни послания. На това сме свидетели все по-често. Няма единност в обществото", обърна внимание ген. Мутафчийски.

Той отново обясни, че основната цел на мерките е да се държи нисък процентът на заразени, за да поеме здравната система всички нуждаещи се от медицинска помощ.

По думите му тестовете няма да решат проблема, това е нова болест и не можем да използваме стадния имунитет. Има много съобщения за резаразяване на хора, които уж са си изградили имунитет.

Все още не е ясно как ще се държи вирусът при топло и сухо време -  топло и влажно време не му влияят.

"Смятам, че са необходими по-строги мерки - трябва да се въведе задължителното носене на маски и по-строг контрол за събирането на хората и ще ги предложа на правителството", допълни той.

"Толкова много хора спазваха тези правила, малка част ги нарушават и ще провалятцелия успех. Това е моят начин на разсъждение",  заключи генералът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1350
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
871
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не знаем това,не знаем онова......... е,какво знаете?Стойте си вкъщи да не би случайно да се разболете щото не знаем и не можем да ви лекувам.Явно само това знаете.
870
3
 
18
 
! Отговори
от Лондон преди 4 години
вчера в нашия квартал, хората бяха масово по улиците и парковете. Така, че, това което твърди господина, не е съвсем вярно.
869
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 1032.... каза ***
868
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 1130като гледам през балкона волно щъкащите към парка и наоколо, няма голяма разлика между кварталите и махалите! Ни се водим, ни се караме, но после винаги ще намерим някой друг да ни е виновен. Въпрос на манталитет. Преди години Весо Парцала, Шкумбата или някой друг (от Буфосинхронистите?), вече не помня точно, тази нашенска арогантно-интересчийска натурица беше много добре въплътена в скеча с пушача в купето на влака: Тук що са турили табела "Не се пуши!", като знаят, че АЗ съм пушач?!
867
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Все още не е ясно как ще се държи вирусът при топло и сухо време, обясни той.Ами разберете как се държи бе старши,свършете най после нещо полезно.Толкова ли е трудно да имитирате в една лаборатория сухо и топло време,влажно и топло време,студено и т.н и да видите как реагира този ,,толкова страшен вирус'' при различните ситуации? Кое му е трудното,или не ви изнася?
866
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пълна глупост е забраната против излизането на слънце и въздух! Нека тоя "генерал" да се обоснове как населението и децата да си повишат имунитета за който им е нужен вит Д,но той според медицината се изработва САМО КОГАТО СИ НА ОТКРИТО И ТО ПРОДЪЛЖИТЕЛНО ВРЕМЕ?Освен това така изработения вит Д участва в усвояването на така необходимия КАЛЦИЙ ,липсата на който води до остеопороза при възрастните хора и не само това той участва в целия мета? Е, кажете ми тези простотии не са ли пълна идиотия и лъ
865
11
 
8
 
! Отговори
Shark преди 4 години
До 1129 Налине казваш, че генерала ще ти е виновен, че ви казва да си стоите в къщи и да се пазите, а вие, щото сте многознайковци, не искате да спазвате нищо! А?! И на мен не ми е приятно това положение, и аз не харесвам герберастите, но в момента мерките са правилни. На бялото черно не може да се каже, може само акъл да давате, щото българинът все много знае, затова сме на този хал. И все друг му е виновен.
864
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен,,Дневник на чумавата година'' е прочетена от много хора и явно от тези хора могат да разсъждават и си дават ясна сметка че коронавируса и чумата са съвсем различни зарази,най малкото се предават по съвсем различен начин.Ако коронавируса беше толкова заразен както чумата досега от Европа нямаше да е останало почти нищо.
863
4
 
14
 
! Отговори
old stupid retard преди 4 години
ШАЙКАТА УПРАВЛЯВАЩИ ТРЯБВА ДА БЪДАТ НАТИКАНИ НЕЗАБАВНО В ЗАТВОРИТЕ И КОНФИСКУВАНЕ НА ОТКРАДНАТОТО,ТИЯ ПАРИ ДА СЕ РАЗДАДЪТ НА ХОРАТА ЗА ДА ИМАТ БЕЗПЛАТНА ХРАНА ПО ВРЕМЕ НА ИЗОЛАЦИЯТА, А МЕДИЦИТЕ БОРЕЩИ СЕ СЪС ЗАРАЗАТА ДА ИМ СЕ УВЕЛУЧИ ТРОЙНО ЗАПЛАТАТА НО ДА БЪДАТ ПОД СТРОГ КОНТРОЛ ЗА ДА НЕ ШМЕКЕРУВАТ, НЕЗАБАВНО ПРЕЗИДЕНТСКА РЕПУБЛИКААА ЗАЩОТО КОЛКОТО ПО МАЛКО В УПРАВЛЯВАЩИТЕ СРЕДИ,ТОЛКОВА ПО МАЛКО КРАДЕНЕ НА ПАРИ ТОВА Е ИСТИНАТАказа комуниста
862
20
 
12
 
! Отговори
Чочо преди 4 години
Слънцето изгря стана топло и *** глави слънчасали плъпнаха из улиците . Няма страшно бе , за всеки *** ще има дървен костюм по мярка . Ама иначе Борисов и генерала са ви виновни.НЕЩАС-НИЦИ !!!!
861
17
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абсолютно е прав генералът! Трябва да запазим търпение и да спрем да се съмняваме в опасността от заразата.Хубавото време ни вдъхна ненужна смелост. Тревожно ми е за хората, които са принудени да работят..."Дневник на чумавата година" от Д. Дефо е добре да се прочете от смелите!
860
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Германия и Австрия охлабват, ние само натягаме
859
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Стига с тия спорове за и против мерките,Годжи нали е по статистиките нека каже колко са заразените и починалите от короната в махалите където е ясно че никаква дистанция не се спазва и всички са един върху друг.
858
3
 
6
 
! Отговори
Непопулярно мнение преди 4 години
До запитванеНие, защото сами сме си го постлали с глупостта си. Ако пикът на заразата се очаква на 24-ти, значи заразяването започва от днес. Покажи се на балкона си и се огледай да видиш какво става навън. Мислиш ли, че някой е загрижен в момента?
857
6
 
9
 
! Отговори
запитване преди 4 години
Ми ако се провалим, с такъв генерал начело, кой ще е виновен за провала, а?
856
5
 
8
 
! Отговори
Гост_777 преди 4 години
До 1188 Анонимен Ама ходи където искаш "уеее"...Само после да не идваш болницата да те лекуват...щото тези, които лекуват и си рискуват живота започнаха нещо много да се заразяват и да отпадат.......Иначе ти си ходи......
855
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
САМО С МАСКИ!
854
0
 
4
 
! Отговори
напът преди 4 години
са 2 думи! Скъпи многообразовани ***, щадете читателите си
853
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ауе къфф е тоя картофообразен да ми кае де да ходя уеее???
852
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименКОЙТО НЕ МУ Е ЧИСТО У ДОМА ЩЕ ТЪРСИ ЧИСТ ВЪЗДУХ ТОВА Е...______________________________________________________________Абсолютно вярно. На който му е уютно вкъщи и се разбира със семейството си, карантината не му е толкова голям проблем.